icon

Ako utíšiť 8-dňové bábätko?

2. mar 2026

Mám 8 dňové bábätko a aj napriek tomu, že je najedena, vykakaná tak ma počas dňa také okna medzi krmeniami a plače. Včera večer dokonca od 21:00 do 2:30 sa nedala utíšiť. Pediatrička nám dala Espumisan, ale to chce asi inú pomoc.. je na UM. Sú všetky novorodeniatka takéto alebo robím len ja niečo zle? Aspoň ma uistite, že toto obdobie skončí lebo som z toho nesmierne smutná 😔

Strana
z2
anonym_652c07
2. mar 2026
@anonym_d6dcbd

@anonym_autor Škoda, že ju nedojcis. Na prsníku sa dieťa zvykne upokojiť, je to najviac pre dieťatko.

@anonym_d6dcbd skvela odpoved, ktora jej urcite pomoze!

anonym_33a7a6
2. mar 2026
@anonym_autor

@hederamonstera samozrejme, že nie. Celých 5hod som ju nosila .. ukludnila sa potom zase rev

@anonym_autor nepoteším ťa, ale potrebuje ťa. Nonstop. Neodkladaj ju, nos ju. Daj si oddych od práce, oddychuj vždy keď spí, skús šatku.

tanicka907
2. mar 2026
@betulinka1

@anonym_autor Skus jej dat vyssiu davku UM. A davaj pit aj vodicku. Ja som robila dve flasky. Jedna bola klasicka davka a v druhej flaske som mala este trosku zarobené. Ak vypil jednu celu a zacal pit aj druhu, tak sa napapkal a spinkal. Neonatolog mi povedal, ze treba davat aj vodicku. Takze som mala vo flaske aj vodicku. Inak samozrejme na rukach klasika. Dieta som nenechala vyplakat. Skus toto. Ked nie tak naozaj vymenit UM. Tiez sme nieco vystriedali, kym sadlo. Ale zase vtedy deti aj grckaju, ked im nesadne UM. Take ukludnovacie techniky ako spievanie, hladkanie po tvaricke, hlavičke. Musis sa vzdy upokojiť najprv ty.

@betulinka1 lekar Vam poradil davat vodu 8 dnovemu novorodencovi?

anonym_d6dcbd
2. mar 2026
@anonym_652c07

@anonym_d6dcbd skvela odpoved, ktora jej urcite pomoze!

@anonym_652c07 Ani Ty si nedokázala dojčiť,že? 🤦

betulinka1
2. mar 2026
@tanicka907

@betulinka1 lekar Vam poradil davat vodu 8 dnovemu novorodencovi?

@tanicka907 Ano, ked sa dava UM treba davat aj vodu. Pan profesor uznávaný nie len v SR a CR ale aj vo svete.

anonym_f8dc25
2. mar 2026

@anonym_autor mojim obom deťom pomohlo zabaliť do tenkej deky. Ruky mali pri tele a nožičky viac menej tiež zabalené ale voľne. Takého cervicka som z nich urobila. Dosť pomohlo. Poprípade proste spali na mne na hrudníku.

michaelam2
2. mar 2026

Boze toto su zas komentare…to dieta ma osem dni a vy tu davate autorke odpovede ako keby uz vychovala osem deti a mala vsetko vediet.
Autorka, skus nosic alebo satku, asi ta potrebuje citit. Alebo ju daj k sebe do postele nech spi pri tebe. Ak je to brusko tak skus vygooglit ako sa robi masaz bruska resp celeho tela na ukludnenie babatka. Neboj bude to lepsie, prve tyzdne/mesiace su narocne ale bude dobre 🙂

michaelam2
2. mar 2026
@anonym_d6dcbd

@anonym_autor Škoda, že ju nedojcis. Na prsníku sa dieťa zvykne upokojiť, je to najviac pre dieťatko.

