icon

Zvýšený cholesterol

medovka14
23. júl 2016

Ahojte, v piatok mi volala Dr, že dcéra mala, podľa krvných vyšetrení, mierne zvýšený cholesterol. Máme upraviť stravu, nejesť vyprážané, hranolky, obmedziť sladké a o tri mesiace kontrola.
No my z toho, čo vymenovala, nič nejeme. Vyprážané vôbec, manželovi bývalo po tom vždy zle, hranolky detto. Jeme zdravo, používam kokosový olej, minimum cukru... Dcéra má poruchu pozornosti, tak už z tohto dôvodu sladké nejeme takmer vôbec.

Stretol sa s tým už niekto? Mohlo výsledok skresliť to, že deň predtým mala výnimočne na raňajky aj večeru vajce? Ďakujem za odpovede.

medovka14
autor
•
23. júl 2016

Jej, zlý nadpis 🙂 má tam byť strava je ok

pribinak
•
23. júl 2016

Jedno ci dve vajcia urcite nie, skor porozmyslaj vi nejedával priveľa masla, tlačených syrov alebo ci nepije plnotučné mlieko miesto polotucne mlieko

mijo53
•
23. júl 2016

@medovka14 podľa mňa nie je to z vajca, ja som sa pýtala na to lekára, lebo tiež som mala zvýšený cholesterol a deň predtým som na oslave jedla rezeň a zemiakový šalát, hovoril, že z toho určite nie, ale ak by som sa deň predtým najedla veľa sladkosti /napr. koláčov na oslave/ tak mohlo by to ukázať zvýšený cukor.
Možno má malo pohybu, či nie? stres nejaký nemá, to by mohlo mať vplyv na cholesterol

pribinak
•
23. júl 2016

Tavenych syrov nie tlačených

loginexistuje
•
23. júl 2016

Moja tiez ma pritom chuda je neje mastnema odpor ani udeniny nakoniec to bol problem stitnej zlazy

medovka14
autor
•
23. júl 2016

@pribinak tavene syry vôbec, mlieko polotucne, no možno 1 pohár za mesiac, maslo klasika tenká vrstva, no nie každý den...

@mijo53 pohybu ma dosť, dva krát týždenne chodíme plavat, bicykel, beha po vonku...

medovka14
autor
•
23. júl 2016

@loginexistuje naša je tiež chudá, ako tyčka.. No som zvedavá čo bude o tri mesiace..

sissy27
•
23. júl 2016

@medovka14 ja sa s vysokým cholesterolom trápim už 20 rokov a môžem ti povedať, že to, čo boli pred 20 rokmi ideálne hodnoty, sú dnes už zvýšené... Najskôr preto, aby mohli dať človeku čo najskôr lieky, ktoré sú drahé a na celý život 😖
Podstatná je nie len samotná hladina cholesterolu v krvi, ale aj pomer HDL / LDL cholesterolu... A ak sa tým chce lekárka seriózne zaoberať, tak by to mala v prvom rade riešiť komplexne s celkovou rodinnou anamnézou.

katulienkax
•
24. júl 2016

Môj názor na meranie cholestolu je taký ze lekári sa snažia urobiť z ludi chorých aj tam kde nie su len aby mu naordinovali drahé lieky a dopovali sme zbytočnú liečbu. Môj oco ma vyšší cholesterol dlhé roky a pritom je typ chudeho na jeho vek veľmi chudeho chlapa, ktory je neustále v pohybea zatial nemá srdcovo-cievne ťažkosti. Babka mala cholesterol veľmi nízky, jedla biedne stále jednostrannú stravu, pohyb žiadny a trpela srdcovými tažkosťami , upchatymi cievami a co ja viem čím este.istym časom predpísala lekárka ockovi to svinstvo na cholesterol po ktorom mu bolo dva tyzdne zle, snad všetky negatíva co boli uvedené v letáku. Hneď ich vyhodil do kosa a už si cholesterol merať nedal. Môj názor taký ze pokial je veľmi vysoký cholesterol u tučného lenivého človeka tak ano znižovať ale u behajucich zdravo stravujucich sa deti preboha?

lucinka511
•
25. júl 2016

@medovka14 cholesterol je gwneticka zalezitost.ja som mala cely zivot len dietne jedla a spsortovala som a zvyseny cholesterol vzdy ale ten taky problem je.na to aby sa ti neupchavali cievy staci jest vit skupiny b kup si B komplex.som citala taku studiu.ze lekari vedia o tej latke .som zabudla ako sa vola a ze tie vysetrenia nerobia lebo vit b je lacny .radsej strasia vysokym cholesterolom aby mohli predpisovat drahe lieky.z kt maju kes.teda tie na cholesterol sortis .atorvastatin a take...u nas jeden znamy mal 3infarkty az nakoniec siel k nejakemu odbornikovy kt sa zaoberam aj tym hormonom.kt nazov som zabudla a tam na to staci jest len vela vit B .tak skus s tgm zacat a na choler to ber tak.tak

kapitanmarko
•
Odpoveď bola odstránená
•