icon

Ako úspešne zvládnuť spánkový tréning bábätka?

6. apr 2026

Ahojte. Píšem už úplne zúfalá. Prosím Vás je tu niekto, kto prešiel tréningom na uspávanie detí? Mali ste online kurz? Viete mi prosím povedať hlavné princípy aj skúsenosti, či to fungovalo? Vstávam v noci k malej aj desaťkrát a nevládzem. Muž mi ale nechce dať peniaze na tieto online kurzy, kde by mi vedeli poradiť, že je to zbytočné vyhadzovanie, že malé deti jednoducho takto spávajú a musím a vydržať, lebo aj všetci predo mnou vydržali. Prosím Vás, ak máte konkrétnu skúsenosť s týmito kurzami, mohli by ste mi dať aspoň základné info, čo s malou skúsiť? Viem, že ak ste si to zaplatili, znie to nefér, ale som fakt zúfalá :(

anonym_f96739
6. apr 2026

O akom starom babatku sa bavime

stanzi
6. apr 2026

Vela informacii o detskom spanku uz najdes aj zdarma, pozri na IG profil Spinkajbabo, ma tam aj prispevky o detskom spanku podla mesiacov (podla toho ake stare je dieta) aj s prikladmi rezimov. Mozno potrebujete upravit bdele okna, alebo pocet (dlzku) dennych spankov, pripadne vecierku…
Mozno mas kontaktne babo a potrebovalo by v noci spat s tebou (ak teraz spi v postielke).
Spankovy trening urcite NIE, je to velmi krute k babatku, ide v podstate o vyplakanie…(a ano, viem ake to je byt unavena a zufala, mam 7 mesacne narocne babo 🙂)

stanzi
6. apr 2026

Inak manzel aky zlaty, ked ti povedal, ze musis vydrzat…Mate len jedno dieta? Nech ta cez vikend necha rano pospat, pripadne ak dieta pospi dobre v kociku, nech ho vezme na 2h vonku do kocika a ty spi…

autor
6. apr 2026
@anonym_f96739

O akom starom babatku sa bavime

@anonym_f96739 6 mesiacov.

arianna25
6. apr 2026

Juj tak mne sa na 6 mesiacov začala dcérka často budiť v noci kôli zubkom

autor
6. apr 2026
@arianna25

Juj tak mne sa na 6 mesiacov začala dcérka často budiť v noci kôli zubkom

@arianna25 Všade čítam, ako tie spánkové tréningy vraj pomohli, upraviť spánok aj režim. Preto som do toho začala dávať nádeje.

amonet
6. apr 2026

mne velmi pomohli aj dostupne clanky, na instagrame je vela uz toho aj lepsispanok babatiek, spinkaj babatko, pozri si to, precitaj co je typicke pre dieta v tom veku, ako mu pomoct spajat spankove cykly. moja spala od 4m celu noc🤷‍♀️
a dvakrat som vyuzila aj poradenstvo platene, ked nechcela cez den spat inde ako v kociku a mne sa nechcelo v zime vo fujavici chodit kade tade😂 a okolo roka ked mala problem zaspat, dost to pomohlo

anonym_3ccb63
6. apr 2026

@anonym_autor nepomohlo
Musis vydrzat a nevyhadzuj peniaze, presne na taketo zufalky triafaju a beru peniaze , chvalabohu ze muz ma rozum, zapoj ho do vstavania nech nemas doma lenive prasa
Precitaj nejake clanky
Je to len obdobie, nefnukaj a vydrz

anonym_f96739
6. apr 2026

Moja kamoska skusila mozne aj nemozne aj trening a nic jej nepomohlo… muselo to same prejst. Kazdopadne sa striedali s muzom, nemoze takto fungovat len jeden lebo skonci na psychiatrii.

simona92101
6. apr 2026

@anonym_autor my sme mali spankove poradenstvo u rocnej dcerky,ktora vstavala v noci kazdu hodinu akp hodinky,cez Lepsi spanok babatiek.velmi nam pomohla.pozri u nej na stranke alebo na IG/FB,ma tam rozne tipy.ono vsetko zalezi od celkoveho rezimu,spankovych asociacii atd

januska12323
6. apr 2026

@anonym_autor prečo vstávaš len ty? Striedajte sa, potrebuješ spať.

arianna25
6. apr 2026
@anonym_autor

@arianna25 Všade čítam, ako tie spánkové tréningy vraj pomohli, upraviť spánok aj režim. Preto som do toho začala dávať nádeje.

@anonym_autor nepoznám to, možno ti ženy poradia, ja neviem ako pomôcť.

simona92101
6. apr 2026
@stanzi

Vela informacii o detskom spanku uz najdes aj zdarma, pozri na IG profil Spinkajbabo, ma tam aj prispevky o detskom spanku podla mesiacov (podla toho ake stare je dieta) aj s prikladmi rezimov. Mozno potrebujete upravit bdele okna, alebo pocet (dlzku) dennych spankov, pripadne vecierku…
Mozno mas kontaktne babo a potrebovalo by v noci spat s tebou (ak teraz spi v postielke).
Spankovy trening urcite NIE, je to velmi krute k babatku, ide v podstate o vyplakanie…(a ano, viem ake to je byt unavena a zufala, mam 7 mesacne narocne babo 🙂)

