icon

Zle odvedená práca čelustného ortopéda

kamatex
26. máj 2017

Ahojte dievčatá, prosím o radu ako mám postupovať. Dcéra v roku 2013 začala nosiť fixný strojček a nosí ho do teraz. Najprv bol založený na vrchné zuby a o rok aj na spodné. Ten dolný strojček jej zubárka zložila po 2 rokoch. Horný jej už niekoľko krát chcela sňať. ale ja som s tým nesúhlasila, keďže som videla že dvojky má stále krivo postavené, medzeru medzi jednotkami. Pôvodne mala dvojku na jednej strane vyrastenú hore a sklon zubov bol mierne dovnútra. Boli sme na konzultácii u ineho ortodonta a tam nám bolo povedané, že je tam množstvo chýb aj v spodnom zuboradí, kde je stolička sklonená dovnútra. Mám pocit, že má chrup horší ako keď sme tam prišli. Stálo to dosť peňazí, každá návšteva min,15-25 eur, za tie roky sa tam nazbierala pekná suma. Najprv čiastočne uhrádzala poisťovňa, ale teraz už má 18 a všetko platíme my. Chcem odísť čo najskôr, ale rada by som , aby mi vrátila tie peniaze, čo som jej zaplatila. Však dostala aj od poisťovne. V tej inej ambulancii mi bolo povedané že liečba by sa začala od začiatku a trvala by dáke 2-3 roky. Máte aj Vy nejakú takúto skúsenosť, viete mi poradiť?

dorottka
•
27. máj 2017

Zial, nevrati ti nic... v medicine nie su ziadne zaruky, ona ako ortodontistka sa 'pokusila' urobit napravu v oblasti, ktora sa nesprava vzdy podla predstav. Z casti je to pravda, nie kazdy zub sa vie pohnut, ako sa to naplanuje, pretoze je to 'ziva hmota' a s tym bude operovat aj ona, ked sa pokusite ziadat peniaze nazad. Kazdy clovek je individum s roznymi zubami a ich formovatelnostou, estetikou tvare a polohou celusti/sanky a kazdy lekar ma svoj postup na dosiahnutie finalneho stavu, ktory ale tiez nie je jednotny, par pravidiel sice je, ale vela je uz na osobnom uvazeni a predstav lekara. Nie je to fer, ale tak to uz chodi... :(

sassannka
•
27. máj 2017

Poradila by som ihneď z ambulancie odísť, spraviť si presnú fotodokumentáciu, zhromaždiť všetky potvrdenia o zaplatení a neskôr zhromaždiť fotky aj potvrdenia u iného ortodontistu. S týmto materiálom by som išla pýtať nazad peniaze a obrátila by som sa aj na Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. Škoda tých 4 rokov stratených, už mohla mať krásne zuby ☹

dorottka
•
27. máj 2017

Urcite treba napisat aj recenziu na lekar.pluska.sk - da sa aj anonymne a je to velka pomocka. Kym ludia nebudu aktivnejsi v pomenovavani fuserov, v zivote sa ich nezbavime. Dnes kazdy kazdeho googli, fuseri nech kludne skrachuju...

gelory
•
27. máj 2017

Mám takého tušáka, že ti peniaze nevráti. Mohla by si na ňu podať nejakú sťažnosť ale to jej iba spraví zlú reklamu a peniaze aj tak neuvidíš. Neviem či máte toľko peňazí aby ste sa s ňou mohli napríklad súdiť lebo to by bola asi jediná možnosť ale zaléží od toho ako to berieš. Ak sa dokážeš zmieriť s tým, že tie peniažky sa ti nevrátia tak na ňu teda popíš takto recenzie nech ľudia vedia a ono sa jej to vráti