@anonym_d6dcbd ako konkretne autorke pomozes takymto zbytocnym komentarom? Ci nech sa citi este horsie?

anonym_0f68a6
2. mar 2026

@anonym_autor mojej po espumisane bolo ešte horsie

tanicka907
2. mar 2026
@betulinka1

@tanicka907 Ano, ked sa dava UM treba davat aj vodu. Pan profesor uznávaný nie len v SR a CR ale aj vo svete.

@betulinka1 bola na UM a voda sa urcite nedava.
Ale ja zijem v Rakusku, takze tu maju asi ine informacie.
Taktiez chatgpt, gemini aj perplexity vodu vylucili. Ale matky davaju aj horsie veci detom ako vodu vsakze 😁

regi95
2. mar 2026

@anonym_autor poznám a nepotesím. Asi to bude bolest brucha, dcére mnoho UM nesadlo. Vyskusali sme ci mi veríte alebo nie 5 roznych. Nosila som ju cely den, neustále na rukách, spala v perinke samozrejme v náruci. Ci si dieta na toto zvykne? Neviem 🙂 ale moja ma potrebovala a tak som to robila aj ked extra unavená nakolko som pomoc nemala vobec okrem manzela samozrejme. Trvalo to do 4. mesiaca. Vyskúsali sme vsetko mozne na uspanie, espumisan kvapky u nás zhorsilo celé este plus. Ja by som odporucila vymenit UM. Trvá to cca 6-7 dní pokial zmena príde ale kludnejsia moze byt uz po prvej dávka. Bude to tazke ja klamat nebudem. Je to sposobene nedozretim traviaceho traktu. Keby ste potrebovali hojaciku radu piste 🙂 som tu, poradím v com viem. Drzte sa

anonym_5b5b92
2. mar 2026
@betulinka1

@betulinka1 a z coho sa robi UM…zeby z vody????? Hmm.
Precitaj si kolko ma 8 dnovy novorodenec velkost zaludka. Zbytocne si tymi par lognutiami plni na prazdno zaludok. Naco mu je cista voda? Na nic.

anonym_aa4f6a
3. mar 2026

Deti placu no smola, a garantujem ti ze nikdy neprides nato preco 😉 mojej kamosky maly od prveho dna doma z nemocnice prereval doslova 5mesiacov a teraz ma rok a je to zlatik, kludny co ani nezaplace. Vzdy hovori ze to obdobie by najradsej vymazala zo svojho zivota.

anonym_42881c
3. mar 2026
@anonym_d6dcbd

@anonym_d6dcbd čo si ty za človeka? Vieš ako trpia ženy a aké depresie majú z toho že nemohli kojiť?

cibinka18
3. mar 2026

ak ti ma kto pomoct, tak musi pomoct, skus sa upokojit, dieta citi, ak nie je mama v pohode, kup fit loptu, nebudes aspon na nohach stat, ak si zvykne na ruky, tak kup satku alebo nosic, s UM nemam skusenost, dojcila som, moje dieta plakalo pri zaspavani, pri vstavani, takze v tom veku skoro nonstop 🙂 drzim palce, neboj prejde to

maryetta
3. mar 2026
@hederamonstera

Nedala sa utisit ani na rukach? Take male babo vydrzi hore max 30-45 min. To je zdrave bdele okno.
Dufam ze si ju 5hodin nenechala plakat odlozenu v postielku😭

@hederamonstera take male babo dokaze byt hroe aj cely den. Ja som bola zufala z mokho prveho syna. On realne spal 40min denne. Od prichodu z porodnice. Mal reflux. Koliky. Prereval co sa dalo.

maryetta
3. mar 2026

A este dodam. Niektore deti su proste kontaktne. Potrebuje ta. 9mesiacov bolo na teba napojene. Potrebuje citit mamu.
Alebo brusko. Ci uz nesadne mlieko-na to si dlho zvyka. Na novu stravu. Kvapky. Espumisan? Mozno skusit casom aj ine ak to neprejde. Sab simplex. Colirpev alebo su aj ine.
Odgrgnut. Pocvicit nozickami. Ulavova poloha na tigrika.
A hlavne mat doma klud a pohodu. Nech nema dieta vela podnetov cez den...
Niektore chce byt zavinute ine na volno.
Mozno je chladno-alebo teplo-to zistis aky teply ma zatylok-za krkom mierne medzi lopatky.

hederamonstera
3. mar 2026
@maryetta

@hederamonstera take male babo dokaze byt hroe aj cely den. Ja som bola zufala z mokho prveho syna. On realne spal 40min denne. Od prichodu z porodnice. Mal reflux. Koliky. Prereval co sa dalo.

