Ako naučiť bábätko zaspať v postieľke?
Ahojte,
ako to dokážete, že dáte dieťa do postieľky a spí?
Syn má mesiac a pol a keby ho dám do postieľky (aj keď ziva a je očividne unavený) tak by akurát tak reval, nezaspí mi tam sám...
AKO TO ROBITE???
Všetci mi hovoria že oni dajú do postieľky a spí.... Ja neviem ale môj to nedokáže...čo robím zle? Čo mám robiť inak?
Ďakujem za rady dievčatá
Kazde dieta je ine...nasho sme dlho kolisali na rukach a tak zaspaval, az nalsedne sme prekladali do postielku. Az potom neskor resp. az dodnes ho ukladame do postielky, drzime za ruku a tak zaspava. Niektore deti su jednoducho kontaktnejsie.
Oni maju 'take' dieta. Ty nie. Zatial - mozno sa aj im zajtra zmeni 'rezim' a nebude to fungovat. A mozno sa vam zmeni 'rezim' a zacnete tak fungovat. Je to len nevyspytatelne obdobie, ktore treba preckat. A ze ich este bude.... Drz sa, nemam pre teba radu iba pochopenie😇
Keby som mala len moju starsiu dceru, tak by som Ti napisala, ze isto robis niekde chybu, ta bola presne taka, ze som nakojila, odlozila a spala. Ale mam aj mladsiu a ta teda spala v takomto veku 3x20 minut, aj to som ju bud musela extremne dlho uspavat, alebo musela lezat na mne. Takze su deti a deti a s tym nic nenarobis. Pozitivne je, ze casom vyrastu a spanok bude to posledne, co Ta bude trapit, taky pubertak, ked moze, spi do obeda😉
Proste ho dam do postielky a spi. Nie je v tom ziaden trik. Je to take dieta. Ale za to vstaval v tom veku o 4. Ty mas ine. A ma len mesiac a pol neviem co cakas.
Aj syn tak vedel zo začiatku záspavat.. Len potom prišli bolesti bruška, hneď potom od 4 mesiacov sa začali tlačiť zuby, ktoré išli mam pocit v kuse a každý jeden sme si vyplakali.. Takže tam aj skončilo zaspávanie v postieľke.. Má 4 roky a stále zaspávam s nim a po 2 rokoch užívam 😁
kojíte?:D nijak, tiež som to počúvala, ako deti všade samé spia, a potom sa ukázalo, že to bude tým, že boli na UM, čiže v postieľke zaspávali pri jedení, tak ako kojené deti pri kojení, len tam už majú zvyk kontaktu s matkou, tak ho viac vyžadujú (netvrdím, že je to pravidlo, ale v mojom okolí sa to potvrdilo:D) môj napr. spal sám v postielke 4 mesiace, potom sa mu to prestalo páčiť a odvtedy spával s nami :D nie je to vaša chyba, len vaše dieťa chce byť s vami, ako som písala v inej téme, ak nemáte veľkú farmu alebo staršie dieťa, ktoré potrebuje tiež starostlivosť, tak si to nevyčítajte a užívajte, ak Vám to nevadí, ani sa nenazdáte a už na Vás nebude závislý.
Ahoj, nič nerobíš zle. Dieťa má ešte len mesiac a pol. Čakajú ťa ešte rôzne zmeny spánkového režimu a spánkové regresie a mnohé iné novinky a odchýlky. Pokiaľ ty s uspávaním nemáš problém, tak sa nenechaj zdeptať okolím.
Pripomenulo mi to situáciu, keď sa mi jedna mamička chválila ako je jej dieťa už úplne odplienkované. Aj som trošku závidela, ale len chvíľku. Následne totiž dodala, že už iba kaká do nohavičiek. Toto ja za odplienkovanie nepovažujem. A možno je to aj s tým uspávaním v niektorých prípadoch podobne. Pre mňa bolo dôležité, aby bolo dieťa spokojné. A keď bolo spokojné pri zaspávaní a spánku v mojej prítomnosti, tak som si to užívala spolu s ním.
"Všetci mi hovoria že oni dajú do postieľky a spí...."
Ja poznam asi 25 zien na materskej, maju 1-2-3 deti a prakticky ziadna toto nepovedala. Podla mna je to totalne scifi. Dieta nevie prejst do spanku, nevie sa samo upokojit. Ked zaspava, ma pocit, ze pada do jamy. Dve kamosky toto deti naucili, ale strkali im plysaka, cumel alebo flasku s mliekom. A najma nechali ich plakat. Dieta potrebuje hojdanie, castokrat nosenie, kojenie... to je uplne normalne. Dieta neni uplne ze hodis mincu a ono spravi to, co sa od neho caka. A su naozaj obdobia, kedy sa spanok pokazi alebo naopak zlepsi...
@basska_b ...tak ja ti neviem.Moje deti zaspavali odjakživa samé.Polozili sme ich do postieľky,ľahli sme si do svojej postele,aby nás videli a pomaly,samé zaspali.Obcas sa hrali s plysakom chvíľku a potom spali.Neskor bez našej prítomnosti,samé vedeli zaspať.
A spia celú noc od narodenia.
Takže toto naozaj záleží od dieťaťa samotného.
