Ako zabrániť rodičom narúšať spánok novorodenca?
Ahojte,
Ako neviem už čo mám Robiť poviem im to pekne nech ho nebudia pretože sa mi budí každé 3 h na papanie sám ale vždy na neho rozprávajú a potom sa budí. Včera mal spať napríklad do 20:30 ale prišli o 19:00 a hovorím im že nech ho Nebudia že má spať ešte hodinku No ako hrach do steny. Môj otec naňho rozprával A zobudil sa mi 19:30 a odvtedy sa mi bude každé 2 h a ma nekľudný spánok
Toto sa už stalo asi trikrát a celý deň mi narušili…
Nechcem byť zla ani hnusná ani ho nechcem odopierať ale ak to nechcú pochopiť tak čo mám robiť? Ja už neviem.
@anonymes neviem kto normálny príde a budí novorodenca keď spi 🙄 toto by som absolútne netolerovala. Ok, pomôžu keď potrebuješ to ale neznamená, že môžu všetko. Proste treba im po lopate vysvetliť, že ma voľáky režim a nepraješ si aby mu ho narušali. Urči si priority, si jeho matka a musíš si vedieť za dieťa dupnúť, čím skôr sa to naučíš, tým lepšie. Aj za cenu, že niekoho urazis alebo si pohneváš, dieťa je prvoradé.
Prečo ho nekupes skoršie? Aj keby o 17tej keď ma večer spánok. Mne by sa už nechcelo kúpať o 20:30-21:00
Jejda … a si predstáv , že sú ženy , ktoré sú na dieťa úplne samé, ale že úplne . Nemusia byt ani že samé bez muža , ale muži im pracujú . S nami bol muž v deň , keď nás doviezol z pôrodnice . Už som to tu písala . Robil dlhy krátky týždeň od 6 do 21, a vo voľnom týždni od rana do večera makal na dome , aby sme sa mali kam presťahovať - do vlastného . Rok som s ňou bola úplne sama od rana do večera . A zvládli sme to .
@anonymes neviem kto normálny príde a budí novorodenca keď spi 🙄 toto by som absolútne netolerovala. Ok, pomôžu keď potrebuješ to ale neznamená, že môžu všetko. Proste treba im po lopate vysvetliť, že ma voľáky režim a nepraješ si aby mu ho narušali. Urči si priority, si jeho matka a musíš si vedieť za dieťa dupnúť, čím skôr sa to naučíš, tým lepšie. Aj za cenu, že niekoho urazis alebo si pohneváš, dieťa je prvoradé.
@nikpa ale autorka ich volala, oni jej chodia kúpať dieťa....len problém vidí v tom že prišli skôr a dieťa zobudili....oni by mali chodiť ked sa dieťa zobudí🙉 a o 20:30ho kúpať
@nikpa Ona ich ale potrebuje, narúša im pokoj a je nevďačná. Ak chce, aby jej pomáhali, nech rešpektuje ich pravidlá. Oni asi tiež nie sú nadšení, že denne prídu domov neskoro.
Má len 11 dní.
