icon

Zvláštne správanie dieťaťa. Kedy je potrebná odborná pomoc?

4. apr 2025

Dieťa nevie povedať že niečo, napríklad čokoladu, chce. Miesto toho mamu ťahá a hádže sa o zem. Ono NEPOVIIE že že tú čokoladu chce ale.
Ked si ukladá hračky neexistuje aby boli vedľa seba dve bábiky musi byť medzi nimi tolko a tolko inych hračiek
Dieťa navštevuje lekára vo vzdialenom meste a stoj čo stoj musi vidieť isté miesto na kazdej tej ceste(chodievaju vlakom a vzdy musi vidiet mesto Trnava) . Raz zaspalo tu Trnavu a bolo nervozne.
Miluje ked sa nieco točí
Prvy a druhy schod sa podla neho kamaratia ale schod dva sa nekamarati s tretim schodom
Máva často amoky vreští dupe kuše seba kuše iných
Boji sa hluku
Stale sa ľaká

kavasmliekom
4. apr 2025

Ze je vhodné navštíviť odborníka.

autor
4. apr 2025

A tiez vydava rozne pazvuky a robi rozne pohyby rukami Rozpravat vie. Len sem-tam výkrikne a tak.

kavasmliekom
4. apr 2025

Tvoje dieťa?

autor
4. apr 2025

Dieťa ma 9 rokov

liv1
4. apr 2025

Ze to vyzera na nejaku poruchu a uz daaaavno malo byt zdiagnostikovane 🤷‍♀️

pribinak
4. apr 2025

Ako funguje v škole? Na krúžku?

thereisabear
4. apr 2025

Že má diagnózu, takto by asi ťažko fungovalo v bežnej škole.

mandarinka555
4. apr 2025

Nie je od teba veľmi pekné, že o ňom píšeš, ako o niekom cudzom...

autor
4. apr 2025

@pribinak nedáva pozor hrá sa s nadpismi v zošite že ich všelijako ozdobuje aj v škole robi zvlastne pohyby.nejde mu geometria.

pribinak
4. apr 2025

To robí veľa deti. Myslela som skôr interakciu s inými deťmi, rešpektovanie autorít a kooperáciu

autor
4. apr 2025

@pribinak nevie o com sa s druhými rozpravat. Vela sa druhych ale pyta. Skor sa zahrá samo. Najradsej by cely den len niečo tvorilo. Pani učiteľku rešpektuje a poslúcha. A nechápe metafory.

pribinak
4. apr 2025

Špeciálna pedagogicka a psychologicka mu nerobili žiadnu diagnostiku?

9 ročne, to už je asi 3 ročník. Čiže intelekt je v norme…

blue_horse_1
4. apr 2025

Vyzera to na aspergera + obsesívno-kompulzívna porucha

sovica
4. apr 2025

Autorka, podľa toho, ako si syna opísala, by som tiež povedala, že diagnóza bude znieť Aspergerov syndróm. A možno aj to OCD, ako napísal @blue_horse_1 Diagnostika je tu potrebná a na mieste, aby si vedela s dieťaťom ďalej pracovať.

deti95060810
5. apr 2025

takto reagujú autisti...

andreatytler
5. apr 2025

Toto je pravdepodobne dievcatko a tie vedia dobre maskovat autizmus, takze asi preto nema este diagnozu.
Urcite skocte do centra vcasnej intervencie, tam vas nasmeruju. Treba sa naucit ako spravne na taketo dieta reagovat aby nedochadzalo k tym amokom. To nie je dobre pre dieta ani pre rodicov.

dennissa16
5. apr 2025

Nechce sa mi veriť, že toto 9 ročne dieťa ešte nemá za sebou diagnostiku ( v dnešnej dobe) možno o tom len ty nevieš…v akom ste vzťahu

moonlight1210
5. apr 2025

Treba vam to riesit.
Ked uz pre nic ine nechcete, tak z praktickeho hladiska, lebo zachvaty hnevu u 9 rocneho este ako-tak zvladate, ale zachvaty hnevu 19 rocneho budu nieco ine. A bude dost mozne, ze v tom vyssom veku zacne dochadzat aj k fyzickemu napadaniu (kedze v dany moment sa vedome dieta neovlada).

Najvyssi cas sa to ucit zvladat. Do puberty (a telesnej sily) uz nemate daleko.

tulipanik12
5. apr 2025

@deti95060810 presne tak

rejka7
5. apr 2025

Tiež mám dieťa čo kadečo netypické robí, keď svieti slnko reve, hračky ukladá do radu a pod. Má 8, mali sme podrobnú diagnostiku u pedopsychiatra, psychológa, špeciál. pedagóga, aj viacnasobnú a tiež že je to autizmus a teda nakoniec je to ťažké ADHD. Takže to nemusí byť autizmus, ale samozrejme aj môže.

ingridmik
6. apr 2025

Prečítaj si o OCD... ✊🏼

123_monika
6. apr 2025

@sovica súhlasím, zrejme Aspergerov syndróm, je potrebné zdiagnostikovať,oni sa boja zvukov, všetko počujú hlasnejšie