Ako zvládnuť náročné chvíle s deťmi?
V prvom rade chcem bapisat, ze svoje deti milujem nadovšetko, a pisem sem len preto, lebo dúfam ze je nejaká nádej ze sa to zmení a ze si mozno cez to niekto prechádzal mam dve deti, 3 roky a druhe polroka.. kým som mala prvý bolo všetko super.. mala vzdory aj je to ťažká povaha ale zvládala som.Druhe sme plánovali a ked sa narodilo to este bolo celkom ok, prvymesiac bol v pohode až na pár hádok so starsou dcérkou lebo robila zle mensej..ale vysvetlilo sa to a preslo to..no teraz nastal zlom po 5 mesiacoch. S detmi som na 99% ja, ja kupem ja uspavam ja krmim, max 1 hodinu strazi manzel ale to vždy som na nákupe alebo brigadujem , mala som male podnikanie takže to len držím pri živote ale okrem roho som vždy s detmi ja..všetko s nimi robím ja sama lebo on veľa pracuje, veľa prace okolo dolu a je skvelý manzel ale je to typ muza ktorý povie ze deti vychováva hlavne matka, ta je na to.. a neviem co sa somnou stalo ale mam pocit ze som v depresii, ze dostanem fakt čochvíľa infarkt..mensia place cele dni, neposedi ani nepolezi ani minutu..len na rulach, lebo ak nie, vrieska ako pavian.. starsia proste je v pohode ale vzdy ked som pri mensej alebo ju uspim, ju permanentne kaDy vecer aj cez den zobudi, hádže hracky o zem, a proste to dieta menšie mi potom ďalšie 2 3 hodiny večer nezaspi.. a vlastne k veci..mam traumu z deti, naozaj kazdy den vstávam aj liham z hrcou v krku a krcami v bruchu co ma zase dnes caka a co aj s tou menšou robit aby neplakala, ako si porobiť veci tak, aby proste mohla byť na rukach..pokračovanie v komentáre
@anonym_autor Traumu mas hlavne z manzela, ktory nie je otcom a ty si vyhoreta matka, co ma vlastne ani neprekvapuje 😞...
Pokial si neupraces manzela, tak sa to nezmeni nikdy!
@anonym_autor Traumu mas hlavne z manzela, ktory nie je otcom a ty si vyhoreta matka, co ma vlastne ani neprekvapuje 😞...
Pokial si neupraces manzela, tak sa to nezmeni nikdy!
@oceanahory lenže viem.ze to sa nezmení, jeho rodicia takto žili roky, otec v zahraničí a matka sama
.. povie mi ze on sa stara financne ze proste všetko máme a toto musím zvládnuť ja.. a ja som to aj zvladala len prisiel zlom a naozaj jednoducho su dni kedy sa cítim ze sa nedokážem ani nadychnut, iba plačem a prirom ani neviem prečo, mam casto triasky, stresy.. nechcem aby moje deti mali takúto mamu
S chlapom, ktorý je názoru, že o deti sa má starať len matka, by som si deti nerobila. Aj keď nevyžiadaný názor, ale niektoré ženy sa do podobne frustrujúcej situácie dostanú samé. Ak aj on chcel dve deti, treba sa o ne aj starať a žene trocha uľaviť. A nie že robota okolo domu a vnútri hotová žena, ktorá je na pokraji síl. To nech ide taký chlap do riti, prepáč. Musíš zapojiť manžela, inak budeš na všetko stále sama. A budeš na tom čím ďalej horšie a odskáču si to deti.
S chlapom, ktorý je názoru, že o deti sa má starať len matka, by som si deti nerobila. Aj keď nevyžiadaný názor, ale niektoré ženy sa do podobne frustrujúcej situácie dostanú samé. Ak aj on chcel dve deti, treba sa o ne aj starať a žene trocha uľaviť. A nie že robota okolo domu a vnútri hotová žena, ktorá je na pokraji síl. To nech ide taký chlap do riti, prepáč. Musíš zapojiť manžela, inak budeš na všetko stále sama. A budeš na tom čím ďalej horšie a odskáču si to deti.
@anonym_f8a35f ked ono sa to často ukaze az ked tie deti su a predtým reči ako budeme na všetko spolu
@anonym_f8a35f ked ono sa to často ukaze az ked tie deti su a predtým reči ako budeme na všetko spolu
@anonym_autor Tak u prvého 3 ročného dieťaťa si to snáď už zažila, nie?
