Ako zabrániť rodičom narúšať spánok novorodenca?
Ahojte,
Ako neviem už čo mám Robiť poviem im to pekne nech ho nebudia pretože sa mi budí každé 3 h na papanie sám ale vždy na neho rozprávajú a potom sa budí. Včera mal spať napríklad do 20:30 ale prišli o 19:00 a hovorím im že nech ho Nebudia že má spať ešte hodinku No ako hrach do steny. Môj otec naňho rozprával A zobudil sa mi 19:30 a odvtedy sa mi bude každé 2 h a ma nekľudný spánok
Toto sa už stalo asi trikrát a celý deň mi narušili…
Nechcem byť zla ani hnusná ani ho nechcem odopierať ale ak to nechcú pochopiť tak čo mám robiť? Ja už neviem.
S novorodencom doma a dupľom o 19-tej som bola iba ja, manžel a staršie deti. Problém vyriešený.
Akože spolu bývate? Či ako to máme chápať?
pretože mi pomohli ho o okupkať keďže je malinky a ešte sa bojím a tak som to mala tak nastavené že keď sa zobudí o tej 20:30 tak ho okúpeme.. Preto mi je blbé byť na nich hnusná pretože sama som od nich Potrebovala pomôcť.
Nie bývame sami takéto návštevy nie sú časté iba keď ich zavoláme my.
Toto mi pripomenulo ako som bola cerstvo doma z porodnice a urobila to partnerova matka. Konecne sme ju uspali, tesila som sa, ako sa kludne najem ako clovek, vystriem nohy, natiahnem na gauc.. trt makovy, skakli sme okolo malej do vecera lebo jej to narusilo spanok a nemohli sme ju upokojit. Ten ksicht co som na nu hodila stacil a nikdy viac to neurobila a ak by, riesila by som to pekne, narovinu
pretože mi pomohli ho o okupkať keďže je malinky a ešte sa bojím a tak som to mala tak nastavené že keď sa zobudí o tej 20:30 tak ho okúpeme.. Preto mi je blbé byť na nich hnusná pretože sama som od nich Potrebovala pomôcť.
@anonymes Tak sa nauc o dieta starat sama a nebudes mat navstevy v blbom case.
@anonymes No tak buď samostatná spolu s manželom a bude všetko ok. Nebudeš mať problémy.
@anonymes no tak sa konečne nauč byť dospelá a starať sa oň sama. Keď ich sama voláš o tomto čase, mohla si počítať s tým, že to tak dopadne. Ak Ti to vadí, už ich nevolaj a kúp sama, nie je to nič ťažké.
Manžel je dosť mimo a nie nápomocný všetko chce meniť úplne nahovno . Ako neviem čo je na tom nedospelé že sa bojím okúpať svoje malé Novorodeniatko je to podľa mňa úplne normálne že chcem pomôcť..keďže som sama. Odteraz ho budem kúpať len som chcela nech mi To ukážu Aby som nebol v strese
Manžel je dosť mimo a nie nápomocný všetko chce meniť úplne nahovno . Ako neviem čo je na tom nedospelé že sa bojím okúpať svoje malé Novorodeniatko je to podľa mňa úplne normálne že chcem pomôcť..keďže som sama. Odteraz ho budem kúpať len som chcela nech mi To ukážu Aby som nebol v strese
@anonymes tak si urob poriadky s chlapom.
Neboj sa, kúp ho sama opatrne, ale aspoň im nemusíš byť vďačná a volať ich. To daš.
...no a už sme doma. Ty ich voláš, ale pomoc musí byť presne podľa požiadaviek. Takže ideálne 20:29 prídu, okupujú, odídu, že? 🫣
manzel mimo ty si mimo rodicia su mimo ... vys te taka mimonska rodinka .... :D to si akoze doteraz nikdy dieta nekupila a denne k tebe chodia rodicia? ak si este len prisla z porodnice ako mozes napisat ze ti narusuju spanok ked este nemas ani rutinu.. ako mozes mat manzela kt zhodis hned akos a da a nedas mu ani sancu sa zapojit? ako vobec mozes sama fungovat?
