icon

Ako zlepšiť spánok dvojčiat po zrušení cumlíka?

23. nov 2025

Mamky, mam 2a pol rocne dvojicky a sa same sa rozhodli, zrusit cumlik. Rozhryzli obe co mali, hodili sme ich do kosa a velmi dobre, rozumne to zobrali bez placu a ani si ho nepytaju. Sice je tomu este len 3dni a zaspavanie trva trocha dlhsie ale v noci sa mojim detom nie zlepsil ale zhorsil nocny spanok. Aj predtym sa sem tam budili a vyliezli ku nam na postel ale teraz je to ovela horsie a castejsie. Ja som ich stale prekladala naspat kedze sa s manzelom vobec nevyspime ale oni sa hned vratia naspat, teda niekedy sa preberu hned ako ich polozim do postielky. Myslela som ze cim starsie deti, tym sa viac vyspim ale stale mam v noci kvoli tomu xykrat prerusovany spanok a som z toho unavena. Snazila som sa aj prihovorit a nedovolit im vyliezt na postel ale bol z toho strasny plac, v zapäti sa zobudila aj druha dvojicka a tak vznikol dvojnasobny plac takze tu tiez velmi cesta nevedie. Dajte mi nadej,ze sa to raz zlepsi…som z toho nestastna a odrzkadluje sa to potom aj na mojej nalade cez den kedze nemam kvalitny spanok odkedy sa narodili. 😩

anonym_0fa06e
23. nov 2025

@anonym_autor je to len tri dni, chce to trochu viac času. Nepomohlo by kúpiť im klasické postele, nejaké lákavé obrazkove navlecky a dat ich spat do vedľajšej izby?

ivangeline
23. nov 2025

Pripojte posteľ, postieľku k posteli, nech sú pri vás ale máte viac miesta. Spíte všetci spolu. Alebo druha možnosť ich vlastná izba, zaspia s tebou a garantujem, že sa zobudia menej často alebo len nad ranom k vám.