icon

Ako uspať dieťa s Kiss syndrómom?

barbinkasolin
Dnes o 16:58

Ahojte maminky, máme 5 mesačnú dcérku adoptovanú a už sme v koncoch .Má extrémnu dráždivosť, hypertonus a Kiss syndróm. Večerné zaspávanie je u nás neskutočný boj na 3-4 hodiny . Už sme boli aj v nemocnici na pozorovanie, ale tam sa správala inak , akože ukázala ako vie nepríčetne plakať , ale inak nič. Lekár nám poradil appku Napper (pretože on sám na takú istú dcéru doma ) , tak ideme podľa toho , sem tam spánok upravíme podľa malej , ale večer je stále boj skáčeme na lopte inak nezaspí a ona nie a nie zatvoriť oči , alebo ich zatvorí a keď ju položíme hneď otvorí . Neakceptuje kočík , auto , nosič , šatku nič . Ja už ozaj neviem ako ďalej . Chodíme ešte na kranioterapiu . Máte niekto s týmto skúsenosti, čo vám pomohlo ? Za každú radu budem vďačná

anonym_d040b2
Dnes o 17:03

Daj nurofen, bude spať ako nikdy 🤣

anonym_d2d5fc
Dnes o 17:06
@anonym_d040b2

Daj nurofen, bude spať ako nikdy 🤣

@anonym_d040b2 no toto je uz len rada

Autorka denne spanky mate ake? V noci ked uz zspi tak spi? Skusali ste aj masaze pred spanim? Biely sum?

beata_k
Dnes o 17:10

@barbinkasolin Napis ako spi cez den. Lebo ak aj cez den spi zle, tak je to zacarovany kruh. Preunavene dieta nechce zaspat a ked aj zaspi, tak sa x krat budi. Je z toho bludny kruh.

anonym_82c4f6
Dnes o 17:11

my sme niekedy deti uspávali aj 5-6 hodín. Od 17 bežne do 22 dcéru manžel nosil na rukách, ked zastal alebo si nebodaj sadol, hneď bol plač. Extrém bol ked to trvalo do polnoci. Neviem ako, ale prežili sme to, nechodili sme na žiadne terapie. Treba to len vydržať, máme zdravé deti, vďakabohu.

anonym_160375
Dnes o 17:13

Nám pomohol len čas. Okolo roka to prešlo. dcéra mala silnú separačnú úzkosť.
Tiež sme chodili k pediatrovi ako na klavír, dieťa revalo deň noc. Ani spať, ani jesť. Ale aby nám niekto pomohol hospitalizáciou - to ani len nikoho nenapadlo - teda pediatra určite nie. Mňa aj áno.
Nemáme adoptované dieťa.

anonym_e4be4f
Dnes o 17:23

@barbinkasolin dobrý deň , skúste lepší spánok bábätiek, naozaj mi pomohli bola som tiež v situácii v ktorej ste vy podobne... Oni sa na to pozru úplne inak ako vy, nám prišli aj na zdravotný problém. Bez nich by som to nedala

ljmmm
Dnes o 17:35

precitala som si co to o kiss syndrome a to bude ten problem. Ach neviem poradit, drzim vam palce nech to prezijete a snad sa to zlepsi 🍀

barbinkasolin
autor
Dnes o 17:37
@anonym_d2d5fc

@anonym_d040b2 no toto je uz len rada

Autorka denne spanky mate ake? V noci ked uz zspi tak spi? Skusali ste aj masaze pred spanim? Biely sum?

@anonym_d2d5fc denne spánky máme ako kedy ráno sem tam potiahne 40 minút aj hodinku málokedy , potom 2x po 20-30 minút to mala dnes a teraz od 16 nie a nie uspať , preunavena je , máme ju v ulitke lebo ju ešte aj ruky stále budia , šum má tiež

barbinkasolin
autor
Dnes o 17:39
@anonym_160375

Nám pomohol len čas. Okolo roka to prešlo. dcéra mala silnú separačnú úzkosť.
Tiež sme chodili k pediatrovi ako na klavír, dieťa revalo deň noc. Ani spať, ani jesť. Ale aby nám niekto pomohol hospitalizáciou - to ani len nikoho nenapadlo - teda pediatra určite nie. Mňa aj áno.
Nemáme adoptované dieťa.