Čo robí môj muž zle? Úplne všetko. Ani mi nepomaha. Veď si povie , že čo mu ma on dať, keďže dojčím. Ako na druhej strane áno, iba ja ho viem upokojiť. No nechcem sa tu sťažovať to je úplne ina téma, len konstantujem, a odpovedám, že úplne všetko robi zle. Len ma stresuje. Keď ma malý stikutku stresuje keď plače stresuje a chce mu dať umelé mlieko aby bolo ticho. Je to ok? Nie. Ale neriešim. Radšej sa postarám sama o malinkeho, veď to je moja jediná úloha teraz. No a ešte domácnosť je na mne. Som po sekcii k tomu. Ďakujem všetkým za názory a za rady ale aj za podporu ❤️
@anonymes ja chápem tvoje pocity, ale aby si sa nezblaznila a vedela prijať pomoc, tak musíš akceptovať, že nikto to nebude robit tak ako ty..manzel sa to nauci, len tak, že to bude robit..Nehovor mu, ze to robi blbo, lebo akurat spôsobis to, že ti nebude pomáhať a povie,ze rob si to sama..môj manzel bol mesiac doma a od prvého dna čo sme došli z porodnice, tak robil všetko to čo ja(okrem kojenia)..dokonca prvé dva týždne, kým sa nám mala neprisavala, tak sme jej spolu cez cievku dávali moje odsate mlieko, teda aj to sme robili spolu..raz som mu ukázala ako sa meni plienka, ako sa dvíha ako sa kupe..ale nehovorila som mu, že to robi zle..a že sem tam zobudia rodičia malého, keď ti prišli pomôcť, tak tiež sa nič strašne nestane..povedz s kludom,že teraz spinká a podme sa radšej rozprávať ešte do obývačky, kým sa zobudi, ale ak by išli za ním a zobudili, tak by som to nehrotila..rovnako sa tesia, asi prvé vnúča..mne keď teraz stari rodičia strážia dcérku, tak to nechám na nich..som vďačná za pomoc a nemozem cakat, že to budú robit podľa mna..mám pár veci, čo sú pre mna dôležité, napr že nie viac ako 30 min telky a žiadna čokoláda do 3 rokov..napr mne vadi bravčové pre tak malé dieta, ale tak keď sme raz za mesiac u svokrovcov a akurat majú bravčové,tak nejdem robit drámu, že toto malej nedávajte..proste nekomplikuj si zivot na nepodstatných veciach
@nikpa Ona ich ale potrebuje, narúša im pokoj a je nevďačná. Ak chce, aby jej pomáhali, nech rešpektuje ich pravidlá. Oni asi tiež nie sú nadšení, že denne prídu domov neskoro.
@zuzanockamt tak snáď prvoradé je dieťa a keď to nechápu, treba im to vysvetlit. To ze jej chodia pomáhať neznamená, že si budú robiť čo chcú a ona im má všetko ticho tolerovať. Veď nabudúce nech teda prídu kúpať na obed, lebo im to tak vyhovuje a co tam po decku, že chce spať...
@zuzanockamt tak snáď prvoradé je dieťa a keď to nechápu, treba im to vysvetlit. To ze jej chodia pomáhať neznamená, že si budú robiť čo chcú a ona im má všetko ticho tolerovať. Veď nabudúce nech teda prídu kúpať na obed, lebo im to tak vyhovuje a co tam po decku, že chce spať...
@nikpa Prvoradé je to, aby sa vedela dospelá, zdravá matka postarať o svoje dieťa. Očividne toto je problém, že to nevie a vyžaduje každodennú pomoc. Jej rodičia majú predsa svoj život a museli celý svoj deň prispôsobiť dcére, lebo nie je schopná sa plnohodnotne postarať o vlastné dieťa.
autorka, prepáč, ale pripadáš mi ako rozmaznaná, nesamostatná 16-ročná dcérenka, ktorá otehotnela ani nevie ako a s chlapom, ktorého ani poriadne nepoznala... nič sa nedá robiť, musíš dospieť a dokázať fungovať aj bez dennej pomoci rodičov, čím skôr, tým lepšie. Keď ti nebudú permanentne stáť za zadkom tvoji rodičia, možno zmení prístup aj manžel - zistí, že sa neoženil s 3 ľuďmi naraz, ale s normálnou dospelou ženou
@nikpa ale autorka chce aby chodili dieťa kúpať 20:30 😉 môj názor jevten, že rodičia zrejme pracujúci si chcú tiež doma večer oddýchnuť a preto aj chodia skôr....mne by sa tiež nechcelo večer trepať k dcére a kúpať jej dieťa lebo je maličké...nehovorím ak by bývali v jednej domácnosti...ale trepať sa dcére večer lebo chce kúpať dieťa a ešte sa tam prispôsobovať a čakať kým sa dieťa zobudí, mi príde cez....
@anonymes autorka, nič v zlom,ale ty máš koľko rokov? Lebo keď som si zo zvedavosti pozrela tvoje témy,tak mi príde,že máš maximálne 16 a úplne si v šoku,že si po pôrode a máš sa starať o malé dieťa. No podľa všetkého si už dospelá,tak by bolo sa treba aj tak správať.