@anonym_autor Tak u prvého 3 ročného dieťaťa si to snáď už zažila, nie?
@anonym_f8a35f tam práveže to bolo.lepsie, chodil na prechádzky, kým ja som upratovala alebo pracovala.. po druhom dieťati sa to takto cele stalo a neviem ako si pomoct
@anonym_f8a35f tam práveže to bolo.lepsie, chodil na prechádzky, kým ja som upratovala alebo pracovala.. po druhom dieťati sa to takto cele stalo a neviem ako si pomoct
@anonym_autor Pomôžeš si jedine tak, že sa bude starať aj on. Prepáč, ale on vidí, že padáš na hubu a nič? Žiadne bež si pospať, zlatko, ja sa o to postarám?
Problém je to že si na všetko sama a muž ti nijak nepomáha. Ja mám to isté, ale len jedno dieťa. Kvoly nemu, že na všetko serie nechcem druhé aby som sa nezbláznila. Nemá ti kto pomôcť aspoň rodičia alebo svokrovci aby si aspoň staršiu dala ku nim na deň dva? Mňa len to zachraňuje že mala je už väčšia a občas ide spať ku babke jedine vtedy si oddychnem. Presne to iste mám ja stále len ja kúpen, ja obliekam, ja dávam spat, ja sa starám čo budeme jesť, ja sa starám čo treba nakúpiť,ja behám po doktoroch s dietatom ja sa starám aby bol ako tak poriadok proste ja ja ja. Tiež mám plné zuby toho, netušila som bohužiaľ že muž bude po narodení dieťaťa na všetko kašľať. Ale mala som aspoň toľko rozumu, že som si neurobila druhé .
@anonym_autor Musí sa zapojiť aj on. Ak bude trvať na tom, že je to tvoja práca, tak nech obriadi aspoň seba sám.
@oceanahory lenže viem.ze to sa nezmení, jeho rodicia takto žili roky, otec v zahraničí a matka sama
.. povie mi ze on sa stara financne ze proste všetko máme a toto musím zvládnuť ja.. a ja som to aj zvladala len prisiel zlom a naozaj jednoducho su dni kedy sa cítim ze sa nedokážem ani nadychnut, iba plačem a prirom ani neviem prečo, mam casto triasky, stresy.. nechcem aby moje deti mali takúto mamu
@anonym_autor A tvojho muza nezaujima ani to, ze si psychicky znicena? Tak ked nechce pomoct on a jedine co je ochotny pre rodinu spravit je financne zabezpecenie, tak nech ti aspon zaplati opatrovatelku na par hodin denne. 🤷 Alebo daj mensie do jasliciek, vacsie do skolky a chod pracovat...Inu radu ti neviem poskytnut, ty si vycerpana z materstva, takze potebujes jednoducho vypnut od deti...
@anonym_autor áno, si vyhoreta. Chudatko moje. Skús zmeniť prostredie, rob veci každý deň troška inak...chápem že s babom sa veľmi byť flexibilná nedá. No, skús. Manžel ti nepomáha s deťmi, tam je problém. Ak na to máte, zajednaj si opatrovateľku
@anonym_autor
Oznam mu, že že sa okamžite začne chovať ako otec alebo sa dozvedieť a budeš trvať na striedavke. Sa panačik rýchlo spamätá!
@anonym_autor
Oznam mu, že že sa okamžite začne chovať ako otec alebo sa dozvedieť a budeš trvať na striedavke. Sa panačik rýchlo spamätá!
@svetlonos Presne tak 👏!
@anonym_autor inak, praca "okolo domu" neutecie (otazka je, co take stale kazdy den robi okolo domu...🤔), ale ked sa Ty zrutis, tak co potom? To je mu jedno?
Nam ide vsetko bokom, ked je problem s detmi, riesime spolu, kto kolko vladze. Aj moj muz sa stara financne, a predsa, kupe deti, uspava, atd., mame ich 4, cakame piate. Sama by som to nedala s nimi ani nahodou.
