Ako zvládať noci s novorodencom?
Ahojte, máme dvojtýždňové bábätko. Cez deň spí, budí sa každé dve až tri hodiny....potom príde noc a trpíme. Stále sa budí. Na prsníku vydrží len pár minút, ak vôbec. Potom buď nezaspí alebo zaspí na pár minút. Mrnká, je nespokojné, je aj plač. Ja mám problém vydržať byť hore, mám mikrospánky, jednoducho nevládzem. Doteraz nám pomáhal manžel, takže som si napríklad na hodinku v noci pospala...ale už nastúpil do práce a mňa čaká prvá noc osamote. Mám z toho hrôzu.
Prosím nemáte nejaké tipy ako bábätku aj sebe uľahčiť noc?
@kajakamura26 ano, nakojim, odgrgnut, prebalim, a zabalim, popripade ešte raz nakojim a odgrgnut a az potom zabalim.( ale to si dakedy neodgrgne bo velmi už nepapa , len sa ukludnuje) a fakt potom spinka aj zo 4 hodiny.
@kajakamura26 tak skús na večer dať to umelé, za skúšku nič nedáš a bábätku neublížiš 🙂 poprípade sa porad s lekárom, ale ak má zmluvu s iným dodávateľom mlieka, uprednostni to... Príklad nás lekár má zmluvu s BEBA a na každej poradni sa pýta, či dávame malej Bebu, hovorím, že áno aby mal kľudne svedomie ale dávam kendamil (ja som mlieko stratila po pôrode)
Ahoj tiež som mala dcéru hore skoro každých 20min. Nespokojna bola, mrncala. Zrazu ma v noci napadlo ako mi mama hovorila ako som ja spávala od narodenia na bruchu. Vybalila som ju v noci z perinky šupla ju na bruško a zrazu mi spala 2-3hodiny. Takto na bruchu spava do dnes. (Má dva roky)

@katka13katka ďakujem za dva majove sviatky. Muž bude doma 😁✊🏻