icon

Zrušiť let do Grécka pre synovu chorobu?

Včera o 02:21

Potrebujem počuť aj nestranné názory najmä kvôli manželovi ktorý na mňa tlačí, že preháňam.
Zajtra máme letieť do Grécka na Krétu. 11 ročný syn má od stredy bolesti brucha, kŕče, nechutenstvo.
Bol na chirurgii, odtiaľ na sone brucha, RTG, krv, moč. Vylúčili slepé črevo, na chirurgii povedali, že všetlo ok. Máme dať vyšetriť na celiaku, intolerancie.
Syn dva dni poriadne neje, má nechutenstvo.
Túto noc zase za mnou prišiel, že má kŕče, Berie probiotiká.
Moja otázka. Leteli by ste s ním v takomto stave? Ja som proti, vplyvom.tlaku v lietadle sa mu môže bolesť zhoršiť. Na dovolenke nebude poriadne jesť, spať. Riešiť lekárov v Grécku nie je výhra.
Teplotu nemá, nevracia.
Na dovolenku ideme cez cestovku, máme ju poistenú.
Pýtať od pediatra potvrdenie, že syn nemôže odletieť? Ako sa to rieši? Uznajú to aj keď nie je v nemocnici?
Celú dovolenku stornovať alebo ja zostanem.doma so synom a muž s 15 ročnou dcérou nech letia? Premýšľam čo bude najlepšie.
Prídeme o nejaké peniaze, keď dovolenku zrušíme 24 hpdín pred odletom?
Ďakujem za slušné názory.

Strana
z2
marsmykkok
Včera o 08:33

@anonym_autor 11 ročný syn už nie je batoľa, ale má rozum, pýtala si sa aj jeho ako to vidí on, či sa na to cíti? Kľudne by som mu ponúkla aj nejakú alternatívu, že ak sa mu polepší môžete spolu ísť na 3-4 dni niekde namiesto toho Grécka alebo či chce ísť aj s rizikom že mu nebude ok? A rovnako muž a staršie dieťa nech sa rozhodnú podľa seba či pôjdu aj bez teba a mladšieho syna alebo nie... Prečo rozhoduješ o tom len ty? Naozaj celá rodina je už "veľká" a mali by ste nejako takýto problém riešiť spoločne.

anonym_709662
Včera o 08:42
@anonym_autor

@anonym_9cbeac Idem preštudovať storno poplatky, fakt som myslela, že bude v poriadku a v noci zase prišiel, že nemôže spať kvi kŕčom. Muž s dcérou sú sklamaní. Premýšľam, že nech letia aspoň oni dvaja.

@anonym_autor a ro si nevedela predtym ze ma bolesti brucha?Asi to je chronicke ,ci?Ak mate poistenu dovolenku tak preplatia tusim 70% Nam sa tak stalo ze dvera v noci pred odletom mal bolest ucha,tak sme zrusili,dovolenka bola zaplatena a prepltili 70%.Ale tak ty posli manzela s dcerou a ty dovysetruj syna.

anonym_fcddf2
Včera o 08:43
@marsmykkok

@anonym_autor 11 ročný syn už nie je batoľa, ale má rozum, pýtala si sa aj jeho ako to vidí on, či sa na to cíti? Kľudne by som mu ponúkla aj nejakú alternatívu, že ak sa mu polepší môžete spolu ísť na 3-4 dni niekde namiesto toho Grécka alebo či chce ísť aj s rizikom že mu nebude ok? A rovnako muž a staršie dieťa nech sa rozhodnú podľa seba či pôjdu aj bez teba a mladšieho syna alebo nie... Prečo rozhoduješ o tom len ty? Naozaj celá rodina je už "veľká" a mali by ste nejako takýto problém riešiť spoločne.

@marsmykkok Akurat na tom sa mali dohodnut predtym, teraz uz maju kupene letenky a vsetko.

marsmykkok
Včera o 08:52
@anonym_fcddf2

@marsmykkok Akurat na tom sa mali dohodnut predtym, teraz uz maju kupene letenky a vsetko.

@anonym_fcddf2 Tak ale nik nevedel že nemusí byť ok. Ja nie som tak vehementne presvedčená ako väčšina že psychika.
Fakt môže to byť hocičo, stačí že niečo blbé zjedol, nejaká črevná viróza, kľudne ak covid so črevnými príznakmi a fakt ťažko odhadnúť že či sa mu polepší zajtra alebo ešte týždeň mu bude zle a let a presun mu akurát ublíži.
Preto nech muž a staršie dieťa idú a ona s chlapcom nech je doma a nech sa s ním dohodne že ak sa mu polepší niekde pôjdú spolu na 3-4 dni na predlžený víkend, ak má rád vodu tak do nejakého aquaparku s ubytovaním, ak chce vidieť nejaké mesto pôjdú tam na predlžený víkend ked mu bude lepšie nech mu to nie je ľúto že nikde nepôjde.

anonym_04b161
Včera o 08:57

@anonym_autor moj syn minuly rok to iste mal. Isli sme bolo to iba do tatier. Stale sa stazoval na brucho. Celu dobu bol smutny objednanu stravu co sme mali draho zaplatenu zjedol pol sucheho rozka ci dve lyzicky ryze atrakcie ho nebavili nevladal. prezili sme , po prichode bol na nic este tyzden. Este dlho to spominal a nechcel uz ist na ziadnu dovolenku. Nema syn uzkost z lietadla?

anonym_c591bc
Včera o 08:57
@anonym_3771ce

Ja by som normalne letela ved to nie je nic urgentne.

Jasne ze pridete o peniaze ono tie storna nikdy nie su v plnej vyske, uznaju len tu osobu ktora ochorela zvysnych clenov nie

@anonym_3771ce to vôbec nie je pravda netrep, uznajú aj rodiča, predsa dieťa nemôže zostať v chorobe samé

anonym_3771ce
Včera o 08:58
@anonym_c591bc

@anonym_3771ce to vôbec nie je pravda netrep, uznajú aj rodiča, predsa dieťa nemôže zostať v chorobe samé

@anonym_c591bc rodica ano ale dalsich clenov rodiny nie

anonym_c591bc
Včera o 09:02
@anonym_3771ce

@anonym_c591bc rodica ano ale dalsich clenov rodiny nie

@anonym_3771ce ale ty si písala, že len to dieťa choré preplatia, nikoho ineho

anonym_45ccc8
Včera o 09:23

Muza s dcerou posli, nech idu. Uvidis, ako zareaguje syn. Ak by to bolo zle, ostala by som s nim foma, ale dovolenku nerusila, ak by nebolo mozne storno bez vysokych poplatkov, radsej by som pohladala, ci sa tam nemozes so synom dopravit o 2-3 dni neskor pre pripad, zeby mu to preslo. Radšej by som nam zaplatila nove letenky ako nechala prepadnut dovcu. Zavolaj do cestovky a informuj sa, ake su moznosti a podmienky.

anonym_bd86bb
Včera o 14:19
@anonym_2f6c3c

@anonym_bd86bb virózu by chytili aj ostatní členovia rodiny, nie?

@anonym_2f6c3c nie nutne u nas mala len najmladsia

brendaa
Dnes o 07:50

@anonym_autor neviem či ste išli, ja by som nasadila iba Hylac neviem či ste teda už išli....ja by som dovolenku asi nerušila

Strana
z2