Ako riešiť svokru, ktorá spôsobuje bábätku stres?
Ahojte,
Môj vzťah k svokre by sa dal nazvať ako neutrálny, vždy som sa k nej snažila správať slušne a s úctou, avšak postupom času som zistila, že ma ohovára a vymýšľa si o mne veci, ktoré nie sú pravda a dozvedela som sa ich od našich spoločných známych. Vždy, keď sa jej naskytne príležitosť zhodí ma, ako ona robí veci nejakým spôsobom a môj je automaticky nesprávny a vyhadzuje mi takto mnoho vecí na oči pred rodinou alebo manželom, asi aby si zvýšila ego, nerozumiem jej zámerom. Posledné obdobie mi pohár trpezlivosti preteká, nakoľko máme s mužom dieťa, ktoré zavše išla kočíkovať, ale účelovo s ním prechádza cez garáty alebo jamy na chodníkoch..dohodli sme sa, že pôjde kočíkovať, s tým, že som jej povedala, aby mi ho doniesla o polhodinu na kočíkovanie, pričom som jej povedala nech sa zdržiava v okolí, aby sa vrátila a ja som dieťa nakŕmila. Doniesla mi ho po hodine a pol s tým, že krásne spinkalo celý čas. Po čase sa prekecla mojej mame, že keď sa zobudí, chodí s ním kočíkom po jamách, aby ho “vytriaslo” a nechá ho vyplakať, kým sa neuspí do ďalšieho spánku. Mne a mužovi tvrdila opak, že zaspalo, lebo bolo hrozne unavené a len trošku sa zobudilo, pokopkalo si a spalo ďalej. Vyplakávanie mi nie je po chuti, my s mužom to doma nerobíme a som naštvaná, že niekto iný si to bez konzultácie so mnou svojvoľne dovolí urobiť na mojom dieťati. Keby ste v mojej situácii, priamo by ste ju konfrontovali alebo ako by ste sa zachovali?
@simona20201309 nie, asi do toho haratu nevosla len jeden raz, ked to tlmocila mojej matke, ze to robi pravidelne a ja som o tom nevedela. Ty mas vestecku gulu a vies co sa robi s tvojimi detmi ked s nimi nie si? Mojek mame po poslednom kocikovani povedala, ze ked sa syn prebudi tak s nim pochodi po jamach. Ked som s nou bola voj ia a videla som ze trasie kocikom stopla som ju, nech mi s nim nehega.
Ked ma niekto vnukov, mohol by si s nimi chciet vytvarat vztah, napriek tomu, ze sa sprava neadekvatne k matke svojho vnuka. To sa nevylucuje podla mna. To ci sa sprava zvlastne aj k vnukovi zistis az neskor na zaklade skusenosti. Ale ty to vies asi dopredu.
Opakujes stále to isté dookola. Vytváranie vzťahu kocikovanim? To vážne? Mimo si ty. Čím ďalej tým viac mam pocit ze to kocikovanie nechceš zrušiť lebo tebe to skratka vyhovuje. Vzťah sa vytvára úplne inak a nie kocikovanim spiaceho dieťaťa.
Ale tebe je úplne zbytočné niečo vysvetľovať. Ty si ideš svoje
A nevidím dôvod nechávať babatko s babkou samé. A už vôbec nie ak jej nedoverujes. Hráš sa tu na citlivú matku ktorú rozhodilo kocikovanie po nerovnostiach. Ak by si bola taka akú tu zo seba robíš, tak ti nedá svedomie nechať svoje malé dieťa s osobou, ktorej neveríš. Ja by som pri takej osobe nešla ani na WC. Keď tak veľmi a úprimne chceš budovať vzťah vnuka s babkou ktorú nenávidíš, ved ju pozvi na koláčik, na kávu k vám domov. Tak nech sa hrá s najedenym a vyspatym bábätkom.
A nemusíš riešiť GPS a kamery
@autorka ty svokru proste neznášas a tam je pes zakopany. Nech urobí čokoľvek, vždy ti niečo bude vadiť . Normalne vidím na sídlisku aj matky s kočíkmi, ktorým to dieta proste vrieska - nie reve ale vrieska a ano natriasaju ich. Tiez ich podľa teba teda nechávajú vyrevat? Sused dokonca chodil s dvojickami vylucne po tráve! Pýtam sa ho, že to prečo? A on ze potom dobre spia, keď ich to tak "natriasa". Inak pre deti je to dobre, lebo im to masíruje svaly, aj keď majú kolíky sa mu posúvajú crievka. To asi nevieš, že?
