Ako pomôcť pri zmene spánku 9-mesačného dieťaťa?
Moje 9mesacne dieťa sa zmenilo, doteraz nebol nikdy problem zo spankom a posledny tyzden je to horor som napokraji zrutenia zaspavanie je peklo plače ako keby som ho drala z kože .. v postielke ked ho dam lahnut zacne v nej chodit a hrat sa aj ked je uz preunavene, ked ho dam k sebe a drzim ho aby nevstavalo place ako pavian, na rukach plače tiez jedine miesto kde ho uspim je kočik… prosim vas je toto normalne obdobie ? Čo vam pomohlo?
Ano je to normalne obdobie, treba ho len prezit
Ženy pred tým ako si spravíte dieťa, si o ňom niečo nastudujte. Vola sa to spankova regresia, áno, prejde to. Je to klasický vývoj. Žiadna separacna úzkosť 🙈
A to, že si "prvorodicka" nič nemení na tom, aby si si sadla, a zistila si niečo o svojom dieťati.
@anonym_autor mas dieta len 9 mesiacov a uz si na pokraji zrutenia? Neprehanaj, takych obdobi este bude. Mozno aj zuby, dieta prechadza mnohymi obdobiami.
Takze posledny tyzden je to horor so zaspavanim 9 mesacneho babatka, a Ty si na pokraji zrutenia.
Podla vsetkeho si nezazila co to je ked dieta cele mesiace vstava v noci kazdu hodinu noc co noc, alebo ze ma obrateny rezim a v noci zabudni na spanok, alebo vecerne koliky pred zaspavanim ze hodiny reve a Ty reves zo zufalstva s nim, alebo ako cele tyzdne treba 10kilove dieta uspavat len na rukach, lebo inak Ti nezaspi... A ja Ti tieto scenare ani neprajem. Ale ukludni sa trochu, tieto veci treba len prezit.
A co nam pomohlo?
V istom zmysle sa musis prisposobit na ten cas, pokial to prejde. Take male dieta nijako nevytrucujes, ani mu to nevysvetlis. To prejde, skor, alebo neskor. A ver, ze naozaj to co popisujes, "to je este nic", a dakuj ze riesis len taketo "drobnosti".
Zelam Ti, nech vam to cim skor prejde.
10mesačná spánková regresia. A nie je posledná, keď si o tom niečo prečítaš dopredu, budeš aspoň psychicky pripravená. Btw, aj náš v tom období spal len v kočíku, tak vedľa mňa v posteli niekoľko týždňov/mesiacov bola položená korbička z kočíka a v nej dieťa 😀
@anonym_autor aký je problém ho teda uspať v kočíku? Načo siliť postieľku a neviem co vsetko na silu....
@anonym_autor Asi je prilis nadseny a vzruseny novo objavenou mobilitou.
Nas syn ked zacal stvornozkovat, tak sa nevedel v noci vypnut. Zaspavanie trvalo 2 hodiny a to mi tie dve 2 hodiny skakal v naruci. Muz mi zacal pomahat uspavat, lebo som mala dost. Trvalo to az kym nezacal samostatne chodit v 11 mesiacoch.
Ja som v tomto veku chodila s kočíkom stále. Môj spával 4x po 30 minút, ale v postielke špekuloval, takže sme boli vonku. Ja som si vyvetrala hlavu a on niekedy potiahol aj 50 minút :D len vydržať, bude sa to zlepšovať. V tomto veku z mojej skúsenosti, objavil nohy, rôzne pohyby, všetko začal obzerať, tak sa nevedel tak dobre ukľudniť v postielke. Ak chceš aby spal, kočíkuj, iná rada neexistuje.
@anonym_autor Asi je prilis nadseny a vzruseny novo objavenou mobilitou.
Nas syn ked zacal stvornozkovat, tak sa nevedel v noci vypnut. Zaspavanie trvalo 2 hodiny a to mi tie dve 2 hodiny skakal v naruci. Muz mi zacal pomahat uspavat, lebo som mala dost. Trvalo to az kym nezacal samostatne chodit v 11 mesiacoch.
@andreatytler je to tak, dieťa ak sa posunie vo vývoji, naučí sa stáť, loziť, sedieť, chodiť, tak máva takýto spánok. Tiež si pamätám, že som vtedy dieťa dala do kočíka a išla ho uspať do parku, aj keď od narodenia zaspávalo bez problémov v postieľke. Bolo schopné v tej postieľke 50x vstať, aj keď sa mu podlamovali nohy od únavy. Je to obdobie, prejde to

trpezlivosť.
časom to prejde. volá sa to separačná úzkosť. trvá niekoĺko mesiacov.