Ako zabrániť rodičom narúšať spánok novorodenca?
Ahojte,
Ako neviem už čo mám Robiť poviem im to pekne nech ho nebudia pretože sa mi budí každé 3 h na papanie sám ale vždy na neho rozprávajú a potom sa budí. Včera mal spať napríklad do 20:30 ale prišli o 19:00 a hovorím im že nech ho Nebudia že má spať ešte hodinku No ako hrach do steny. Môj otec naňho rozprával A zobudil sa mi 19:30 a odvtedy sa mi bude každé 2 h a ma nekľudný spánok
Toto sa už stalo asi trikrát a celý deň mi narušili…
Nechcem byť zla ani hnusná ani ho nechcem odopierať ale ak to nechcú pochopiť tak čo mám robiť? Ja už neviem.
Práveže mi nevadilo, že prišli skôr, ale že napriek upozorneniam, že nech ho nebudia, aj tak išli a rozpravali na neho zo spánku. To sa proste nerobí. A čo sa týka toho, ze ja sa neviem postarať o svoje dieťa? Veď ja som s ním 24hodin denne. Ja sa o neho starám. To , že mám starosť čo sa týka kúpania nie je nič zle na tom. Nie som nevďačná. A nehovorila som iba o tom dni, aj keď sme u nich na návšteve, tak mi malý zaspí a celý čas na neho hovoria, aj napriek tomu, že poviem nech ho nechajú spinkať. Dobre, možno by som sa mala trošku uvoľniť, a neriešiť až tak veci, napríklad tie druhé témy čo som písala. Len proste áno, hormóny somnou plieskaju, bojím sa o svoje dieťa. U mňa doma neni nikto, ja som s ním stále. Aj keď muž je doma, tak ja som s ním, starám sa o neho. Starám sa o celú domácnosť sama. Niečo, nesťažujem sa, neľutujem sa. Ale niektoré ste vážne hnusne a nazývať ma dieťaťom len preto, že mám starosť, to mi pride už priliz. Potom že čo majú ženy depresie a boja sa pýtať o pomoc. No presne pre toto. Stojim si za tým aj si budem za tým stat , že túto situáciu zvládam čo najlepšie od prvého dňa čo som sa postavila po sekcii.
@betulinka1 Ďakujem ti pekne ❤️
@anonymes autorka vypni si upozornenia a neries tuto diskusiu, neobhajuj sa ani nic. Je to tvoja vec a urob ako potrebujes.
Chápem tvoju úzkosť a obavy. Naj bude ich už nevolat, keď ti to narúša tvoj pokoj. Si pár dni z nemocnice, potrebuješ sa zladit s mužom a babom a oddychovať. To zvládneš! Nie vždy to bude jednoduché, prídu obdobia ale aj odídu. 🙂
Ale ako Ťa oni majú brať vážne, keď očividne sama sebe neveríš? Sama stále vyzadujes ich pomoc, oni Ťa teda vnímajú ako dieťa, ktorému môžu do vecí zasahovať. Ja som teda už zažila nejednu kamošku sa sťažovať, že rodičia nerešpektujú jej pravidlá pri deťoch. Prestaň z muža robiť debila, začni ho zapájať a dôverovať mu ako otcovi, lebo ho od dieťaťa odháňaš. A prestaň jeho úlohu v starostlivosti o VAŠE spoločné dieťa zverovať rodičom. Aj rodičia, keď uvidia, že si nabrala sebavedomie a staráš sa sama, začnú mať voči Tebe ako matke viac rešpektu.
@anonymes kúp si také lehatko do vaničky s tým okupes v pohode sama a bude pokoj super pomôcka 😉

Ved už si mohla odkukať od mamy ako kúpe malého, ved stačí raz ukázať, a už to vieš. Okup ho ty pri mame, nech vidí ako to zvládaš. A viac už prísť nemusia. A prečo vlastne chodia obydvaja, to ho kúpe mama aj s otcom?