A tým tvojim GPS a kamerám v kociku sa radšej nevyjadrujem. Ja byt tvojim manželom a toto mi povieš tak ti poviem, či ti šibe.
Btw, to také ofuky robíš aj pri svojej mame? Asi nie, však?
A ako ti tu napísali, tlmila by som "vasne", lebo príde čas, keď aku-taku pomoc od svokry uvitas, a keď ti pripomenie, co si ty stvarala tak zase bude len ta zla ona, ze?
@simona20201309 nie, ja som to kocikovanie zrusila pred dvoma mesiacmi pre tvoju informaciu po tomto mocikovani a syna som jej opakovane do mocika nedala. Ja neviem ako si to ty predstsvujesnadviazat vztah s dietatom pol 6 mesiacov? Asi spolocne travenymi chvilami, ktore oi zahrnaju navstevy, spolocne hranie a pod a aj kocikovanie a mohla by som menovat dalej. Tvoja predstava je asi taka, ze kocikovane dieta sa da rodinnym prislusnikom do kocika spiace a aj sa vracia spiace lebo riadne tliachas.
Ja mimochodom nie som zavisla od toho aby mi svokra chodila kocikovat dieta. A ani ini rodinni prislusnici. Ked si svokra vymyslela, ze chce ist kocikovat a pilía mi s tym usi, dala som jej ho, dostala ho bdeleho v case kedy by mal ist spat a doniesla mi ho po prebudeni preco toto stvarala a este sa s tym chvalila ja neviem, nemam nestecku gulu a ani jej nechodim za zadkom aby som to vedela.
Syn s nou od tejto situacie v kociku nebol len za nasej (mojek a muzovej pritomnosti). Spokojna si? Alebo este nejak sa mam pred tebou poobhajovat aby si posudía co mi vyhovuje a nevyhovuje? Ty s nami asi byvas, ked vies.
Syn s niu odvtedy sam nebol. Dufam ze si spokojna s tym ako si riadim zivot a existenciu svojho syna? Alebo al nie kludne to posud a odporuc mi co mi vyhovuje a co nie. Som s nim denne ja a nedavam ho nikomu kocikovat, opatrovat, strazit aj ked je viac ako narocny a chory ale nemam za potrebu ho odkladat, ze by to vyplynulo z mojek hlavy, ja som si dieta nerobila na to aby som ho denne davala niekomu na 3 hodiny na opatrovanie. Pokial mi to zivot a moje moznosti dovolia, ani to robit nemienim.
To ze chce kocikovat bol jej napad, kludne moze
Prist aj na pol dna sa s nim hrat, vravim, nepracuje, ma volnocasove aktivity, nie je to zena ktora nema cas popri praci a rodine ale nepride a ked chcela chodit kocikovat tak jej muz povedal nech mi zavola a dohodne sa.
@lienka.7 masiruje svaly. 😄😄😄😄
A vies o tom ze existuje baby shaking syndrome, ked s nimi vyslovene trieskas cez jamy? Nehovorime o nerovnostiach, ale o jamach kde im lieta hlava ale niekomu to pride v poriadku.
Je rozdiel trava, je rozdiel nerovnost, hrbolcelceky na chodnikoch a macacie hlavy, ale nie s nim j****t do jamy.
Keby si si citala aj vyssie, vedela by si, ze aj pri mame robim ofuky, nerozlisukem ci je to moja mama alebo muzova mama. Ked robi niekto kraviny, je mi jedno kto to je.
@lienka.7 mimochodom ja som za tie roky zvyknuta, ze si s muzom pomahame mydvaja a chodime este pomahat inym, nebolo toho malo, ked sme si zariadovali a prerabali prvy byt tak sme na to boli my dvaja, ked sme prerabali dom a potrebovali sme niekde byvat tak nasa pritomnost bola pre nich podla svojry neunosna, nemusim hovorit o tom, ze som dva mesiace trcala v jednej izbe s muzom u nich na poschodi, kupelnu sme vyuzivali na podchodi aby sme im neboli na pritaz, upratovali sme si to tak, prala som nam obom veci sama a nemala s nami starost, jedli sme v praci, ci uz ranajky, obedy a vecere sme si nosili suche do izby aby sme im nahodou neobtazovali atmosferu, lebo ked sme boli spociatku v kuchyni, stala nam za ritou a hovorila ako zoe krajame zeleninu, ako si zle robime prazenicu, zapiname sporak a podobne a len pri nas stala aby nam vyhodila na oci co robime zle resp inak nez je v jej predstavach. Nakoniec sme sa prestali stravovat pocas tohto obdobia u nich a robili sme to v praci alebo sme isli cez vikend sa najest prec, ked nasa pritomnost bola pre nich neunosna. Samozrejme ze mala potrebu to pretriasat pred vsetkymi v rodine aki sme nemozni aj ked sme sa rafsej stiahli a neobtazovali im zivot a cusali v muzovej detskej na poschodi.