@anonym_160375 Ďakujem za odpoveď , my sme už nevedeli čo ani pediatrička , tak nám povedala, aby sme skúsili , že jej spravia vyšetrenia a uvidíme . No ale je to rovnako , už len vydržať teda

barbinkasolin
autor
Dnes o 17:41
@beata_k

@barbinkasolin Napis ako spi cez den. Lebo ak aj cez den spi zle, tak je to zacarovany kruh. Preunavene dieta nechce zaspat a ked aj zaspi, tak sa x krat budi. Je z toho bludny kruh.

@beata_k už keď večer zaspí ,tak spí s tým , že ju dvakrát kŕmim v noci a vstáva okolo 6

farebnypapagaj
Dnes o 17:41
@barbinkasolin

@anonym_d2d5fc denne spánky máme ako kedy ráno sem tam potiahne 40 minút aj hodinku málokedy , potom 2x po 20-30 minút to mala dnes a teraz od 16 nie a nie uspať , preunavena je , máme ju v ulitke lebo ju ešte aj ruky stále budia , šum má tiež

@barbinkasolin Ahoj,my sme ro tak mali,ked som chcela prelozit tak sa zobudil cize denne soanky len na rukach do 10-12 m .Slus oen vydrzat ,ine ti neporadim oen vydrzat,ja som nenavidela tieto uspavania vyslovene,inak uzasne ze ste si adoptovali dieta🩷

barbinkasolin
autor
Dnes o 17:54
@ljmmm

precitala som si co to o kiss syndrome a to bude ten problem. Ach neviem poradit, drzim vam palce nech to prezijete a snad sa to zlepsi 🍀

@anonym_e4be4f Ďakujem za radu , mrknem na to

@ljmmm Ďakujeme ❤️

ljmmm
Dnes o 17:57
@barbinkasolin

@anonym_e4be4f Ďakujem za radu , mrknem na to

@ljmmm Ďakujeme ❤️

@barbinkasolin predsa sa spytam. Vase dietatko ma zrejme bolesti v urcitych polohach, teda je taky predpoklad. Riesite to s nejaky fyzioterapeutom, ci co sa s tym robi? Uboziatko male, bodaj by uz mohlo v klude spat. Je strasne, ked rodic nevie dietatu pomoct

anonym_d2d5fc
Dnes o 18:08
@barbinkasolin

@barbinkasolin skus pozriet na internete ake by mala mat bdele okna v tomto veku a dodrziavat ich. Nam toto pomohlo aby nebola preunavena, dovtedy to bola cista katastrofa kazde uspavanie.
A este k tomu ze ma hypertonus, velmi vedia pomoct masaze a aj so spankom by mohli pomoct. Tiez sme to absolvovali. Odkial ste?

anonym_a48492
Dnes o 18:19

Možno poradím blbosť úplne odveci, ale skúsim. Ako dlho ste skušali tie iné spôsoby uspávania? Lebo napr. ak iba raz alebo 2x ste skúsili v kočíku a malá stále plakala a hneď ste to vzdali a skúšali iný spôsob, tak si na to ani nemohla zvyknúť. Raz som v jednej knihe čítala, že dieťaťu trvá v priemere 4 dni kým si zvykne na niečo nové (napr. na nový spôsob uspávania). Prvé dva dni sú, samozrejme, najhoršie ale potom sa to pomaly zlepšuje. Ja som napr. synov uspávala na prsníku, ale časom ma to začalo štvať a chcela som, aby zaspali sami s tým, ze som pri nich v posteli. Prvé dni horor, revy neskutočné ale bola som tam s nimi, snažila som sa byť kľudná a trpezlivá, stále som im šepkala, že to zvládnu a že to teraz takto potrebujem, lebo som vyčerpaná. Každým dňom plakali kratšie a kratšie až nakoniec si úplne zvykli a bolo to super. Dôležitá je rutina a kontistentnosť. Rovnaký rituál pred spaním a mamkina blízkosť. Pravdaže, ak má bábo zdravotné problémy, takto sa to nevyrieši. Držím palce, aby to bolo len tým, že si potrebuje zvyknúť.

