Máte skúsenosti s korunkou na mliečnej stoličke u detí?
Ahoj rodičia! Prosím vás dcéru čaká detská korunka máme hlboký kaz a chýba jej časť steny preto doktor povedal že najlepšie riešenie je korunka. Nemáte snou skúsenosti? Neboli to ? Alebo teda nevráti sa bolesť zúbka? Neodlepi sa? Prípadne nemali ste žiadne komplikácie? Ďakujem vám !
@anonym_ff763d ja nemám problém problém je že som napísala "máme" prestávam reagovať na komentáre budem reagovať iba na tie ktoré mi dajú reálnu odpoveď ktorú potrebujem neprišla som sa sem hádať ani písať o nepodstatných veciach zaujíma ma zubná korunka pre dcéru prosím každého aby sa toho držal ! Chcem iba odpoveď na moje otázky nič viac . Je to taký problém? Šak do mňa ste sa tu pustili ako prvý. Tykajte mi ale držte sa témi ktorá je pre toto fórum. Nechcem debaty krúžok chcem iba odpovede ľudí ktorí majú skúsenosti nič viac a nič menej ďakujem za pochopenie!
@arabesqe ak nechces debatný krúžok, pýtaj sa zubára. Na MK sa aj opravuje pravopis ci vyjadrovanie a pokiaľ je to slušne, je to OK. Ak sa ti to nepáči, nechod tu a zaloz si svojho koníka, sloníka alebo co chces.
@arabesqe Nemam jediny dovod sa ti ospravednit. Napisala som ti jedine pravdu k tvojmu prispevku, a do buducna pouzivaj spravne rody, ste dve, ty a tvoja dcera. Ale ze tu prasknes od zurivosti som necakala 😃. Ty si tu zacala zurit, ze ti mam vykat 😃. Viac na teba nereagujem, lebo prasknes od zurivosti naozaj.
@anonym_ef0311 neboj sa Zlatko nepuknem a od zúrivosti mám ďaleko. Budem si to písať ako chcem je to moja dcéra jej problém je aj môj problém keď to budem hovoriť aj keď bude mať 15 rokov nič sa nezmeni áno je to moja nálepka a vôbec mi to neprekáža stále my budeme mi aj keď máme problém nieje to iba jej problém ale aj môj. Keď bude dospelá bude to jej problém . Asi tak . Máj kraaaasny deň neboj mne si ho nepokazila a ani nie som nahnevaná. Takáto hlúposť mne deň nezničí 🥳
Ukludni sa, nikto ti nič zlé nepovedal kým si nezačala prskať. Dôveruj zubárovi, my sme jej zuby nevideli. Ak chceš druhý názor choď na konzultáciu k druhému zubárovi.
@anonym_ef0311 neboj sa Zlatko nepuknem a od zúrivosti mám ďaleko. Budem si to písať ako chcem je to moja dcéra jej problém je aj môj problém keď to budem hovoriť aj keď bude mať 15 rokov nič sa nezmeni áno je to moja nálepka a vôbec mi to neprekáža stále my budeme mi aj keď máme problém nieje to iba jej problém ale aj môj. Keď bude dospelá bude to jej problém . Asi tak . Máj kraaaasny deň neboj mne si ho nepokazila a ani nie som nahnevaná. Takáto hlúposť mne deň nezničí 🥳
@arabesqe Prečo si taká zúfalá ? 😀
Ukludni sa, nikto ti nič zlé nepovedal kým si nezačala prskať. Dôveruj zubárovi, my sme jej zuby nevideli. Ak chceš druhý názor choď na konzultáciu k druhému zubárovi.