Ked prisla na navstevu muzova sestra na tyzden aj so svojim manzelom, to svokre nevadilo ze si robia v celom dome co chcu. Ono mozno nie je ani tak problem u mna ako u nej. Tiez chodila za mnou preco periem tak ako periem, na aky program si mam nastavit pracku, na aky stupen na aku dlzku, chodila mi veci kontrolovat na susiak, lebo ani do susicky som si nemohla dat moje a muzove veci vysusit tak aby nam ich vysusilo uplne ale musela som to podla jej priania susit na kratky program a ist vyvesit na susiak. Nakoniec som to chodila davat k mojej mame, aby sme neboli na pritaz. Tak mi povedz kto ma s kym problem. Od zaciatku mojho a muzovho vztshu som bola uctiva, mila, snazila som sa ju neotravovat s nicim, vzdy ked mohla tak mi nakydala ako co robim a ako to zle robim a mam to roibt inak a tak ako to robi ona. Nevyjadrovala som sa k tomu, ved ked chce nech si povie …aj ona ma svokru ktora do nej len vrta tak bodaj by ina bola
Prepáč, ale to ako komentovala ona Teba, keď ste u nich byvali, robíš presne tak isto voči nej pri dieťati. V tomto ste rovnaké. Ona mala pocit, že keď ste v jej dome, má právo sa vyjadrovať ku každej blbosti, čo spravíš. Rovnako Ty máš pocit, že treba komentovať každú blbosť, čo spraví ona. Podľa Tvojich odpovedí vidno, že iný názor alebo kritiku prijimas ťažko a hneď útočis alebo zosmiesnujes ostatných. Postupne budeš mať problém s učiteľkami v škôlke, potom v škole, lebo nebudú robiť veci presne podľa Tvojich predstáv. Ale taký je svet. Skús sa s tým zmieriť, pretože budeš neustále s niekým v konflikte. A túto tému by sa hodilo premenovať na "Nenávidím svokru", pretože kocikovanie vnuka je váš najmenší problém...
@em4life len s tym rozdielom, ze ja jej to nesplechnem do ksichtu a chcem to riesit rozumne a rozhovorom, ked robi nieco co je vyslovene blbost a to nechat hladne dieta od rana od 6, po 8 ho zobrat a byt s nim dalsie skoro 2 hodiny ked vrieska od hladu…
Keby to zacnem robit stylom ako ona tak by jej oci vypadli. Vies je rozdiel komentovat ako krajas zeleninu aky stupen si zvolis pre pranie a ulozis pradlo na susiak, to su hluposti a primitivnosti. Porovnavas neporovnatelne..je asi rozdiel preferencia toho kto ako perie ked podla druheho je to nespravne a ked nechas decko hladne sa vyziapat..
To ci a aky mame my problem medzi sebou je medzi nami, len na demonstraciu toho, ako to je som to tu spomenula, len ja mam aspon stipku ucty a nebudem sekirovat niekoho za blbosti vyssie spomenuteho typu a povznesiem sa. Ked mi necha niekto decko hladne vrieskat a nevrati mi ho, ano to stoji za okomentovanie. Nikoho nezosmiesnujem a viem prijat aj iny nazor, ale nie ked sa v diskusii o svokrach urobia dva tabory a prihliada sa na konanie nevesty alebo svokry len z titulu toho, ze potrebujem jednej drzat stranu a druhu potopit lebo som si vybrala na zaklade preferencii a potrebujem neoriticky prizerat na situaciu. Prepac ale hladne vrieskajuce decko je vec ktoru by bolo vhodne riesit..pokrajat mrkvu na pasiky alebo kocky je kravina. Ak nevidis rozdiel medzi komentovanim a komentovanim, je mi to luto. Opakujem, ja nekomentujem, ja som to chcela prediskutovat a pytala som sa na nazor akym sposobom aby tam bola zachovana elementarna slusnost a aby som to podala tak, aby sa hned neurazila a pochopila pointu

@simona20201309 tak to, ze nie si s odpovedou spokojna je vylicne tvoj problem. Tei strany nie su vylucne moje reakcie, mohla by si sa trosku dat dokopy.
Si pekne mimo 🙃