icon

Ako uspať deti pri prespávaní u kamarátov?

17. júl 2025

Ahojte, prosim o radu, keď k vám prídu kamaráti vašich detí, na prespatie, výnimočne, raz za rok, teraz sú letné prázdniny, kamarati príšli pozde o 20, o koľkej idú spať alebo by mali ísť spať, majú 11 rokov. Idete a zhasnete im svetlo ja neviem o 23, a vybavené? Ale aj tak tie deti nezaspia… šepkajú si, rozprávajú sa , hrajú, smejú a pod. 1. vonku a aj vo vnútri je teplo, 2. stmieva sa pozde,3 nevideli sa od konca školy, pytam sa kvoli mužovi, ten má problém zo všetkým, no tieto deti už nemajú dva roky, dám do postieľky a zaspí, ako to funguje, nakoľko u brata keď spali deti, tak pozerali film a pod a tiež boli dlho hore.

andrejka1974
17. júl 2025

@anonym_autor však su prázdniny nechajte ich keď tak o 23.00 nech idú spať ráno vstanú neskôr

ukgirls
17. júl 2025

moja ked ma prespavacku tak chodia spat kedy chcu-ale kedze moja nerada byva dlho ta sama zaveli kedy sa zhasne .. a suskaju si tam no vacsinou do pol hodky spia... jedine co som povedala ze kym netecie krv a netrcia kosti nech neotravuju 😀 ja jej verim a viem ze aj tak tam v izbe len robili somariny a kreslili popripade si rozpravali o "laskach"

vero2802
17. júl 2025

Naši boli teraz na prespávačke a že do postele šli všetci až 23:30 a ešte si rozprávali príbehy. A čo som ozaj čumela tak o 8 ráno už boli vraj naraňajkovaní a naložení v bazéne 😂 takže podľa mňa je to v pohode, veď sú prázdniny a už sú to predsalen väčšie deti, neuškodí im to podľa mňa 😉 a druhá vec, pre nich sú zo zážitky na nezaplatenie ☺️

viestta
17. júl 2025

Vsak nech kecaju. Je to nejaky problem, ze zaspia po pol noci? V taboroch sa nam deti bezne vykecavali aj do druhej. Nech si uziju.

autor
17. júl 2025
@andrejka1974

@anonym_autor však su prázdniny nechajte ich keď tak o 23.00 nech idú spať ráno vstanú neskôr

@ukgirls
@andrejka1974 ano presne to hovorim aj ja, je leto, nerobia zle, su doma, le tu z nich vystane ze este aj o 2 by boli hore, a to je uz dost. Keby som ich nechodila upozorňovať, ze je vela hodin.

michaela789
17. júl 2025

No moje deti sú menšie.
Ale ja som na prespavacky chodila veľmi často aj počas roka cez víkend ku kamoške a aj v menšom veku nás nechali, ak sme nerušili zvyšok rodiny. Aj tak sme o desiatej odpadli jak hrušky slintajuc na pamätníčky a Kamaráta. 😂 Dohodni sa s rodičmi, či majú nejaké podmienky.

autor
17. júl 2025
@viestta

Vsak nech kecaju. Je to nejaky problem, ze zaspia po pol noci? V taboroch sa nam deti bezne vykecavali aj do druhej. Nech si uziju.

@viestta vazne? To mi odľahlo lebo mam normalne výčitky svedomia ze som zla, nakolko muz sa chodi hnevat a prská na kazdu stranu ze posledny krat a pod….

tiezjedna
17. júl 2025

áno, u nás tiež nezalomia skôr ako o polnoci... žiaden problém👍

viestta
17. júl 2025
@anonym_autor

@viestta vazne? To mi odľahlo lebo mam normalne výčitky svedomia ze som zla, nakolko muz sa chodi hnevat a prská na kazdu stranu ze posledny krat a pod….

@anonym_autor pan otec je taky samonasieraci typ, vsak? Odkaz mu, ze je to uplne normalne a okrem neho nikto v tom problem nevidi. My sme mali aj 80 deti v tabore, my uz by sme aj isli spat, ale kym sme ich poculi, tak niekto na chodbe sedel a cakal, kedy zaspia. Ono to zvycajne drzalo prvych par dni, potom boli vystavene, ze stacilo o desiatej pozhasinat a spali ako dreve. Tie mladsie pospali aj skor.
(jo a este ked sme mali nocnu hru, bezne chodil cely tabor po polnoci po okoli a spat isli o druhej a vsetci sme prezili)

slavomira236
17. júl 2025

@anonym_autor nech idu apat kedy chcu pokial nikoho nerusia. Ak ma muz s tym problem tak preco beriete deti na prespavacku?

autor
17. júl 2025
@slavomira236

@anonym_autor nech idu apat kedy chcu pokial nikoho nerusia. Ak ma muz s tym problem tak preco beriete deti na prespavacku?

