13 mesačné dieťa má iba 3 zúbky. Je to v poriadku?
Ahojte mamičky. Chcela by som vedieť, či je dobré, keď má moja 13mesačná dcérka (teraz 29.01. bude mať 14mesiacov) len 3 zúbky? Som s toho zúfala ☹ Pretože každý sa ma pýta koľko má malá zúbkou a ja stále poviem, len 3. Pozerajú na mňa akoby som za to mohla ja ☹ Malinká papká všetko 😀 No všetko musí ochutnať 😀 Len ma trápi, že má len 3zúbky. Stretli ste sa s tím niektorá, alebo máte s tím skúsenosť???? Budem vďačná za každú odpoveď.
Nie je to ani dobré, ani zlé. Je to úplne normálne a netreba sa tým trápiť, veď oni skôr či neskôr určite narastú 😉
Netrap sa... to nie je nieco za co ty alebo mala mozes.. inak som pocula (neviem ci je to pravda) ze cim neskor narastu, o to lepsie su 🙂
Hlavne predsa je, ze papka a je zdrava... ostatnych nepocuvaj!!! 🙂 Pekny dnik
nasa starsia mala 2 zubky ked mala rok. Teraz ma 7 r a ma vsetky zuby, niektore uz aj vypadli. Takze ano, je to uplne v pohode.....
Raz som citala clanok pre mamicky, kde bolo napisane: Neexistuje ani jedno dieta, ktoremu by nakoniec nenarastol zub..... neboj 😀
neboj aj zubky budu mojmu synovcovi vysiel prvy ked mal rok a narastli vsetky ked sa ta pytaju povedz ma tri sak oni ostatne dorastu
môj malý mal tiež 14 mesiacov keď mu vyšiel prvý zúbok. Teraz má 3 roky a ešte mu jeden zub chýba, má ich 19, zdravé, pekné biele perličky
tie otravne otazky ohladom poctu zubov sa daju velmi lahko vyriesit..hlavne u starych zvedavych starenkach .....na reakcie '' to ma len 3 zubky'' kludne vrat uder s odpovedou typu '' Nie ona nema '' LEN '' 3 zubky......na rozdiel od Vas ona ma UZ 3 zubky a Vy ste ta,ktora ma LEN 3 zubky'' 😀 😀 😀
My sme mali v tom čase len 2 zúbky, prvý mu vyšiel v 10 mesiacch a druhý cca v 13 mesiaci, alebo par dni skor...to sa rozbehne 🙂))
mojmu 7rocnemu synovi sa hlodaky po mliecnych tlacili 1 cely nenormalny rok 😲
a ma ich 😀
v pohode neter mala rok a pol ked jej vysiel prvy zubok a svagrinej sestry syn mal vyse dva roky. Takze to neries oni vydu same. :o)
zeny nestresujte s tymi zubami..ved cim neskor zuby idu, tym to je lepsie..nie je ziadna vyhra, ked ma dieta v 1 roku kompletny mliecny chrup..
Ahoj,moja dcéra mala prvý zúbok keď mala 13,5 mesiaca 🙂 ,tiež sme sa obávali,že či je všetko v poriadku.Čím neskôr zúbky narastú tým neskôr vypadnú...
neviem, ci je to dobre, ale nic s tym nenarobis... zial... len trpezlivo cakat... ak ti spapa vsetko, to je ten lepsi pripad, mojej to dost vadilo, ze nema cim zuvat a potom zuvanie dost dlho odmietala, vsetko musela mat popucene... a z reci si nic nerob, co koho do toho, kolko ma mala zubov, to ako co uz ludi nezaujima... 😲
kazdemu zdravemu dietatu raz tie zuby vyjdu.kazde sa skor ci neskor otoci,posadi,postavi.mojim dvojkam zacali ist zuby v 14m.a Ninka zacala chodit az pred par dnami(bude mat 17m!).na takychto otazkach(zuby,rec,plienky a ine dovednosti)sa len smejem,lebo mi ich kladu vacsinou bezdetni.a na mamickovske preteky typu 'moje ma rok a uz plynule hovori armensky' nereagujem:D
Moja Lenka ma teraz 2 roky a 3 mesiace a ma 12 zubkov, a to 1,2 a zadne stolicky, medzi tym nic, diery a to jej prvy zubok vysiel v 13 mesiacoch 🙂 neboj dorastu, maju cas
teba trapi ze ma LEN 3 zubky??? mna osobne by trapilo keby mal 3 rokuy, ale 3 zubky??? kazde dieta je ine, zubky mu narastu ked treba, neboj urcite ich tam ma schovane v dasienkach. Dcerka mala do roka vsetky zubky a druha len 1 a vobec ma to netrapilo.Lebo su zdrave!!! Som stastna.
my sme mali v 14 mesiaoch len dva a potom jej islo 8 naraz same dasna opuchnute cervene chvalabohu uz je potom uz len 4 stolicky budeme mat peknych 20
neboj, kazde dietatko to ma inak so zubkami...niekomu vyjdu skor niekomu neskor 😉

Moja mala až koncom 13 mes. prvý zúbok 🙂 a aj to dvojka spodný 😀