icon

Ako zvládať nervy počas nočného prebúdzania dieťaťa?

mia661
14. feb 2025

Maminky, ktoré ste s tým tiež prešli. Mám takmer 20 mesačnú dcérku, ktorú nadovšetko milujem. No má problém s nočným spánkom. Od 15-tich mesiacov sa to začalo. Už to riešime so spankovou poradkyňou. Viem, že sa ten spánok raz polepší, na to mi netreba dať rady, ale skôr ako zvládať situácie, keď je v noci dcérka hore aj 2-4 hodiny. Na začiatku som relatívne kľudná, no potom keď sa akoby uspávala, tak začala mať taký blbý zvyk, že ma tak štípe, stláča mi kosti, či na lakni alebo na prstoch, škrabe a tým sa ona začala uspávať 🤦🏻‍♀️ Na začiatku jej poviem, že nesmie to robiť, aj cez deň jej to vysvetľujem, alebo že nono. No začne revať ako pavián a ja vtedy dostanem hysaky. Už aj facku pár krát dostala, či ju zozadu za krk chytám 🤦🏻‍♀️ Veľmi sa hanbím za seba, nerozumiem čo sa to vtedy čo mnou deje, cez deň som so všetkým úplne v pohode (či rozleje niečo, alebo rozbije som v pohode) a aj ostatní ma považujú za kľudnú osobu, no v noci sa mením na psycho. Dám jej aj po riťke, síce stále má plienku, no aj tak sa to nerobí ja viem. A aj keď si poviem, že je to dieťa, ona za to nemôže, ale proste keď nespí alebo takéto veci mi začne robiť, tak sa neviem ovládať.
Už som skúšala aj dychové cvičenia, chodím si zabehať, psychohygienu mám, no i tak mi nepomáha. Som síce aj unavená, lebo ráno vstávame na budik, keďže jej upravujeme ten režim, ale proste chcem proti tomu svojmu hnevu bojovať. Ešte som aj päsťou do posteli buchla (kamoške to pomáha), no mňa odvtedy ruka bolí 😅
Tá ktorá si tiež tým prešla, poraďte mi čo vám pomohlo prekonať situáciu, aj sa vyplačem samozrejme, lebo mi to potom príde všetko ľúto. Kľudne aj nejaké knihy, články, hocičo. Nechcem, aby dcérka mala zo mňa raz traumu. Ďakujem pekne

Strana
z2
nevenka
14. feb 2025

@deti95060810 no a kolko noci po sebe si takto nespala? Robili ti toto deti? Ze mali den cez noc? 4 hodiny bdenia? Lebo moje ano a ja ked nemam aspon 4 hodiny neruseneho spanku v noci, tak mi to spusta dobre depky, uzkosti a strasne pocity.

nevenka
14. feb 2025

@kavasmliekom nerobi nic zle!!! Prosim, neobvinovat! To jej nepomoze vobec! Som sa zas rozculila aj za nu. Mne toto 3 zo 4 deti robili v tomto obdobi a ked by mi niekto povedal, co Ty, tak asi skocim od zufalstva z okna! Vobec nic nemusi robit zle. Len ma proste to dieta taketo obdobie. Bodka.
U nas to bolo kazdu druhu noc cca, niekedy aj 2-3 po sebe, potom jednh spali a znova.

dadushka007
14. feb 2025

@mia661 treba skoncit s kojenim. Inak sa jej spanok nezlepsi.

nevenka
14. feb 2025

@dadushka007 no to nie je pravidlo vobec.

angeli121212
14. feb 2025

@nevenka súhlasím... Náš sa sice nebudí nejak v noci iba večer ma cvičí ale švagrinin sa jej takto budieval a to už dávno nebol kojený..

Strana
z2