Chlap ktory necha svoju zenu takto sa trapit nie je ani nahodou skvely manzel. Uplne suhlasim s komentarom vyssie. Treba mu povedat, ze ma dve moznosti. Bud sa spamata a zacne sa starat o svoje vlastne deti alebo dovidenia.
@anonym_autor presne také dieťa mám aj ja už je väčšia už je ok ale len revy pre všetko a vkuse... Aj to je to čo ťa vyčerpáva neskutočne...potrebuješ pomoc od manžela alebo rodiny
Tvoj jediný problém je manžel ☝️ dcéra nepôjde do škôlky? Nemôže mať mladšie dieťa reflux? Nemalo by plakať celý deň.
@anonym_autor ahoj ja som takto vyhorela a to mám 10 ročný rozdiel..
Stavali sme dom,manžel v práci a po práci staval ,soboty staval,a nedeľu malú mal hodinu čo som bola v kostole...A stari rodičia nula bodov len keď bola chora a zostala doma so škôlky ....a to bolo ukážkové dokonale dieťa ...a aj je...ale tym že som bola na to sama som ostala 3 mesiace PN hotova ...chodila som ale už popri Tom aj do práce
..a mala do škôlky a staršia do školy...ale položilo ma to...doteraz si musím dávať pozor na spánok...
A asi by bolo najlepšie pokecat s psychoterapeutov.lebo.depresia vzniká aj z toho že sú neustále v strese a si proste prepracovaná aj keď "je to "LEN"starostlivosť o deti.
Ale mňa toto vycerpanie skoro stalo život ...jedno ti ale poviem žiadna práca nie je ťažšia ako vychovávať takto malé deti...lebo v každej práci si vieš zaviesť oči a kanály ktorymi vnímaš informácie keď aj na 5 minút každú hodinu...pri deťoch vypnúť nemôžeš....a to je najstaršie...
@anonym_autor staršia do škôlky, k menšej opatrovateľku aspoň na 3 hodiny denne.
@svetlonos Presne tak 👏!
@oceanahory
Funguje to parádne! Kamoška tak urobila, dokonca ex alkoholik. Deti da matke, teda stará sa babka a kamoška má 2 týždne a dva víkendy voľné
No sveta jej žiť. Dovtedy sa lanko zavrel v šope a mal v paží. Teraz musí aspom niečo robiť.
@anonym_autor co na to povedat...je mi luto, ze mas za manzela takeho hňupa. Ani moj velmi starostlivost o male deti nemusel, nevedel ako s nimi. Ale ked bolo zle, ze som nevladala, tak mi ponosil dieta aj v noci, ked tiez uz dlho plakal a ja uz bola v koncoch. V sobotu boli dni, ze som deti vyhodila k nemu na dvor, aby som mohla v klude aspon navarit. Mas maly vekovy rozdiel, male je narocne ked tolko place, to je na psychiku, tam ine, ako Ti pomoct a trochu ta odbremenit nepomoze. Praca okolo domu pocka, deti su hlavne. Nech berie vacsiu von, alebo maleho a ty budes so starsou.
Aj moj starsi robil to, ze naschval budil o 2r mladsieho, lebo ziarlil...ciste psycho bol prvy rok. Potom to bolo uz lespie.
@anonym_autor Nech sa manžel spamätá. Ak to takto pôjde ďalej, skončíš hospitalizovaná a bude na deti sám. Buď sa zapojí, alebo zaplatí pomoc pre teba. Mňa vždy vytočí, keď nejaký chlap argumentuje, že ženy to vždy zvládali s deťmi samé a len tie dnešné sa sťažujú. V minulosti mali ženy väčšinou okolo seba rodinu, zapájali sa do rôznych aktivít, neboli po jednej zavreté nonstop s deťmi. A otec možno neprebaľoval, nekŕmil, ale vychovávať vychovával, ak bol čo k čomu. Trávil s deťmi čas, učil ich veci. Tvojmu sa proste nechce, tak to hádže na teba.
Ak nechceš skončiť v nemocnici alebo na ešte horšom mieste tak je najvyšší čas na zmenu ak otec roka nepomôže treba mu dať zaplatiť opatrovateľku pomoc do domácnosti, kým nie je neskoro.
