icon

Ako správne nastaviť spánkový režim bábätka?

11. sep 2025

Koľko hodín a koľkokrát spinkaju vaše 4mesacne bábätka?
My sme doteraz mali problem,že cez deň max 15-30min spánky
Teraz keď sa jej blíži k 4mesiacu mame že 1,5-2spánky cez deň (niežeby som nebola rada) Ale čítala som že v tomto mesiaci by sa mali denne spanky 3-4x denne skracovať na tie kratšie,lenže moja si ich predĺžila 😀..niekedy má 4spánky ale tak že na 5ty už ide večer do postieľky
Niekedy nam to vyjde na 6 (6ty uz do postielky) neviem kde robím chybu🫣 viem,že ešte také male babo nemá režim
Včera mi napr vstala o 5:15 napapala sa a o 6:00 znova zaspala do 9
Dnes mi vstala o 6:20 a zaspala o 8:10
🫣
Mam to nejak riesit že ju nechávať dlhšie hore ?
Na večerný spánok sa snažím o 21 + - par minút uz v postielke žeby bola.

lucia13022023
11. sep 2025

Ešte sa jej to bude meniť... Kúp si prednášku o režimoch od lepší spánok bábätiek. Lepšie pochopíš spánku a u nás to bol lifechanger.

anonym_b5cb4d
11. sep 2025

Prosim ta, ak je niekde napisane, ze dieta v takom a takom veku ma mat tolko a tolko spankov, nemusi to vobec sediet na tvoje dieta…ak je dieta cez den v pohode, nie je placlive, nervozne, pripadne ak je noc vyhovujuca a nebudi sa ti 150x v noci, rob veci tak ako robis a ako to vyhovuje tvojmu dietatu.
Ja som tiez citala, ze je najlepsie ponechat dietatu 2 spanky co najdlhsie to bude mozne a deti vo veku 15-18m maju mat 2 spanky. Utal 15ty mesiac a moje dieta potrebovalo len jeden spanok, hold tabulky nie vzdy sedia. 🙂
Tiez som citala, ze ma dieta mat take a hentake spanky, moje dieta od 3 mesiaca spalo 30minutove spanky a mohla som sa postavit aj na hlavu a dlhsie nespala, ako sialena som ju chodila douspavat k postielke a pochopila som ze to nema zmysel, ze jedina forma dlhsieho spanku pre nu je, ked bude spat v nosici.

Orientuj sa podla svojho babatka, podla toho co mu vyhovuje a nech su ti tabulky len takym voditkom a ak do tabulky sediet nebudes, netrap sa. Dolezita je spokojnost tvoja a tvojho dietata.