icon

Ako riešiť nespavosť u novorodenca?

lorrainet
26. nov 2024

Ahojte , som už zúfalá, chystáme sa aj k lekárovi. Mám trojtýždňové bábo a už tretí deň (vrátane noci) nespí dlhšie ako 15 minút. Chytá už zachvatovy plač z únavy, ten kde prestáva dýchať ale zaspať ani náhodou. Vždy po kojení odgrgne, kaká pravidelne, má akurát často prdíky. Som na neho sama a nespím teda ani hodinu za 72h , bojím sa ho už aj nosiť aby mi nespadol od únavy z rúk. Začínam byť už stále v strese a neviem primerane reagovať ,.som úplne zničená a malý tiež keďže nespí a z toho je ešte viac unavený a o to väčší problém má zaspať. Má niekto podobnú skúsenosť? Je plne kojený, doteraz nebol problém, budil sa vždy každé 3h. Mlieka mám dosť ale mám pocit že jemu nestačí ...

Strana
z2
luccija
26. nov 2024

@lorrainet preložiť k sebe do postele, alebo aspoň strčiť ruku do postieľky dať dole bocnicu...dať mu tam tvoje tričko, zavinut ho?niektoré deti chcú byť zavinute cítia bezpečie.Dat na posteľ pritulit sa a snažiť sa oddychovať.Moja dcéra bola zvyknutá spávať vzdy vonku v kočíku v roku som chcela nech spí v posteli a ja s ňou🙂pamätám si, keď som už driemal ona plakala, az som sa išla obuť, obliecť a von do tej zimy bol vtedy sneh nikoho vonku ľad a za 5 min spala a ja som kocikovala 2 hod.Vtedy som bola rozhodnutá, že jedno dieťa urcite stačí a to som roky robila nočné a na nespanie som bola zvyknuta

pralinka86
27. nov 2024

@lorrainet super, ze aspon v kociku spi. Tak treba tazit z toho .. casom sa nauci aj doma, len teda vydrzat... Ked si lepsie pospi cez den, hoci len vonku, bude kludnejsi aspon, aj ked bude hore a hoci ty nepospis, tak to bude menej stresove, lebo aj on bude kludnejsi. Mate balkon? Dvor? Aby sa uspal vonku a dospal to na tom balkone ci terase.. a ty zatial dnu aspon sa najest v kľude..
A este mi napadlo, ze aj ak mas dost mlieka, mozno mas zo zaciatku velky tok a to mu nemusi sediet . Tak odsat trosku na zaciatku a tak dojcit..
Ach, tento prvy rok je podla mna velmi tazky, kym si vypiples dieťa, prides na to co a ako..

gejb
27. nov 2024

@lorrainet
Podľa mňa ťa doktorka strašne odbila. Že povahou...aké 3 tyzdnove bábätko plače od vyčerpania lebo ma takú povahu? Tak ako dospelý aj ono potrebuje spať a ešte aj viac pre zdravý vývin mozgu.
Robila mu nejaké vyšetrenia, že to takto uzavrela?
Dávaš bábätko do zavinovacky alebo ulitky? Keď spalo v kočíku lepšie niečo mu tam vyhovuje...možno tam bolo silnejsie zabalené?
Držím ti silno palce. Skúšaj co mu vyhovuje...my sme toto mali prvý mesiac. Doktorka vtedy že veď čo chceme je to bábätko a tie plaču. No sama som az zistila ze naše plakalo od hladu. ..toľko k tým pediatrom (česť výnimkám)

martul
27. nov 2024

@lorrainet čo to znamená, že si na neho sama. Ani maminu nemáš, ocina? Keď by len raz prišli poobede pokočíkovať, že by si si dve hodinky pospala?

kulumulu123
27. nov 2024

@lorrainet ak spi v kočíku nemáš niekoho kto ti ho každý deň pokocikuje kým sa ty výpis? Mamu, kamarátku, susedu na dôchodku? Pripadne skus ho dat späť pri otvorenom okne.
V každom prípade je super ze je bábätko zdravé, už iba nájsť spôsob ako si môžeš pospať aj ty...