@januska12323 na konzultáciu sme boli nežiadala som o to aby ste mi povedali či je moja dcéra vhodná na nasadenie korunky. Pýtala som sa tých čo už korunky majú či je to bezbolestné či je to trvácne alebo aké komplikácie to obnáša. Ako sa stou korunkou "žije" a či niesu problemi. To mi vie povedať iba človek ktorému už tu korunku nasadili. Neviem čo je natom náročné otázka=odpoveď. Nič viac
@januska12323 na konzultáciu sme boli nežiadala som o to aby ste mi povedali či je moja dcéra vhodná na nasadenie korunky. Pýtala som sa tých čo už korunky majú či je to bezbolestné či je to trvácne alebo aké komplikácie to obnáša. Ako sa stou korunkou "žije" a či niesu problemi. To mi vie povedať iba človek ktorému už tu korunku nasadili. Neviem čo je natom náročné otázka=odpoveď. Nič viac
@arabesqe mam i korunky.Neviem,ako sa korunky nasadzujú detom,ale brúsenie zuba pod nimi u dospeleho nie je nic prijemne.
Osobne som názoru,ze vsetky tieto otázky zodpovie Váš zubný lekár.
Môj syn mal tiež približne v tom veku kazy na patkach, korunky mu neodporúčali a na opravu boli kazy priveľké. Navrhli zúbky vytrhnúť a nahradiť medzerníkmi, aby sa neposunuli. Bola to zubná klinika špecializovaná na deti, tak predpokladám, že vedeli, čo tvrdia. Naša kamarátka zubárka mala rovnaký názor (nakoniec sa neuskutočnilo nič, lebo začala Corona, termíny sa odriekali a posúvali a nakoniec zuby vypadli samé, keď prišiel čas. Ale to rozhodne neodporúčam ako návod, u nás sa to vtedy skutočne inak nedalo, ale našťastie kazy neboleli a ani sa "nepreniesli" na trvalé zuby)
Zubar nieco povie, ALE kôň to musi odsuhlasit🙈
Ale ako citam ty tu VASE mliecaky riesis casto🤷♀️
Zubar nieco povie, ALE kôň to musi odsuhlasit🙈
Ale ako citam ty tu VASE mliecaky riesis casto🤷♀️
@natalka13 keby ste si to prečítali poriadne vedeli by ste že sa pýtam čo nás čaká PO či sú komplikácie atď.prosim pozorne si prečítajte čo sa pýtam a že riešim často? Čo už nenarodime sa všetci dokonalý že áno podstatné je že to riesime ... Neviem a ani nerozumiem na čo ste narážali ale je mi to srdečne jedno.
Môj syn mal tiež približne v tom veku kazy na patkach, korunky mu neodporúčali a na opravu boli kazy priveľké. Navrhli zúbky vytrhnúť a nahradiť medzerníkmi, aby sa neposunuli. Bola to zubná klinika špecializovaná na deti, tak predpokladám, že vedeli, čo tvrdia. Naša kamarátka zubárka mala rovnaký názor (nakoniec sa neuskutočnilo nič, lebo začala Corona, termíny sa odriekali a posúvali a nakoniec zuby vypadli samé, keď prišiel čas. Ale to rozhodne neodporúčam ako návod, u nás sa to vtedy skutočne inak nedalo, ale našťastie kazy neboleli a ani sa "nepreniesli" na trvalé zuby)
@vroni a po extrakcii vám po ako dlhom čase dali medzerník? To už bola vonku 6tka? Či ste čakali kým vyde von a potom sa dal medzerník?

@guudy ospravedlňujem sa teda nech sa páči tykajte mi ale držte sa témi !!! Detská korunka skúsenosti ---dakujem a dúfam že sa ospravedlní aj dotycna osoba ktorá sa zamerala nato "máme" lebo to je tiež moja osobná vec
@arabesqe Nemam jediny dovod sa ti ospravednit. Napisala som ti jedine pravdu k tvojmu prispevku, a do buducna pouzivaj spravne rody, ste dve, ty a tvoja dcera. Ale ze tu prasknes od zurivosti som necakala 😃. Ty si tu zacala zurit, ze ti mam vykat 😃. Viac na teba nereagujem, lebo prasknes od zurivosti naozaj.