Aby mi rodičia chodili kúpať dieťa? A ešte 20:30? To koľko krát potrebuješ ukázať? A čoho sa bojíš? Dáš trošku vody,poumývaš a hotovo. Tak už keď sa tak bojíš, prečo ho teda naokúpeš s rodičmi skôr? Nemusíš mať potom nervy,že ti ho budia.
@anonymes ja som bola tiež sama, vlastne som na malého stále sama a stále neviem, akú asistenciu k tomuto potrebujes. Kúp si matrac do vaničky, ak sa bojíš a manželovi vysvetliť, prečo to od neho pozadujes tak ako pozadujes. A niekedy ho aj počúvni, možno má aj dobrú radu.
Alebo si necgaj stále okolo zadku skákať rodičov - ale počítaj s tým, že si už u nich ťažko vybudujes rešpekt ako matka a takýchto kolíznych situácii bude časom pribúdať.
Tak uz si sa mohla naucit- parkrat ti pomohli a uz by som kupala sama. Podakovala rodicom pri odchode a povedala ze zajtra to chcem skusit sama. Uz si verim a viem ze to zvladnem. To je aj uloha rodica- postarat sa o svoje mlada. A chcem ta vyviest z omylu- predstava ze dietatko a jeho spankovy rezim bude stale rovnaky je omyl. Vzdy ked si budes mysliet ze mate rezim babo ho zmeni. Spanky a bdelost sa kazdy mesiac budu posuvst/ skracivat/ bojkotovat......takze nemusia byt vinny stary rodicia, ze ho zibudili rozpravanim. Moje deti ked zaspali mohli aj silvestrivske ohnostrije strielat - nic ich nezobudilo- co sa potom po roku a pol uplne obratilo😍🤣
Zvládneš to. ❤️ Už vieš, ako ho treba okúpať. Potrebuješ len čas. Sustreď sa teraz len na seba a dieťa.
A v pôrodnici ti neukázali ako umývať novorodenca? Už ti raz ukázali, čas kedy prídu ti nevyhovuje,tak treba povedať ...mami ďakujem za pomoc už to zvládnem sama
No a chlapa na ho.no si si vybrala sama
Má len 11 dní.
Čo robí môj muž zle? Úplne všetko. Ani mi nepomaha. Veď si povie , že čo mu ma on dať, keďže dojčím. Ako na druhej strane áno, iba ja ho viem upokojiť. No nechcem sa tu sťažovať to je úplne ina téma, len konstantujem, a odpovedám, že úplne všetko robi zle. Len ma stresuje. Keď ma malý stikutku stresuje keď plače stresuje a chce mu dať umelé mlieko aby bolo ticho. Je to ok? Nie. Ale neriešim. Radšej sa postarám sama o malinkeho, veď to je moja jediná úloha teraz. No a ešte domácnosť je na mne. Som po sekcii k tomu. Ďakujem všetkým za názory a za rady ale aj za podporu ❤️
Viem, že u nás sa to často robí. Kamoškám chodili kúpať novorodencov mamky, sestry. Ja som myslela, že kvôli popôrodnému dyskomfortu, odpálenej chrbtici alebo tak. Ja som sa tiež toho bála, čo bude, keď prídem s ani nie dvojkilovými dvojičkami domov a ako to dáme bez pomoci, no a dali sme to, museli sme. Aj to kúpanie. Nenecháš ho utopiť predsa.
@anonymes Zahoď strach, naozaj. Raz to skúsiš a pôjde to. A zapoj manžela, je to aj jeho bábo. V začiatkoch si aj pri tom kúpaní s ním môže vytvárať vzťah. Držím palce.
Má len 11 dní.