barbinkasolin
autor
Dnes o 18:19
@ljmmm

@barbinkasolin predsa sa spytam. Vase dietatko ma zrejme bolesti v urcitych polohach, teda je taky predpoklad. Riesite to s nejaky fyzioterapeutom, ci co sa s tym robi? Uboziatko male, bodaj by uz mohlo v klude spat. Je strasne, ked rodic nevie dietatu pomoct

@ljmmm boli sme na fyzio , ukázala nám vojtovku , cvičili sme doma , ale mala bola ešte horšia ono sa to vraj pri extrémnej drazdivosti neodporúča , radila nám fyzioterapeutka vyskúšať , skúsili sme , ale nesedelo jej to , tak skúsime ešte niečo iné a vraj na kranioterapii nám s tým pomôže, tak uvidíme, ideme tam teraz 7.7, tak som zvedavá na to

barbinkasolin
autor
Dnes o 18:26
@anonym_a48492

Možno poradím blbosť úplne odveci, ale skúsim. Ako dlho ste skušali tie iné spôsoby uspávania? Lebo napr. ak iba raz alebo 2x ste skúsili v kočíku a malá stále plakala a hneď ste to vzdali a skúšali iný spôsob, tak si na to ani nemohla zvyknúť. Raz som v jednej knihe čítala, že dieťaťu trvá v priemere 4 dni kým si zvykne na niečo nové (napr. na nový spôsob uspávania). Prvé dva dni sú, samozrejme, najhoršie ale potom sa to pomaly zlepšuje. Ja som napr. synov uspávala na prsníku, ale časom ma to začalo štvať a chcela som, aby zaspali sami s tým, ze som pri nich v posteli. Prvé dni horor, revy neskutočné ale bola som tam s nimi, snažila som sa byť kľudná a trpezlivá, stále som im šepkala, že to zvládnu a že to teraz takto potrebujem, lebo som vyčerpaná. Každým dňom plakali kratšie a kratšie až nakoniec si úplne zvykli a bolo to super. Dôležitá je rutina a kontistentnosť. Rovnaký rituál pred spaním a mamkina blízkosť. Pravdaže, ak má bábo zdravotné problémy, takto sa to nevyrieši. Držím palce, aby to bolo len tým, že si potrebuje zvyknúť.

@anonym_a48492 na začiatku sme kocikovali denne, potom prišiel tretí mesiac a bum už sa nedalo neskutočný rev , svokra niesla malú na rukách a kočík tlačila pred sebou , čo sa nedalo inak , ono je horšie , že nemá rada blízkosť , nedá sa nám pritúliť , odkedy jej začal ten hypertonus je to zle , ale ani v nemocnici nám nič nepodarili nepomohli , len tu aplikáciu a fyzio nájsť ale nie o iné ako vojtovku , tak idem zajtra odvolávať a hľadať .

barbinkasolin
autor
Dnes o 18:28
@anonym_d2d5fc

@barbinkasolin skus pozriet na internete ake by mala mat bdele okna v tomto veku a dodrziavat ich. Nam toto pomohlo aby nebola preunavena, dovtedy to bola cista katastrofa kazde uspavanie.
A este k tomu ze ma hypertonus, velmi vedia pomoct masaze a aj so spankom by mohli pomoct. Tiez sme to absolvovali. Odkial ste?

@anonym_d2d5fc trenčiansky kraj , len ona ten dotyk veľmi nedáva , aj po kúpaní keď ju natieram , tak plače , ale skúsim možno to znesie , som otvorená všetkému , vyskúšame

anonym_d2d5fc
Dnes o 18:57
@barbinkasolin

@anonym_d2d5fc trenčiansky kraj , len ona ten dotyk veľmi nedáva , aj po kúpaní keď ju natieram , tak plače , ale skúsim možno to znesie , som otvorená všetkému , vyskúšame

@barbinkasolin pozrite toto. Ta pani vas vie naucit ako masirovat babatko, my sme vdaka tomu odstranili hypertonus. Je to drahe, ale na vasom mieste by som skusila. Tiez sme boli zufali. Ale je to v BA

https://www.shantala.sk/