icon

Ako upokojiť plačlivé 2-mesačné dieťa počas dňa?

28. apr 2026

Ahojte maminy. Mám dcérku ktorá mala nedávno 2 mesiace a už asi 3 týždne sa cez deň trápime. Nechce mi spávať- zaspi len na prsniku aj to musim byť stále pri nej lebo akonahle sa odtiahnem do pár minút nastane plač. Sama spí len v noci v postielke v zavinovačke (samozrejme neprespi celu noc budi sa na kŕmenie ale potom hneď zaspi). Cez deň sa v zavinočke len krúti, pučí a plače. Ani v kočiari mi dnu nezaspi. Akonahle ju niekde položim spustí hrozný plač. Neviem teda popri nej ani nič poriadne urobiť. Skúšame aj nosič ale nie vždy je v ňom spokojná. Taktiež si všímam že býva dosť často hladná a keď sa jej nepodari zaspať pri prsniku tak do pár minut po dojčení je zase zlá a uplakaná. Pediatrička o tom vie stale káže dávať kvapky Coliprev+Sab simplex ale nemam pocit žeby to nejako pomahalo. Probiotika davame tiež. Som z toho už niekedy zufala lebo niekedy ozaj neviem či je znova hladna alebo ju trápi bruško. Takže mávame takéto preplakané dni. Má niekto podobnú skúsenosť-nejaké rady, tipy čo s tým? Alebo to prejde samé?

anonym_92ca9f
28. apr 2026

A máš dosť mlieka? Akurát som včera videla niekde, že nevedeli prísť na to prečo je babatko stále hladné a place a nakoniec vyskúšala pumpovať a tvorilo sa jej malo mlieka, takže bolo babatko hladné. Nehovorím, že tvoj prípad, len či máš dosť mlieka. Ona je ešte malička, moja kamarátka mala tiež také babatko, že musela skákať 6 mesiacov s ňou na fitlopte lebo mala nechcela nikde inde spať - nemohla ani vyjsť vonku kočíkovať lebo celý čas rev. Doslova 6 mesiacov boli v byte lebo ani nosič, ani kočiar, ani na rukách, len na fitlopte bol klud..

kiki68
28. apr 2026

Normalka, tie deti maju maly objem zaludka a su stale hladne, 2 mes je intenzivny rast, deti dost naberaju a rastu. Preto je tato faza. Plus to dieta bolo 9 mes v bruchu, nic ine ako Teba nepozna. Nie, neurobis nic, to je realita materskej. Na upratovanie niekoho zavolaj a hotovo. Babo je male len raz a potom uz to bude lepsie a ine. Ale bude 9 mes a bude separacka, dieta bude rucat aj ked pojdes len na wc, toto su fazy, pridu a odidu.

anonym_c88529
29. apr 2026

@anonym_autor mame to podobne. Tiež mám 2 mesačne babo, doma nespi vôbec, málokedy sa podarí ho uspať v postieľke. Keď nezaspi do hodiny opäť kojime. Jediná spása pre denný spánok je kočík, ale chodiť, nie len uspať a že by spal na záhrade. Treba chodiť aj 2hodiny, keď kočík zastane hneď je hore. Málokedy sa mu podarí spat aj keď kočík stojí. Neviem ako ho uspať, mne dokonca keď aj zaspí na prsníku tak po prelozeni sa mi hend zobudi. Akurát som niekde čítala že keď zaspí na rukách tak ho nechať aspoň 20min spat lebo musí prejsť do tej fázy tvrdého spanku a položiť ho do postieľky tak že naprv zadoček a potom pomaly chrbátik a keď bude už v postieľke tak ešte chvíľku držať na ňom ruku, alw ako kolvek som sa snažila dst do postieľky opatrne vždy sa zobudi. Väčšinou o chvíľu neskôr po prelozeni lebo jemu po kojeni ostane ťažko a to ho prebudí, lebo mu treba grgnut alevo si grcne. Takze mne aa pre toto budi. Ako dlho ti bdie? Malo by 45-75minut. Už po 45-60minutach znovu uspavat. Lenže my sa po prebudení kojime 20-30min, potom odgrgnut cca 10min, a už ho môžem znovu uspavat, to ani na bruško nestihneme dať. Nakoniec hodinu uspavam a aj tak skončime v kočíku elbo v postieľke nezaspi. Možno je preunaveny a ma problém zaspať v postieľke. Kočíku zaspí hneď.