Mala som náročné kolikové dieťa, ktoré nespalo ani cez deň ani v noci, vekový rozdiel len 16mesiacov ale muž kúpal, uspaval, kŕmil keď bolo treba chodil s mini k lekárovi ,zostal aj nemocnici a ja s druhým doma
To že to videl doma , tak to musí byť naveky. No nie tadiaľ cesta nevedie.
Starsie dieta skolka alebo jasle.
K mladsiemu opatrovatelku, ked treba.
Ked sa chlap tvari, ze to nie je jeho starost a jeho deti ale financne vsetko zabezpecuje, nech sa paci. Ked je stale v praci, isto mate dostatok penazi. Takze na opatrovatelku urcite bude...
Drz sa. Ale je to Tvoja volba, ako sa k tomu postavis, alebo ci sa budes umarat v style "nijak inak sa to neda".
@anonym_autor Podla mna mozes mat kludne poporodnu depresiu. Ta moze prist aj takto neskor 5 mesiacov po porode. To ako opisujes ze nezvladnes ani dalsiu hodinu, alebo ze ani nechces zit su velmi vazne slova. Ja by som isla za psychologom. A ty si povedala muzovi presne toto co si sem napisala a on ti povedal ze o deti sa ma starat matka? Ci si mu to nepovedala alebo len tak zbezne? Ak nie, tak mu to presne takto isto povedz. Ak ti stale nepomoze tak skutocne je to cisty chrapun a daj mu ultimatum s rozvodom. Ako uz radia, ak uzna ze potrebujes pomoc a ak on nechce pomahat, zaplatit opatrovatelku je dobry kompromis. Bude to jeho skoda ked s nim deti nebudu mat ziadny vztah. Drzim place.
@anonym_autor to vôbec nie je pravda, že iba matka ma vychovávať deti, deti potrebujú aj otca! A to je najväčší kameň úrazu, že ty si vyhorela a tvoje deti to s teba cítia a preto menšie plače a druhá hádže hračky. Skúste to nejako spraviť, aby aj manžel bol s nimi, aby si si ty dokázala viac oddýchnúť alebo jednoducho aj ty sprav niečo okolo domu, pri čom sa zrelaxuješ
keď mu je dôležitejšie zarábať tak si zabezpeč opatrovateľku na dobu kým sa to nezlepší
Mám 3 ročného syna a 7 mesačnú dcérku takže viem čo prežívaš. My sme to vyriešili tak že syn išiel do škôlky (vykúpenie). Tam kde spí menšie dieťatko vždy zapínam biely šum dosť nahlas. A pomáha nám aj telka pre staršieho. Ver mi, ak dáš staršieho do škôlky bude to lepšie pre všetkých zúčastnených, oni už potrebujú režim a veľa aktivít čo im my pri bábätku nevieme veľmi zabezpečiť.
@anonym_autor NIE JE TO SKVELÝ MANŽEL!!!!
1. Prestaň ho ospravedlňovať.
2. Sú to jeho deti, nech prevezme zodpovednosť
3. Nezáleží mu ani na tebe, na tvojom zrútení ( čoskoro) , vyhorenie, depresii
4. Dokonca by som povedala, že je to zlý človek,čo vidí vedľa seba ženu, čo sa trápi a revúce decko a tvári sa, že sa ho to netýka, lebo je chlap.
5. Normálne ma nastal a ty tiež, že ešte dokážeš povedať, že je to skvelý chlap. !!!!!! 😤😤😤

@anonym_autor lebo nezaberá ani nosic, aji šatka, ani pod hracie hrazdicku ju dat, ani hojdačky
Fakt len rev cele hodiny.
Jediný klud je led zaspi ale aj to cez den spinka od narodenia len dvakrát.. a proste potom som nervozna, kričím na deti, aj naposledy mi starsia hodila o sem pred spálňou hračku, mala sa zobudila a uz nie a nie zaspat a proste som vybuchla a kricala a potom ked zaspia sa trápim, plačem a som zúfalá.. vážim si to ze s jedna z tých co majú deti ale proste zo dňa na deň na mňa doľahla zufalost, bezmocnosť..citim sa akoby a nezvládla nie ze ďalší deň ale ani salsiu hodinu..je mi fakt zle z každého dňa.. co.mam prosím robi obvodná a smer psychológ, ci rovno psychiater? Ci co? Mali ste to niektorá ? Preslo to po určitom období? Fakt mam niekedy chuť uz nezit