Čo robí môj muž zle? Úplne všetko. Ani mi nepomaha. Veď si povie , že čo mu ma on dať, keďže dojčím. Ako na druhej strane áno, iba ja ho viem upokojiť. No nechcem sa tu sťažovať to je úplne ina téma, len konstantujem, a odpovedám, že úplne všetko robi zle. Len ma stresuje. Keď ma malý stikutku stresuje keď plače stresuje a chce mu dať umelé mlieko aby bolo ticho. Je to ok? Nie. Ale neriešim. Radšej sa postarám sama o malinkeho, veď to je moja jediná úloha teraz. No a ešte domácnosť je na mne. Som po sekcii k tomu. Ďakujem všetkým za názory a za rady ale aj za podporu ❤️
@anonymes muz to nerobi zle... len to nerobi ako by si si to ty predstavovala.. to ze si porodila neznamnea ze vsetko ma byt ako chces ty .. chces aby skakal muz ako chces ty,aby rodicia robili len to co chces ty ... lenze to dieta nieje len tvoje .. a nie vzdy musi byt podla teba
@anonymes muz to nerobi zle... len to nerobi ako by si si to ty predstavovala.. to ze si porodila neznamnea ze vsetko ma byt ako chces ty .. chces aby skakal muz ako chces ty,aby rodicia robili len to co chces ty ... lenze to dieta nieje len tvoje .. a nie vzdy musi byt podla teba
@ukgirls tak to vôbec neni 😃. Muž nerobí zle to, že sa nestara hej? Neumožní mi spánok hej?
Nemusi byt všetko podľa mňa ale kúpať by sa malo neskôr aby sa mu pekne spalo pokiaľ viem je to lepšie a presne tak sa budí on čiže to neni že podľa mňa ale podľa malého.
Ano muža som si vybrala ja a nesťažujem sa ale ak mi niekto povie že to nerobí muž zle ale kto ? Ja ? Ok
@ukgirls tak to vôbec neni 😃. Muž nerobí zle to, že sa nestara hej? Neumožní mi spánok hej?
Nemusi byt všetko podľa mňa ale kúpať by sa malo neskôr aby sa mu pekne spalo pokiaľ viem je to lepšie a presne tak sa budí on čiže to neni že podľa mňa ale podľa malého.
Ano muža som si vybrala ja a nesťažujem sa ale ak mi niekto povie že to nerobí muž zle ale kto ? Ja ? Ok
@anonymes kašli teraz na muža. Nemíňaj energiu. Pravdepodobne si s ním aj tak nepomôžeš.
Tak nemyslím, že je fér od rodičov čakať, že keď ty potrebuješ ich pomoc, tak sa komplet prispôsobia vášmu režimu, asi sa im tiež nechcelo čakať do 20:30 u teba a len vtedy začať kúpať a ktovie kedy sa presúvať domov a je to úplne pochopiteľné… správnejší názov diskusie by bol podľa mňa, že ty narúšaš ich režim 😅 … je pekné, že sú ochotní pomôcť, je super, že ty vieš o pomoc požiadať, keď treba, je smutné že muž v tomto bode 0 bodov… nevieš ísť aj s bábom na pár dni k rodičom, pripadne mama že by zostala u vás, keď nemáš doma ziadnu podporu?? Myslim, že potom by sa vám ľahšie ladilo denne fungovanie
@anonymes Každý sa to naučí. Mužovi zver úlohy, ktoré dokáže zvládnuť, pekne ho popros a potom ho vychváľ, ako to dobre urobil. A je jedno či to urobil dobre alebo zle. A kúpte dieťa na striedačku, raz ty, raz muž a nestaraj sa do toho, ako to robí druhý. Na prvom sa naučíte a pri druhom to už pôjde automaticky. 🙂
Ty stresuješ, že nevieš okúpať sama. Manžel stresuje, keď malý plače a nevie mu pomôcť (preto chce dať umelé, lebo aspoň tak by mohol pomôcť).
Pravda je niekde v strede. Máte pravdu obaja a ani jeden.
Starosť o dieťa a AJ o domácnosť by mala byť na oboch, nie len na jedného. Je to o komunikácii.
Takže poďakuj svokrovcom/rodičom a pustite sa do starostlivosti o malého spoločne s manželom.

@anonymes kto normálny chodí k novorodencom o 19tej na návštevu? No nepustím, prídite v normálnom čase. To je jedno, že sú rodičia.