dadaviki
28. nov 2024

@lorrainet podla mna zistenie ze spi v kociku ti moze pomoct.ked sa dobre prespi v kociku sice ty budes kocikovat lepsie sa mu nastavia ostatne spanky.on je preunavany z toho nervozny.skus zavinovacky a ked pomaha pri tebe spi s nim.

zelenykon
29. nov 2024

Do lekarne kupit umele mlieko ked kojis vodu decko je hladne

liv1
29. nov 2024

@zelenykon netrep sprostosti, ty o tom ako chlap nemas ani paru

lucia23529
29. nov 2024

@zelenykon mm je najlepšie pre dieťa, je rýchlejšie stráviteľné a žena musí viac kojiť ako keď dávaš umelé ale stojí to za to 🙂

lorrainet
autor
4. dec 2024

@zelenykon ak máš doma ženu čo koji veľmi ju ľutujem a zároveň obdivujem... S takými radami by som ťa poslala veľmi hlboko.

majusik1304
Autor odpoveď zmazal
lorrainet
autor
5. dec 2024

@betulinka1 samozrejme že sme skúsili UM. Žiaden rozdiel , priberá ukážkovo , u doktorky sme každý týždeň na poradni. Nenašli mu nijaký problém, mm mu vraj prospieva. Má vraj také obdobie a ešte si s ním užijeme.

fairyy
5. dec 2024

@lorrainet kup hojdacku na kocik, monitor do kocika aj s kamerou na dieta, daj ho na balkon ak nemas balkon vyber si izbu kde bude okno dokoran a vypni radiator a ty spi 😊 prva dcera bola takto narocna

petulkahu
5. dec 2024

@lorrainet a este je super zavesna hojdacka Hacka 👍 pouzivala som pri oboch detoch a vzdy v nej zaspali VZDY🙏🏻

lorrainet
autor
5. dec 2024

@petulkahu existuje nejaká ktorú netreba vŕtať do stien ? Som v prenájme , takže si nemôžem dovoliť také veci, ešte v pôvodnom stave takže tie steny sú rady že sú :D idem pogooglit

juliet86
Odpoveď bola odstránená
lorrainet
autor
5. dec 2024

@juliet86 striedavo. Jeden deň ukážkový. Zobudi sa po dvoch troch hodinách, prebali, nakoji, zaspí. Má maximálne jedno dve okná, kedy je hore dve hodiny, vtedy cvičíme nožičky (zlá poloha z maternice) a potom príde ďalší deň ktorý začne rovnako ukážkovo ako prvý ale skončí tak že nespí od pol noci do jednej poobedia, maximálne 15 minútové spanky. Takže je to raz tak raz tak. Istota je jediné kočík a von na prechádzku, to sa tiež zobudí až na kojenie a mne už tečú prsia takže viem že to príde :D

petulkahu
Odpoveď bola odstránená
juliet86
Odpoveď bola odstránená
elfi1
6. dec 2024

@lorrainet my sme mali so stojanom. trocha to zavadzia, ale bola to vyborna vec. adamohammock - pod tymto to najdes. bola moznost aj do stropu, ale my mame sadro, takze sme k tomu rovno stojan kupili

leidin
23. dec 2024

Ja som z tohto usudila ze je zima a potrebuje dlhy rukav. Co bol problem ked kazdu chvilu krmenie, prebalovanie, ovracane atd…tak som vytiahla vacsie velkosti a bol klud. Mali sme radiator normalne teplo ale furt tri hodiny rev. Este aj v perinke a nic.

lorrainet
autor
24. dec 2024

@leidin dlhý rukáv mal, s krátkym práve ani nič nemám asi. Ale už to prešlo, bol to rastový špurt. Aj veľmi narástol a pribral , za tri týždne cez 850g

Strana
z2