@maryetta ano vie, ale prirodzene to nie je.

krisbar
3. mar 2026
@anonym_d6dcbd

@anonym_d6dcbd to fakt ide matka matku urazat? Dokazovat si "kto je lepsi"? Kto dojcil, nedojcil, rodil prieodzene alebo cisarskym?

anonym_d6dcbd
3. mar 2026
@krisbar

@anonym_d6dcbd to fakt ide matka matku urazat? Dokazovat si "kto je lepsi"? Kto dojcil, nedojcil, rodil prieodzene alebo cisarskym?

@krisbar Milá moja, ani jednu urážku som nepovedala. Vy, nedojciace mamičky, sa samy urazate a vytočí Vás len otázka. 😅

michaela329
3. mar 2026

V prvom rade sa skús upokojiť, nie je nič neobvyklé, že bábätko plače. Pokračujte s espumisanom, hoci ja si myslím, že na koliku je ešte skoro. Ale môžeš skúsiť aj teplo na bruško, ak nemá už pupočník. A preboha, vodu nedávaj, nie je pravda, že na UM treba dávať vodu 🤦 Máš zavinovačky? Skús zavinut, ak nepomôže, skús nechať voľno. Teraz je to hlavne o skúšaní a zvykaní si, ak je pri Tebe pokojná, nech je na Tebe. Kašli na všetko nepodstatné a striedaj sa s mužom, ak sa dá - aby si si aj oddýchla. A neboj sa, ono to prejde ♥️

anonym_c58e4e
3. mar 2026
@anonym_d6dcbd

@krisbar Milá moja, ani jednu urážku som nepovedala. Vy, nedojciace mamičky, sa samy urazate a vytočí Vás len otázka. 😅

@anonym_d6dcbd súhlasím. 8 dňové dieťa potrebuje prso a nie umele mlieko. Chúďa.

hederamonstera
3. mar 2026
@anonym_c58e4e

@anonym_d6dcbd súhlasím. 8 dňové dieťa potrebuje prso a nie umele mlieko. Chúďa.

@anonym_c58e4e uz je ti lepsie?

michaela329
3. mar 2026
@anonym_c58e4e

@anonym_c58e4e a Ty potrebuješ pauzu od internetu, nerobí Ti to očividne dobre.

autor
3. mar 2026
@anonym_c58e4e

@anonym_c58e4e ďakujem za radu, veľmi mi pomohla..

krisbar
Včera o 11:46
@anonym_d6dcbd

@anonym_d6dcbd kde uvadzam ci som dojcila alebo nedojcila? Ja som len poukazala na tvoj hruby komentar, ktory s temou nic nema ale v stave akom je mamicka jej to nepomaha, skor rozrusuje.

krisbar
Včera o 11:47
@anonym_autor

@anonym_c58e4e ďakujem za radu, veľmi mi pomohla..

@anonym_autor 8dnove babo potrebuje papat a rast. A je jedno ci ma prsnik, alebo UM. Nedaj si nahovorit ze si zla matka ak nedojcis.

jablkovastrudla
Včera o 16:49

Bude lepsie, nie vsetky bababtka spia tak vela. Skus satku a uvidis ci sa mala ukludni ked bude citit teba. Ku kojeniu ti poviem iba jednu vec, druhorodeny mal taky strasny reflux ze mi prereval denne 7-8 hodin. Toto trvalo mesiace a ani moje zazracne kojenie ho nezachranilo 🙄 Este keby pije umele mlieko tak je zopar specialne na reflux, on vsetko mlieko odmietal. Nerobis nic zle, si dobra mama.

Strana
z2