icon

Ako naučiť dieťa spať so zavretými ústami?

matiska15
24. okt 2024

Ahojte. Prosim Vas.
4 rocna dcera. Po nadche vzdy ma chvilu zlozvyk dychat ustami aj ked ma uz nos v poriadku. Ok to ju upozornim a potom zlozvyk prejde.
Lenze co v noci ? V noci stale dycha ustami.
Aj ked ma nos priechodny.
Aj na orl sme boli lebo mavala casto nadchy atd.
Mandle aj nosnu aj krcne ma normalne.
Nechrape ani nic.

Len sa desim tej moznej deformacie tvare, ked sa dlhodobo dycha nosom. Neviem o tom nic, len to malo co som si na nete nasla.

Da sa nejako zbavit toho zlozvyku ? Nejaky trik ?

Premyslala som uz nad tymi naplastami na usta :D ale teda ked si chytim pery a chcem tak aj tak nemam jazyk pri zatvorenych ustach tak jak ma byt cize tlacir na podnebie. Tak to je asi bezpredmetne take naplaste.

Strana
z3
sterbulka
4. nov 2024

@matiska15 inak..ak je u zubarov celustny ortoped asi tak ako detsky ortoped,t.j.vsetci maju medicinu a malokto pomaha,tak amentma

loliki
4. nov 2024

@matiska15 To je dobrý nezmysel. Tie fotky, čo tu ukazujete, hovoria o tom, že tým osobám nenarástla sánka rovnomerne k čelusti. Následok je, že dýchajú otvorenými ústami, totižto nevedia dokonale zavrieť ústa. Nie je príčinou nesprávne dýchanie, ale opačne, nesprávny tvar sánky spôsobuje nesprávne dýchanie.

chillibubble
4. nov 2024

@sterbulka nerozumiem co odomna pytas. ale mozem ti nabuduce odfotit diplomy a certifikaty co ma nasa celustna na nastenke. dufam ze aj vas zubar co opravuje zuby chodi na skolenia a vzdelavacie aktivity ohladne napravania krivych zubov ako ta nasa.

vandama
5. nov 2024

@sterbulka odkaz, ktory som posielala o myofunkcnych aparatoch - tie vytvorili celustni ortopedi, pretoze si uvedomili, ze bez prace s makkym tkanivom, a odstranenim nespravnych navykov (cumel, dychanie ustami, zle prezuvanie...) su vysledky fixnych aparatov/strojcekov na zuby nedostatocne (preto sa niektorym vracaju zuby spat, ked sa zlozi strojcek). Dokazy z praxe ako fotky pacientov vam nikto posielat nemoze.

chillibubble
5. nov 2024

@sterbulka ci taketo nieco si myslela? ze aky je rozdiel medzi obycajnym zubarom a celustnym ortopedom? no minimane 3 roky speciaizovaneho studia popri praci a praxi.
tu si mozes aj precitat

https://uniba.sk/spravodajsky-portal/detail-akt...

zuz1177
3. máj 2025
@vandama

@vandama dobry den, zaujali ma vase komentare a aj link, ktory ste k myofunkcnym porucham zdielali. Spominate, ze ste logopedicka, je prosim mozne vas niekde navstivit? Pripadne viete odporucit dobru logopedicku ambulancii (BA kraj, pripadne TT)? Kludne aj do spravy, budem velmi vdacna. So synom riesim problem, chodime k logopedicke uz rok, no zatial sme sa nikam neposunuli. Nevie vyslovit hlasky č, š, ž z dovodu, ze vobec nevie opriet jazyk o horne podnebie. Spanok s otvorenymi ustami sa vyskytuje tiez. Len teda terminy u logopedicky dostavame raz za 3-4 mesiace, bohuzial nema viac kapacit. Doma cvicime kazdy den, ale mame iba vyslovnost hlasok a to mam pocit, ze vobec nepomaha. Preto rozmyslam, ze by sme skusili este nieco doplnit, kludne aj sukromneho logopeda. Dakujem za akekolvek info

vandama
3. máj 2025
@zuz1177

@vandama dobry den, zaujali ma vase komentare a aj link, ktory ste k myofunkcnym porucham zdielali. Spominate, ze ste logopedicka, je prosim mozne vas niekde navstivit? Pripadne viete odporucit dobru logopedicku ambulancii (BA kraj, pripadne TT)? Kludne aj do spravy, budem velmi vdacna. So synom riesim problem, chodime k logopedicke uz rok, no zatial sme sa nikam neposunuli. Nevie vyslovit hlasky č, š, ž z dovodu, ze vobec nevie opriet jazyk o horne podnebie. Spanok s otvorenymi ustami sa vyskytuje tiez. Len teda terminy u logopedicky dostavame raz za 3-4 mesiace, bohuzial nema viac kapacit. Doma cvicime kazdy den, ale mame iba vyslovnost hlasok a to mam pocit, ze vobec nepomaha. Preto rozmyslam, ze by sme skusili este nieco doplnit, kludne aj sukromneho logopeda. Dakujem za akekolvek info

@zuz1177 ďakujem za dôveru! Kapacity tiež nemám, bohužiaľ. Pri každom nácviku výslovnosti je potrebné posilniť svalstvo (niekedy stačí aj cvičenie, nie je nevyhnutný pre každého myof.aparát), aby sa správna poloha artik.org. dala vykonať, udržať a následne vysloviť hlásku. Pýtajte sa logopedičky prečo sa stav nemení alebo hľadajte inú.

deedol
3. máj 2025
@zuz1177

@zuz1177 Neviem odkial si ale v ba je super klinicka logo lucia dubravicka. Po roku uz by mohol byt nejaky posun…

zuz1177
4. máj 2025
@deedol

@zuz1177 Neviem odkial si ale v ba je super klinicka logo lucia dubravicka. Po roku uz by mohol byt nejaky posun…

@deedol dakujem pekne za tip 👍

Strana
z3