Ako odnaučiť 1,5-ročnú dcérku od chodenia k nám do postele?

nikolagajdosova
26. mar 2024

Ahojte, prosím Vás, dcérka 1,5 roka bola dva týždne chorá tak sme ju v noci dávali k nám so postele. Dovtedy spávala sama v izbe už rok. Teraz keď sa vyzdravela zaspí vo svojej izbe ale každú noc sa zobudí a aj keď ju uspím (na rukách) a idem dať do postieľky sa zobudí a nakoniec to skončí aj tak u nás v posteli. Prosím Vás ako ju to odnaučiť? Trvá to síce len týždeň po chorobe ale už mi to trošku prekáža nakoľko pred tým pekne spinkávala. Myslíte že už je na to naučená? A prosím neodsudzujte ma že ju nechcem mat pri sebe v posteli. Ďakujem za rady.

queen_mary
26. mar 2024

Ahoj, nas syn spavam 3 roky sam v posteli, aj sam zaspaval. A presne takto po chorobe zacal chodit k nam, aj s tym, ze ho predtym musim uspat u nas. Teraz ma 4,5 roka a stale to robi, takze ja neporadim 😀 ale radu tiez privitam

zuzanka.zuzu
26. mar 2024

asi zistila že je príjemnejšie spať s maminkou a ockom než sama 🙂

zuzkaa1991
26. mar 2024

@nikolagajdosova moja ma 6r a stale spi so mnou 😁😁 a tiez zacalo.to s.chorobou aj mojou lenivostou kedze sa casto budila teraz uz prespi celu noc tak víkendy spim v.spalni ;).....kazde obdobie je ine u dietata.co platilo pred.mesiacom dnes uz nemusi ;)

carrot_apple
26. mar 2024

@nikolagajdosova týždeň je veľmi krátka doba
musíš len s nou chodiť do izby, dať ju do postielky a cakať kým zaspí, keď to tak chceš.
vydržať v tom.
ak spávala sama v pohode, určite teraz len má potrebu byť pri tebe. nieje to nič hrozné.
mať tvoje problémy ... 🙈

zuzinka888
26. mar 2024

Vacsi pocit bezpecia a lasky nemozes dietatu dat ako spat s nim v jednej posteli. Mozes mu dat do izby bodygardov, kamery,najmodernejsie bezpecnostne zariadenie no nebude sa citit tak bezpecne a lubene ako ked bude spat s vami-( hoci by to mali byt v lese v stane). Vtedy miznu vsetky prisery, bubaci.....ktori pridu ked bude trochu vacsia a fantazia nebude mat hranic.

euka210
26. mar 2024

@nikolagajdosova nas 8r najmladsi spal dlho pri nas a stale casto v noci pride spat este k nam, ani neviem kedy dojde. 1,5r dieta by som neriesila a este mu dala cas. Aj u nas po chorobe to tak bolo, ze sme ho zobrali k nam pocas choroby a potom sa mu nechcelo zase vratit do starych kolaji...a to mal mozno 4-5r. Treba jej este dat cas a vrati sa to naspat.

beronsche
26. mar 2024

@nikolagajdosova potrebuje ta mat pri sebe, predstavujes pre nu bezpecie, to je cele..

Ano, ak budes dostatocne vytrvala, dieta rezignuje a zostane spat vo vlastnej posteli.
Uspi ju tam a zakazdym, ked sa v noci zobudi, ju znova uspi v jej posteli.
Alebo prehodnot spolocne spanie - v jednej izbe. Mozno by si mohla dat dcerinu postel na nejaky cas do spalne.
Pre nu by to bolo najlepsie riesenie.
Samozrejme, rozhodnutie je na tebe, nie na nej..

monnci2226
26. mar 2024

je uplne normalne ze teraz chce spavat s vami. Spravili ste chybu ze ste si ju do postele zobrali aj ked bola chora. ak ste sa chceli tomuto vyhnut, mal byt jeden z vas pri nej v jej izbe ked vola chora. teraz to podla.mna pojde tazko a budete potrebovat vela trpezlivosti.
zo zaciatku by som na to isla tak ze ked pride k vam treba ju zobrat k nej do postele a zostat tam s nou. a ma len rok a pol podla.mna tych nocnych navstev zazijete este veeeeeeela