Trošku sa skonsoliduj,zapni zdravý sedliacky rozum,vypni tie "tabuľky"ake máš podľa všetkého v hlave,že musí to byť tak a tak presne na hodinu všetko a skús to všetko brať,ako príde. (Čítala som témy o kŕmení a vetroch,preboha,keď takto všetko riešiš,tak amen tma a po čase sa zbláznis,keď bude dieťa rast a nič nepôjde podľa plánu).A ani kúpať nemusíš nutne o 20.30,kľudne okup aj hodinu skôr,to je dieťa,nie atómová bomba,že nesmieš nič zmeniť,aby nevybuchla
Má len 11 dní.
Čo robí môj muž zle? Úplne všetko. Ani mi nepomaha. Veď si povie , že čo mu ma on dať, keďže dojčím. Ako na druhej strane áno, iba ja ho viem upokojiť. No nechcem sa tu sťažovať to je úplne ina téma, len konstantujem, a odpovedám, že úplne všetko robi zle. Len ma stresuje. Keď ma malý stikutku stresuje keď plače stresuje a chce mu dať umelé mlieko aby bolo ticho. Je to ok? Nie. Ale neriešim. Radšej sa postarám sama o malinkeho, veď to je moja jediná úloha teraz. No a ešte domácnosť je na mne. Som po sekcii k tomu. Ďakujem všetkým za názory a za rady ale aj za podporu ❤️
@anonymes no nezávidím Ti.. máš to ťažké,miesto jedného dieťaťa máš dve... veľa chlapov sa po narodení dištancuje od vlastného dieťaťa...umenie je ho vychovať,nie urobiť...
@anonymes no nezávidím Ti.. máš to ťažké,miesto jedného dieťaťa máš dve... veľa chlapov sa po narodení dištancuje od vlastného dieťaťa...umenie je ho vychovať,nie urobiť...
@miskakyska Ona sama je ešte decko.
Pravdu? Je mi ta luto.
Jedno robia aj hormony ale.... prides mi taka zufala. Stratena.
Ja som sice pri prvom tiez isla stylom pokus/omyl ale....
daj kusok na svoj instinkt. Ver sama sebe.
Bud aj asertivna ked to treba...
@miskakyska Ona sama je ešte decko.
@zuzanockamt 🤷
...aj napriek tomu pôrod, hormóny, únava, vyčerpanie, pôrodná depresia... netreba ju tu ešte viac dodr*ať...nateraz, kým aký taký systém nájde,zosynchronuzuje s bábätkom má toho nahrbe dosť 😁
Akoze zase to iste. Autorka sa pyta a zase par najmudrejsich idete do nej. No tak sa boji kupat sama!!!!!! Co tak ju pekne povzbudiť. Naco idete do autorky. Akoze po porode proste je niektora superwomen a niektora nie. Hormony a to vsetko….. hallo musite byt hnusne!!!!
@anonymes Ked aj pridu, tak ich nepustíš do izby, kde male spi. Alebo im povedz, nech na buduce pridu neskor, lebo potom male nepokojne spi a ty si to odnesies neprespatou nocou. Ze si Vazis pomoc ale ak by sa dalo proste prist o tej osmej a snazit sa dieta nezobudiť. Komunikuj…. oK??? Teraz si aj citlivejšia, hormony atd… je to normalne…to prejde tak po pol roku. Nezabudni ziadat pomoc vzdy ked potrebujes. Je to v poriadku….
Akoze zase to iste. Autorka sa pyta a zase par najmudrejsich idete do nej. No tak sa boji kupat sama!!!!!! Co tak ju pekne povzbudiť. Naco idete do autorky. Akoze po porode proste je niektora superwomen a niektora nie. Hormony a to vsetko….. hallo musite byt hnusne!!!!
@anonymes Ked aj pridu, tak ich nepustíš do izby, kde male spi. Alebo im povedz, nech na buduce pridu neskor, lebo potom male nepokojne spi a ty si to odnesies neprespatou nocou. Ze si Vazis pomoc ale ak by sa dalo proste prist o tej osmej a snazit sa dieta nezobudiť. Komunikuj…. oK??? Teraz si aj citlivejšia, hormony atd… je to normalne…to prejde tak po pol roku. Nezabudni ziadat pomoc vzdy ked potrebujes. Je to v poriadku….
