icon

Zvýšený enzým vo svaloch

ivina28
9. jan 2015

Dobry den.Chcem sa opytat,mam dcerku ktora ma 1,5 roka a chodi po spickach.U pediatricky jej zobrali krv a povedala mi ze ma zvyseny enzym vo svaloch a poslala nas na neurologicke vysetrenie.Prosim vie mi niekto poradit co to moze znamenat?Dakujem

Strana
z2
evulienka23
31. dec 2022

@janickacrazy niečo sa mi marí,že raz asi mal zvýšené aj pečeňové,no nie som si veľmi istá či to bolo hneď po narodení, či inokedy. Keby mal zároveň aj s ck bolo by to zle? Chodíme na neuro k nam, a Vas kto odoslal na tie vyšetrenia kde sa to potvrdilo? Mali ste hneď vysoké hodnotu CK či postupné sa zvyšovali? Už sa bojím všetkého. Lebo par príznakov má 🤦 ďakujem

janickacrazy
31. dec 2022

@evulienka23 no u nás to bolo komplikované, boli sme aj v Martine na genetike, tam sa nič nezistilo, tak sme museli ísť do BA. Nakoniec sme skončili v Brne na biopsii. Až tam sa to potvrdilo. Ale teraz to robia už aj v BA. CK sme mali zvýšené vždy minimálne 50 a viac. Pečeňové tiež zvýšené 3-nasobne stále.

evulienka23
1. jan 2023

@janickacrazy ako je možné,že na genetike to nezistili? Veď práve to by malo potvrdiť či? A odoslali Vás oni znovu do Ba keď sa nič nezistilo či to chceli uzavrieť?
A to sa berie len krv a aj rodičia či len dieťa? Aj sa dlho čakať na to vyšetrenie a výsledky?
Inak u vas spickovanie kedy začalo? A len občas či stále? Ja si to vsimam aj na mojom že to začína robiť,ale on sa len pred 1,5 mes.naucil chodiť..

evulienka23
1. jan 2023

@ivina28 ahoj, ako ste teda dopadli na kontrolných odberoch? Teraz riešime tiež zvýšené CK, tak si to prešlo alebo.?

ivina28
autor
2. jan 2023

@evulienka23 na neurologii vsetko ok, samovolne to preslo a teraz uz ma 9rockov a pekne naslapuje a chodi😊

janickacrazy
2. jan 2023

@evulienka23 na genetike sa to nezistilo, lebo dá sa zistiť asi 75% prípadov, no my sme boli medzi tými percentami, čo sa zistiť nedali, preto sme museli ísť do Bratislavy. Krv sa berie aj rodičov aj dieťaťa. No moj syn špičkoval prakticky stále ako začal chodiť, ale zase to robí veľa detí a niektoré prestanú a nič im nemusí byť.

Strana
z2