icon

Máte skúsenosti s korunkou na mliečnej stoličke u detí?

arabesqe
16. jún 2026

Ahoj rodičia! Prosím vás dcéru čaká detská korunka máme hlboký kaz a chýba jej časť steny preto doktor povedal že najlepšie riešenie je korunka. Nemáte snou skúsenosti? Neboli to ? Alebo teda nevráti sa bolesť zúbka? Neodlepi sa? Prípadne nemali ste žiadne komplikácie? Ďakujem vám !

Strana
z2
anonym_ef0311
Odpoveď bola odstránená
anonym_ff763d
Odpoveď bola odstránená
arabesqe
autor
Odpoveď bola odstránená
januska12323
16. jún 2026

Ukludni sa, nikto ti nič zlé nepovedal kým si nezačala prskať. Dôveruj zubárovi, my sme jej zuby nevideli. Ak chceš druhý názor choď na konzultáciu k druhému zubárovi.

sisska96
Odpoveď bola odstránená
arabesqe
autor
16. jún 2026
@januska12323

Ukludni sa, nikto ti nič zlé nepovedal kým si nezačala prskať. Dôveruj zubárovi, my sme jej zuby nevideli. Ak chceš druhý názor choď na konzultáciu k druhému zubárovi.

@januska12323 na konzultáciu sme boli nežiadala som o to aby ste mi povedali či je moja dcéra vhodná na nasadenie korunky. Pýtala som sa tých čo už korunky majú či je to bezbolestné či je to trvácne alebo aké komplikácie to obnáša. Ako sa stou korunkou "žije" a či niesu problemi. To mi vie povedať iba človek ktorému už tu korunku nasadili. Neviem čo je natom náročné otázka=odpoveď. Nič viac

arabesqe
autor
Odpoveď bola odstránená
sisska96
Odpoveď bola odstránená
amel
16. jún 2026
@arabesqe

@januska12323 na konzultáciu sme boli nežiadala som o to aby ste mi povedali či je moja dcéra vhodná na nasadenie korunky. Pýtala som sa tých čo už korunky majú či je to bezbolestné či je to trvácne alebo aké komplikácie to obnáša. Ako sa stou korunkou "žije" a či niesu problemi. To mi vie povedať iba človek ktorému už tu korunku nasadili. Neviem čo je natom náročné otázka=odpoveď. Nič viac

@arabesqe mam i korunky.Neviem,ako sa korunky nasadzujú detom,ale brúsenie zuba pod nimi u dospeleho nie je nic prijemne.
Osobne som názoru,ze vsetky tieto otázky zodpovie Váš zubný lekár.

vroni
16. jún 2026

Môj syn mal tiež približne v tom veku kazy na patkach, korunky mu neodporúčali a na opravu boli kazy priveľké. Navrhli zúbky vytrhnúť a nahradiť medzerníkmi, aby sa neposunuli. Bola to zubná klinika špecializovaná na deti, tak predpokladám, že vedeli, čo tvrdia. Naša kamarátka zubárka mala rovnaký názor (nakoniec sa neuskutočnilo nič, lebo začala Corona, termíny sa odriekali a posúvali a nakoniec zuby vypadli samé, keď prišiel čas. Ale to rozhodne neodporúčam ako návod, u nás sa to vtedy skutočne inak nedalo, ale našťastie kazy neboleli a ani sa "nepreniesli" na trvalé zuby)

natalka13
Odpoveď bola odstránená
arabesqe
autor
16. jún 2026
@natalka13
Odpoveď bola zmazaná

@natalka13 keby ste si to prečítali poriadne vedeli by ste že sa pýtam čo nás čaká PO či sú komplikácie atď.prosim pozorne si prečítajte čo sa pýtam a že riešim často? Čo už nenarodime sa všetci dokonalý že áno podstatné je že to riesime ... Neviem a ani nerozumiem na čo ste narážali ale je mi to srdečne jedno.

arabesqe
autor
16. jún 2026
@vroni

Môj syn mal tiež približne v tom veku kazy na patkach, korunky mu neodporúčali a na opravu boli kazy priveľké. Navrhli zúbky vytrhnúť a nahradiť medzerníkmi, aby sa neposunuli. Bola to zubná klinika špecializovaná na deti, tak predpokladám, že vedeli, čo tvrdia. Naša kamarátka zubárka mala rovnaký názor (nakoniec sa neuskutočnilo nič, lebo začala Corona, termíny sa odriekali a posúvali a nakoniec zuby vypadli samé, keď prišiel čas. Ale to rozhodne neodporúčam ako návod, u nás sa to vtedy skutočne inak nedalo, ale našťastie kazy neboleli a ani sa "nepreniesli" na trvalé zuby)

@vroni a po extrakcii vám po ako dlhom čase dali medzerník? To už bola vonku 6tka? Či ste čakali kým vyde von a potom sa dal medzerník?

vroni
16. jún 2026
@arabesqe

@vroni a po extrakcii vám po ako dlhom čase dali medzerník? To už bola vonku 6tka? Či ste čakali kým vyde von a potom sa dal medzerník?

@arabesqe, on uz mal šestky vonku, preto medzerniky.

arabesqe
autor
16. jún 2026
@vroni

@arabesqe, on uz mal šestky vonku, preto medzerniky.

@vroni aha jasne super dakujem

Strana
z2