Práveže mi nevadilo, že prišli skôr, ale že napriek upozorneniam, že nech ho nebudia, aj tak išli a rozpravali na neho zo spánku. To sa proste nerobí. A čo sa týka toho, ze ja sa neviem postarať o svoje dieťa? Veď ja som s ním 24hodin denne. Ja sa o neho starám. To , že mám starosť čo sa týka kúpania nie je nič zle na tom. Nie som nevďačná. A nehovorila som iba o tom dni, aj keď sme u nich na návšteve, tak mi malý zaspí a celý čas na neho hovoria, aj napriek tomu, že poviem nech ho nechajú spinkať. Dobre, možno by som sa mala trošku uvoľniť, a neriešiť až tak veci, napríklad tie druhé témy čo som písala. Len proste áno, hormóny somnou plieskaju, bojím sa o svoje dieťa. U mňa doma neni nikto, ja som s ním stále. Aj keď muž je doma, tak ja som s ním, starám sa o neho. Starám sa o celú domácnosť sama. Niečo, nesťažujem sa, neľutujem sa. Ale niektoré ste vážne hnusne a nazývať ma dieťaťom len preto, že mám starosť, to mi pride už priliz. Potom že čo majú ženy depresie a boja sa pýtať o pomoc. No presne pre toto. Stojim si za tým aj si budem za tým stat , že túto situáciu zvládam čo najlepšie od prvého dňa čo som sa postavila po sekcii.
@betulinka1 Ďakujem ti pekne ❤️
Chudák muž, odstavený na vedľajšiu koľaj, každý večer má doma svokrovcov nasačkovanych, normálne ho ľutujem. Však raz ti to kúpanie už ukázali, tak sa podakuj, že to už zvládneš sama a vybavené.
@betulinka1 bojí sa kúpať sama? Tak nech kúpe muž! Ale každý večer aby mi svokrovci prišli kúpať dieťa 🙈
Práveže mi nevadilo, že prišli skôr, ale že napriek upozorneniam, že nech ho nebudia, aj tak išli a rozpravali na neho zo spánku. To sa proste nerobí. A čo sa týka toho, ze ja sa neviem postarať o svoje dieťa? Veď ja som s ním 24hodin denne. Ja sa o neho starám. To , že mám starosť čo sa týka kúpania nie je nič zle na tom. Nie som nevďačná. A nehovorila som iba o tom dni, aj keď sme u nich na návšteve, tak mi malý zaspí a celý čas na neho hovoria, aj napriek tomu, že poviem nech ho nechajú spinkať. Dobre, možno by som sa mala trošku uvoľniť, a neriešiť až tak veci, napríklad tie druhé témy čo som písala. Len proste áno, hormóny somnou plieskaju, bojím sa o svoje dieťa. U mňa doma neni nikto, ja som s ním stále. Aj keď muž je doma, tak ja som s ním, starám sa o neho. Starám sa o celú domácnosť sama. Niečo, nesťažujem sa, neľutujem sa. Ale niektoré ste vážne hnusne a nazývať ma dieťaťom len preto, že mám starosť, to mi pride už priliz. Potom že čo majú ženy depresie a boja sa pýtať o pomoc. No presne pre toto. Stojim si za tým aj si budem za tým stat , že túto situáciu zvládam čo najlepšie od prvého dňa čo som sa postavila po sekcii.
@betulinka1 Ďakujem ti pekne ❤️
@anonymes na novorodeniatko má strašne slabý spánok, keď sa prebudí na vravu... dcéra má 6 tyzdnové, môžu aj furiky padať sa nehne,ale akonáhle zapne odsávačku,aj keď vo vedľajšej izbe...už je hore😃😆 či to nejaké vibrácie posiela k nemu
Neviem s kade máte, že nás navštevujú každý deň. Dvakrát do týždňa max. Muž si chorý kade tade moc obmedzený teda nie je 😃 od mája už ide do práce, tak to pochopím keď bude domov chodiť narobeny.
@anonymes na novorodeniatko má strašne slabý spánok, keď sa prebudí na vravu... dcéra má 6 tyzdnové, môžu aj furiky padať sa nehne,ale akonáhle zapne odsávačku,aj keď vo vedľajšej izbe...už je hore😃😆 či to nejaké vibrácie posiela k nemu
@miskakyska práveže aj on ma dobrý spánok ale keď už sa blíži čas kedy vstáva o takú hodinku ma taký ľahší spánok 😅😅
Tak sorry autorka, ale ja ti neviem. Píšeš, že má 11 dní. Ak odrátam čas v pôrodnici (kde ti môžu pomáhať sestry, iné ženy), si doma s dieťaťom týždeň. To už stíhate návštevu u vašich, kde ho tiež budia, doma ho budia,... Takže nie si na neho 24/7 sama, lebo stále s niekým si, vaši ti stále pomáhajú.
