Ako zlepšiť spánok autistického dieťaťa?
Dobrý deň mamičky chcem sa spýtať na autisticke detičky a spanie ... Dcérka má 3,5 roka ... Od narodenia máme problém zo spaním... Chodí spávať neskoro 23:30 cca niekedy až o 1rano ... Cez deň spinka malo najviac hodinu niekedy vôbec a večer je to vždy rovnaké (neskoré spanie ,ťažké zaspávanie) , sú noci kedy sa zobudí aj dva krát s plačom a zaspí naspäť.... Prespí cca 7hodin niekedy aj len 4-5h ,skúšali sme už aj sirup aj čaj na pokojny spánok efekt žiadny. Cez deň celý deň behá hráme sa blaznime sa sme na ihriskách. Môže to mať súvis s jej diagnózou - Autizmom ?
Melatonin by mohol pomôcť.
cez dr nastavit na melatonin mojmu pomaha
@ester2003 melatonin, pozriet sa na vecerne aktivity - prip. zmena ak ju rozrusuju, nastavit nejaku vecernu rutinu inu, ale chapem ze to nemusi stacit….
@ester2003 mne trojrocny prestal spavat na obed, uplne. Keby som ho dala na obed spat asi by som popisovala presne tento scenar ako ty. Mozno skusit obmedzit denny spanok? Ale je pravda, ze moj ziadne znamky unavy ani potreby spat nevykazuje.
A este ma napadla jedna vec, ktoru som niekedy niekde citala
Pozri si heavy blankets na googli, to sa odporuca pri takychto detickach. Mozno zatazove deky sa to u nas vola? Neviem pohladaj
@ester2003 Ahoj, ako Aspergerka mám tiež odmalička problémy so spánkom, teraz používam záťažovú prikrývku a dosť mi to pomáha, je taká upokojujúca. Vyskúšaj aj ten melatonín a poprípade večernú rutinu.

@ester2003
ano môže. Ľudia s poruchou autorka spektra mávajú poruchy spánku.