Syn nezaspava sam a to ma 5r. Dcera prvého pol roka zaspavala sama, teraz na rukach alebo v kociku. Nič nerobis zle. Jednoducho niektoré deti sú samoudrziavacie kde položis tam je. Iné potrebujú tvoj dotyk, prítomnosť, upokojiť sa pohybom a pod... Mne najviac pomohlo ked som prijala fakt, ze mám také deti a snažím sa si užívať s nimi čas, lebo nebudú chciet byt vzdy pri mne... Aj keď samozrejme niekedy je to o hubu a najradsej by som ich "vyhodila von oknom" 🙈😃 a ro viem o com hovorím syn bol pol roka neuspatelne dieťa. Skusali sme vsetkobuspavali na fitlopte, v kociku, nosici, na rukach...
1 a pol mesiaca je velmi i skoro na hodnotenie čohokoľvek. Prajem ti len vela síl a trpezlivosti a rečí ostatných si nevšímaj. Sustred sa na vaše babatko. To ta potrebuje. Nech vam je obom co najlepšie.
To je preklep či má naozaj necelé 2 m?
Moja vzdy zaspala pri kojeni a ešte som chvíľu ležala pri nej.Este budú časy, že ti bude z postele utekať😆také malé bábo si vyžaduje teba, možno pomôže zavinovačka, cumel.Este sa nauspavas a nalezis.Ale určite su deti, ktoré ľahnu a spia, ale od takéhoto malého to nečakaj možno si potrebuje prdnúť, boli ho brucho, atď ..
Naši boli každý iný - staršia dcéra zaspala sama od začiatku, pomaly na požiadanie a bezproblémovo. Syn odmalička nespavec, spánky krátke a plno energie. Vždy spal najkľudnejšie pri mne a keby sa dalo, spí s nami doteraz. 😀 Pri ňom bolo najdôležitejšie dodržiavať večernú rutinu a bolo to lepšie pre všetkých. Držím palce, hlavne neporovnávať a zariadiť sa k spokojnosti vás dvoch. 🙂
Skus si zohnať paperovu perinku a ukladať ho spinkať v nej. Detičky v jeho veku nemajú radi voľnosť a prazdny priestor okolo seba, budia sa na Morov reflex, treba im vytvorit tesnejsie hniezdocko. Mne toto pomohlo pri dcérke, plus nakloniť postieľku aby mal hlavičku vyššie ako telo, mozno ma reflux a to ho budí. Nam toto pomohlo a najmladšia spavala krásne. Za pokus nič nedáš.
Kazde dieta je ine!! Niektore je viac kontaktne, niektore menej. A nie, nie vsetci polozia dieta a ono zaspi… Ano, su urcite aj take, ale mnoho ludi ti nepovie, ze polozia dieta, to pol hodinu reve o zivot a potom zaspi. Mas 1,5 m dieta, preco by malo zaspavat same v postielke? Preco by so nieco mala robit inak?
Môj má 12 mesiacov a neviem ho dať do postieľky že zaspí sám. Zaspáva pri mne na posteli, potom keď zaspí tak ho opatrne presuniem do postieľky a spí dalej. V noci keď sa zobudí mu dám iba mliečko a zaspí sám opäť.
"všetci hovoria"..no jasné. Aj mne hovorili - a potom z toho pri troche doplňujúcich otázok vzišlo že je to vlastne skôr tak, že dajú do postieľky, odídu, nechajú decko urevať sa a ono POTOM spí. V tom veku som sa od svojich detí nemohla pohnúť ani na pol kroka, nie to dať ich do postieľky aby spali 😅 takých detí je menej ako jednorožcov.
Normálne si ho zober ku sebe. Nie je to nezvyčajné, je prirodzené že tak malé dieťa potrebuje byť pri mame či zaspáva alebo budí sa. A takéto porovnávania v zmysle zachovania psychickej pohody úplne vytesni.
Kto vsetci? Isto nie vsetci to tak maju, minimalne polovica z nich trepe 😀 U nas to tak bolo jedno obdobie, ze som dala Ivku do postielky a spala. Potom zo dna na den ani za svet a spala jedine so mnou v posteli. Niektore deticky spia v kociari, ine v nosici. Naozaj je kazde dietatko ine. Sama som zvedava, co nas bude cakat teraz 😀
Nasho kazde uspavanie vyrusovalo, spal sam v postielke. Ale to neplati pre kazde dieta. Zato ked mal asi tri roky zacal chodit k nam do postele "lebo nevie spat" a trvalo mu to celkom dlho, aj ked zaspal vo svojej posteli v noci sa presunul
Co je zle na tom ked babetko spi s rodičmi? Ja som s nimi spala az do osmich rokov kedy moj otec zomrel.
Ale to bolo aj tym ze som mavala ako babo bolesti rezali.ma oči ani nebola pre mna izba.
A take male babo nema co byt v izbe same. Ved potrebuje mliečko a ine veci.
V tom veku mi deti zaspavali vylucne na prsniku. Kddno zo 4 deti dokazalo aj v kociku alebo v aute.
Inac nie.
Rovnako jedno zo 4 vedelo spat same-ale to az cca od roka. Ze som ho dala do postielky. Pusu. Zatvorila dvere a zaspal sam.

Nie , takych je len uplne minimum, naozaj