@stanzi nie,nejde o vyplakanie.my sme nic take nepraktizovali.u nas islo o nastavenie spravneho denneho rezimu,aby sa dcera v noci xy krat nebudila,nastavili sme spankove asociacie-styl uspavania.ziadne vyplakanie sa nekonalo

13uzivatelka11
6. apr 2026
@simona92101

@stanzi nie,nejde o vyplakanie.my sme nic take nepraktizovali.u nas islo o nastavenie spravneho denneho rezimu,aby sa dcera v noci xy krat nebudila,nastavili sme spankove asociacie-styl uspavania.ziadne vyplakanie sa nekonalo

@simona92101 no "lepší spánok bábätiek" je veľakrát aj o tom nechať dieťa vyplakať.. písala som si s jednou čo si týmto poradenstvom prešla a proste nechávala dieťa plakať ako jej radili 🤷‍♀️ ja som to skúšala chvíľu, mne to srdce nedalo..

anonym_3041fc
6. apr 2026

Ak si pripravena nechat dieta plakat bez adekvatneho utisenia a pomoci, nech sa paci. Mam deti viac, pri prvom mi sam manzel kupil kurz lebo videl ake je to zufale. Od 3m do 2 rokov sme boli hore 7-8x v tie najlepsie noci, v tie horsie pokojne 13-15x. Ten trening je ale hrozny. V zivote by som do toho uz nesla a toto s dietatom nenacvicovala. Maj rozum, deti su take manzel ma pravdu. Budia sa. Vyrastu z toho. Len tomu babatku laskavo pomoz, ono sa to nauci aj bez treningu. My sme sa na spanok oddelili do dvoch izieb a tahali na polovicku noci - manzel s babom vedla v izbe, kym sa ho uz nedalo bez mliecka utisit priniesol mi ho a spal do rana na prsniku. Teda kazdy z nas mal aspon par hodin kvalitny spanok.

13uzivatelka11
6. apr 2026

Inak nam veľmi pomohlo, keď som syna začala uspavat v našej posteli, ale proste len tak, že som pri ňom ležala.. dovtedy sme ho dlho uspavali na rukách, kadejako som mu dopomahala, nevedel si spajat cykly, ale toto pomohlo, aj keď si poplakal najprv, ale bola som pri ňom aspoň..

simona92101
6. apr 2026
@13uzivatelka11

@simona92101 no "lepší spánok bábätiek" je veľakrát aj o tom nechať dieťa vyplakať.. písala som si s jednou čo si týmto poradenstvom prešla a proste nechávala dieťa plakať ako jej radili 🤷‍♀️ ja som to skúšala chvíľu, mne to srdce nedalo..

@13uzivatelka11 takto..my sme spisovali dotaznik,a bola tam otazka,ako chceme ucit zaspavat dieta.ci v nasej pritomnosti s nasou asistenciou(drzanie za ruku,tlapkanie)alebo bez nas(odchadzas od dietata).vsetko je to o dohode,ako si nastavis.a poznam vela kamosiek,ktore s nou spolupracovali a nic take od nich nechcela🤷‍♀️

anonym_fdacb7
6. apr 2026

Prikláňam sa k názoru, že sú to skôr vyhodené peniaze. Dnes máš veľa dostupných info na internete. Zuby, spánková regresia… je veľa možností, čo to spôsobuje. A niekedy nepomôže nič, iba čakať. Drasticky som nerobila nič. Nebol zrelý na to, aby sa v noci tak často nekojil, tak sme počkali pár mesiacov a zrelý bol. Sledovať, skúšať a čakať. Nič viac u nás nezabralo. Odmietala som nechať dieťa vyplakať. Keď ma potreboval, bola som prítomná. Chyba je nezapojený otec. Môj sa postaral, keď som nevládala a ráno ma nechal vyspať.

majlo1234
6. apr 2026

Pokial nechas babo vyrevat do stadia, ze pochopi, ze sa neoplati plakat, mas vybavene. Inak taketo male dieta sa ti proste bude budit a budes k nemu vstavat, ci uz ty, alebo manzel. A davas mi dobry zaklad a istotu do zivota, ze reagujes na jeho pptreby a pocity.
Neskor, ked ti trochu podrastie, od nejakeho roka a pol, ked uz bude plnohodnotne jest, mpzes zacat v noci odmietat krmenie, a dietatko sa postupne nauci samo zaspat po zobudeni v noci. Teraz si tym prechadzam so skoro dvojrocnou

autor
Včera o 15:43
@majlo1234

Pokial nechas babo vyrevat do stadia, ze pochopi, ze sa neoplati plakat, mas vybavene. Inak taketo male dieta sa ti proste bude budit a budes k nemu vstavat, ci uz ty, alebo manzel. A davas mi dobry zaklad a istotu do zivota, ze reagujes na jeho pptreby a pocity.
Neskor, ked ti trochu podrastie, od nejakeho roka a pol, ked uz bude plnohodnotne jest, mpzes zacat v noci odmietat krmenie, a dietatko sa postupne nauci samo zaspat po zobudeni v noci. Teraz si tym prechadzam so skoro dvojrocnou

@majlo1234 Prečo myslíš, že to je o tom, že necháš dieťa vyplakať. Všade, kde čítam, práve potvrdzujú, že nejde o vyplakanie, že je to niečo riadené a hlavne láskavé. Nie je to tak?