A tu je kameň úrazu. Však sa starajte ty s mužom. On sa potrebuje tiež vedieť postarať. A kým malého nekúpe dole hlavou držiac ho za nohy, nebuzeruj ho, že všetko robí zle. Spolu sa učíte, spolu si to ukazujte. Lebo toto je o komunikácii a nie o tvojich hormónoch.
A ešte, také malé dieťa sa na obyčajné rozprávanie nezobudí, takže za mňa preháňaš. Deti vnímajú "hluk" až po niekoľkých týždňoch, niektoré až mesiacoch. Iné by bolo, keby do neho šťuchali, brali ho na ruky, doslova sa snažili ho prebudiť. Kúpať môžeš aj skôr a dokonca nemusíš každý deň, pokiaľ sa ti nepo💩 po hlavu alebo nemáš silno refluxového (a to ti vravím ako matka, čo od narodenia kúpe o 8-9 a dieťa chodí spať nočný 9-10. Ale niektoré dni to dáme už o 6-7 a svet sa nezrúti).
Držím palce. Naozaj, sústreďte sa na malého vy s mužom a nie ty na rodičov/svokrovcov a čo robia "zle". Bude sa ti ľahšie žiť a fungovať.
Tak sorry autorka, ale ja ti neviem. Píšeš, že má 11 dní. Ak odrátam čas v pôrodnici (kde ti môžu pomáhať sestry, iné ženy), si doma s dieťaťom týždeň. To už stíhate návštevu u vašich, kde ho tiež budia, doma ho budia,... Takže nie si na neho 24/7 sama, lebo stále s niekým si, vaši ti stále pomáhajú.
A tu je kameň úrazu. Však sa starajte ty s mužom. On sa potrebuje tiež vedieť postarať. A kým malého nekúpe dole hlavou držiac ho za nohy, nebuzeruj ho, že všetko robí zle. Spolu sa učíte, spolu si to ukazujte. Lebo toto je o komunikácii a nie o tvojich hormónoch.
A ešte, také malé dieťa sa na obyčajné rozprávanie nezobudí, takže za mňa preháňaš. Deti vnímajú "hluk" až po niekoľkých týždňoch, niektoré až mesiacoch. Iné by bolo, keby do neho šťuchali, brali ho na ruky, doslova sa snažili ho prebudiť. Kúpať môžeš aj skôr a dokonca nemusíš každý deň, pokiaľ sa ti nepo💩 po hlavu alebo nemáš silno refluxového (a to ti vravím ako matka, čo od narodenia kúpe o 8-9 a dieťa chodí spať nočný 9-10. Ale niektoré dni to dáme už o 6-7 a svet sa nezrúti).
Držím palce. Naozaj, sústreďte sa na malého vy s mužom a nie ty na rodičov/svokrovcov a čo robia "zle". Bude sa ti ľahšie žiť a fungovať.
@vkatush muž zjavne záujem nejaví.

@ukgirls tak to vôbec neni 😃. Muž nerobí zle to, že sa nestara hej? Neumožní mi spánok hej?
Nemusi byt všetko podľa mňa ale kúpať by sa malo neskôr aby sa mu pekne spalo pokiaľ viem je to lepšie a presne tak sa budí on čiže to neni že podľa mňa ale podľa malého.
Ano muža som si vybrala ja a nesťažujem sa ale ak mi niekto povie že to nerobí muž zle ale kto ? Ja ? Ok
@anonymes jaaaaj zas ty. Kolko mas rockov? 15? Ked ti mama musi prist pomoct okupat dieta? V porodnici ti to neukazovali alebo si uplne lava? Moj manzel kupal deti sam odkedy ma prepustili z porodnice. Aj par dnove. Lebo vies co? To nie je jadrova fyzika. Dieta si nevies umyt ani obliect. Kazdy druhy den tu vypisujes. Boze moj fakt sa vzchop. Na to ze sa tobis najmudrejsia na svete a z chlapa debila tak veru si sa nepredviedla.