@viestta
@slavomira236 nakolko je leto a su prazdniny, deti sa nudia, dohodli sa na poslednu chvilu vecerom so psími očami či mozu, no a uz je oheň na streche lebo o 22 je ich pocut o 23 je ich pocut šuškať a tak dalej, ja s tym problem nemam nevidim dovod preco zakazovať a prikazovať je to skutocne výnimočná vec, nie je to pravidlo, to by bolo ine, a tiez to nie je cez skolu, chyba bude inde, vďaka za radu.

slavomira236
17. júl 2025
@anonym_autor

@viestta
@slavomira236 nakolko je leto a su prazdniny, deti sa nudia, dohodli sa na poslednu chvilu vecerom so psími očami či mozu, no a uz je oheň na streche lebo o 22 je ich pocut o 23 je ich pocut šuškať a tak dalej, ja s tym problem nemam nevidim dovod preco zakazovať a prikazovať je to skutocne výnimočná vec, nie je to pravidlo, to by bolo ine, a tiez to nie je cez skolu, chyba bude inde, vďaka za radu.

@anonym_autor tak ja mam tiez rada vecer klud. Nemozem zaspat ked su deti hore. Potrebujem ticho hrobove na spanok

viestta
17. júl 2025
@anonym_autor

@viestta

@anonym_autor ale vsak nie je este ani osem, co pan otec pinda? Do desiatej este daleko...

chrobak7
17. júl 2025

@anonym_autor Ja by som im ešte vymyslel nejaký nočný program, nejaké prekvapenie. Keby nechceli vyslovene spať, tak pred polnocou by spať nešli.

pininka1
17. júl 2025

Ku nám chodili často prespavat synovi spoluhráči, ale všetci rešpektovali že ma mladšiu sestru ktorá chodí skôr spať a žiadne hučanie o 23.00 nebolo. Mohli sa v posteli kľudne rozprávať a pod, ale väčšinou keďže hrali celý deň futbal spali o 22.00

vkatush
17. júl 2025

Tvoj manžel by u nás neprežil 😅 u nás to o 22 ešte bežne žije.

Nechaj ich. Sú deti, majú prázdniny, nemajú teraz povinnosti, budú spomínať na to, ako boli dlho hore a rozprávali/hrali sa. Pokiaľ nebehajú, nekričia po dome, kľudne.

letfenixa
17. júl 2025

@anonym_autor mňa najviac pobavilo, že dvojročné dieťa dáš do postielky a ono zaspí 😁

vkatush
17. júl 2025
@letfenixa

@anonym_autor mňa najviac pobavilo, že dvojročné dieťa dáš do postielky a ono zaspí 😁

@letfenixa detto 😅😅 asi mám doma vadný dvojročný kus.

prasiatko30
17. júl 2025

Ja ked je takto teplo som ich este aj na dvor vyhadzovala nech sa idu pohrat alebo klabosit na trave.

kacena4
17. júl 2025

u nas ked prespavali dcerine spoluziacky cca o 23 sa zhaslo a potom kecali este do 1-2 v noci, bol to pre nich najvacsi zazitok byt tak dlho hore a rozpravat sa

conquestor
17. júl 2025
@anonym_autor

@ukgirls
@andrejka1974 ano presne to hovorim aj ja, je leto, nerobia zle, su doma, le tu z nich vystane ze este aj o 2 by boli hore, a to je uz dost. Keby som ich nechodila upozorňovať, ze je vela hodin.

@anonym_autor moja 12r normálne do 1 aj do 2 bývajú hore...robia si Skin care,kukaju pc,smejú sa .. atď...mne to nevadí...najkrajšie zazitky

anonym_d6ec2b
17. júl 2025

Dcéra keď tu mala naposledy kamarátky , kecali hrozne dlho, o pól 2 v noci som už mierne podráždeným tónom ich upozornila nech čušia a spia 😂

autor
18. júl 2025
@letfenixa

@letfenixa 😆😆😆 to bol len priklad, akoze neviem im nakaziť zhasnúť a spat .. lebo to tak nejde,

letfenixa
18. júl 2025
@anonym_autor

@letfenixa 😆😆😆 to bol len priklad, akoze neviem im nakaziť zhasnúť a spat .. lebo to tak nejde,

@anonym_autor no práveže veľkým nakažem, malým vôbec.

anonym_a0f83e
18. júl 2025
@viestta

@viestta mimo temu sice ale realne ma zaujima. Ked otvorim hociaky prispevok vy vsetko komentujete ale uplne vsetko...to mate nejake nastavenie upozornenia noveho prispevku alebo tu sedite a listujete cele dni?

blazalenka
20. júl 2025
@anonym_a0f83e

@viestta mimo temu sice ale realne ma zaujima. Ked otvorim hociaky prispevok vy vsetko komentujete ale uplne vsetko...to mate nejake nastavenie upozornenia noveho prispevku alebo tu sedite a listujete cele dni?

@anonym_a0f83e ja napriklad komentujem malokedy, ale reagovala som posledný mesiac na viacero prispevky a predtym za rok som jednu dve témy riešila. No a tento posledný mesiac to inteligentný algoritmus vyhodnotil tak, že mi dáva názov ďalšej temy, otázky (najčastejšie rodičosvskej) z Modrého koníka medzi prvé odkazy hneď pod google vyhladavacom spolu s odkazmi na najčastejšie navštevované stránky. Toľko moja skúsenosť.