Od akého veku navštíviť zubára s deťmi?
Dobrý deň, malý ma 2 roky a 3 mesiace, chýbajú mu už len 2 stoličky. Od akého veku ste boli s deťmi u zubára? Môj zubár deti neberie tak mi nato niak neodpovedal...
@luciferka93 prvýkrát bol so mnou, keď som mala kontrolu, na cca 8 mesiacov. Sedel mi na nohách a zubárka sa s ním rozprávala a len prstami skontrolovala zuby. Oficiálne (aby mal kartu) môže chodiť od 1. roka, čo mal teraz, takže najbližšia kontrola ide zase s nami, už ako oficiálny pacient 😁
Je to dobré kvôli tomu, nech si zvykne na prostredie, zubárku, aby sa potom nebál.
Nas tiez neberie male deti, povedal az ked bude chodit do skolky a tak sme isli ked mal 3,5roka.
@luciferka93 od kedy mala prvý zub , išla s nami, my na hygienu, mala sa pohrať do čakárne, sadnúť na kreslo, a počítali sa zuby. Vždy odišla s mini hračkou.teraz má 4 a teší sa k zubarovi, najskôr sa vyšetrí medvedík a potom aj ona.
cca 2rocna bola prvykra, nepacilo sa jej.. potom som juzobrala inak v asi 4r, tam bola v pohode, otvorila usta,o par mesiacov isla so mnou na dentalnu hygienu, aj si dala urobit. A potom len prevenitvky. Tak poctivo to berieme od 6r asi, to chodime fakt kazdy pol rok na prevenciu. Podla mna zbytocne som isla aj v 2r.
asi jedno, kedy kto bol, ale nasa zubarka hovori, ze by sa malo chodit uz od prveho zuba.
Ďakujem, nas si pekne nechá očistiť zubky, vzdy sa teší, takze v čistení problem nevidím, len som chcela vedieť kedy asi.... Muzov zubar zasa vravel ze az ked bude dieta vedieť napit z poharika a vyplut vodu, tak asi je cas sa ist ukázať ☺️ len uvidim ci mi ho môj zoberie 🤷♀️ ďakujem
@luciferka93 jeden v roku a pol, druhý v dvoch, popri našich preventívkach sme ich zapísali
Prvý krát sme boli keď mala 13m, spravili jej komplet prehliadku plus poučenie pre rodiča. Druhý krát v 19m a tiež komplet prehliadka + poučenie. O dva mesiace ideme znovu
@luciferka93 3,5 roka prvýkrát - len na prehliadku a založenie karty. V 5 rokoch opravovať zub.
@luciferka93 načo napiť z pohárika a vypluvat vodu ? Treba práveže od bábätka chodiť, nie až keď je problém
@klip0 neviem, tak povedal mužov zubár keď sa pýtal, môj zubár mi malého zobrať nechcel že je ešte malý to bolo minulý rok... Teraz mam v júni preventívnu tak sa ho spýtam znovu ci mi malého vezme... Ak nie budem musieť riešiť iného zubára
@luciferka93 v 8 mes, zacali jej ist von od 2 mes 🤦♀️. Mala uz sice 4 zubky, dalsie 2 sa prerezavali, ale pravidelne sme ich cistili a potom bola len na prehliadke. V 18 mes mala 17 zubov, bez kazu.
My sme začali chodiť už mal 3 roky preč. Skôr ho tiež zubár nechcel zobrať, ale zasa ja ani nevidím zmysel v tom bežať k zubárovi hneď s prvým zubom.
@aliaray1 vyslovene detského zubára nenájdeš len tak. A v menších mestách takí ani neexistujú. Deti chodia k "normálnym" zubárom ako aj dospelí.
@luciferka93 Ja som zobrala syna na moju prehliadku aby sa oboznamil s prostredim ked mal 2 roky. Na konci ho posadili do kresla a spocitali zuby.
Prvu oficialnu prehliadku s cistenim mal v 3 rokoch. Skutone nema zmysel ho objednat na cistenie, ak este nevie pit z poharika a vyplut vodu do toho umyvadielka.
V dvoch rokoch, preventívne a podla lekára sme urobili dobre, aby si zvykla. A určite hľadať detského zubára. Nie každý zubár pre dospelých berie aj deti a vie to s detmi
Starsi mal 5, mladsi bol popri nom ako takmer 3rocny a nic nam neuslo. Aj nasa zubarka tak vravela. Zuby cistime, maju ich zdrave

Nas sa u zubara na kresle bol povozit ked mal cosi vyse roka, ked som sla na preventivku uz mu zalozili aj kartu a "pocitali" zuby. Nemal este dva roky