Ako zvládnuť skoré vstávanie detí cez víkend?
Syn 3 ročný chodí už do skolky, vsetko je super, cez týždeň nerobí žiadne cirkusy ráno, je mi síce ľúto ho budiť keď tak krásne spinka, ale pomaly vstane a je ok. Do skolky ho budím o 6:40.
Obaja s mužom mame prácu pon-pia, 9-5, cez týždeň to len nejak pretrpime, ale keď príde víkend, radi by sme sa ráno aspoň trooooooosku vyspali.. Ale syn už asi naučený režimom, buntosi p 6:50.... Kakaaaat, cikaaaat, necem búvať, ked ho preložíme z jeho izby ku nám do postele, to nevydrží, ani snami ležať ani nič. Ani s knižkou, a riesit to tým ze ved zapnite mu telku a vy spíte dalej, take riešenie sa mi velmi nepáči.
Aj keď mu to hovoríme stále, ze zajtra sa mozes dlhšie vyspinkat, bez šance, tomu ešte nerozumie.
Prosim vas, matky s väčšími deťmi, kedy sa toto zlepšilo, a aspoň cez ten úbohý víkend sa dalo pri dieťati si trosku pospať?
Však sa pri ňom vystriedajte. V sobotu vstane jeden, v nedeľu druhý a každý sa aspoň jeden deň vyspí dokedy chce. Lepšie ako nič. 🤷🏼♀️
@doriiis tak ale snad so 14 r uz nemusite vy vstavat nie?
Nasi uz vo veku okolo 9 rokov vydrzali spat dlhsie. Ale ako 5-6 rocny si dali gulucky s mliekom a zahrali sa chvilu. Boli dvaja dcera o 5 rokov starsia. To uz sa premotali. Ale takto skoro nevstavali. Aj do skolky okolo siedmej ich bolo treba budit.
@hederamonstera ..no,to nie samozrejme.Ale on je také ranné vtáča od narodenia.
A hneď jak vstane mu mozog funguje na plné obrátky🤷🏻♀️
Ja som mala syna náučného, že keď vstane a nie som hore tak sa môže potichu hrať v izbe. A on sa prehral a ja som spala cca do 8.00 viac času som nepotrebovala. Nemala som možnosť striedania všetko bolo na mne. Ale zase on bol ako hodinky aj so spánkom o 19.00 v posteli prečítali rozprávku a o 19: 30 už spal v letný čas o hodinku neskôr a od 20.00 bol už čas pre mňa.
Treba to vydrzat kym sa nauci sam obsluhovat, potom uz nebude potrebovat asistenciu. My mame tiez ranostaja, ale asi od piatich rokov si vedel vziat jogurt z chladnicky, zapnut telku a nebudil nas.
To mas este dobre, mojho skolkara cez tyzden ledva zobudim, ale cez vikend, ako aj dnes - 5.25 do ruzova vyspinkany 😁😁😁
nepamatam presne, ale prave som vstala a syn este dospava s tatom....syn ma 6r
ale ide aj o to, kedy ide v noci spat
Keď sa ráno neponahlate do prace, nemôžeš ho ráno budiť neskôr? U nás je to ako u vás a práve kvôli tomu víkendovému vstavaniu budím syna do škôlky cez týždeň 7.30a aj dnes vstal až 7.45.
Večer zaspáva medzi 20:20-21:00
Ja nechápem takéto spanie cez víkend do 12tej pomaly... Však chodte aj vy spať večer o desiatej a hádam o pol siedmej už budete fresh, ak budete unavení z týždňa, pospíte si aj poobede ked pôjde spať syn.
Len vydržať. Neviem, ktoré dieťa v tomto veku a aj v trochu neskoršom spí do 9:00. Keď bude na strednej, tak napíšeš,že spí do 12? 🤦🏻♀️
Na 90%to casom prejde Skoro vstavaju len male deti.V 5 rokoch to bude ooovela lepsie.
@milovnickakvetov jak ze sa neponáhľame do prace? Obaja začíname o 9, plus odchádzame, cca hodinu sme v buse. Čiže on už o pol 7 musí byť v škôlke, aby my sme dobehli na bus a cestovali do väčšieho mesta.
Každý deň od pondelka do piatka, homace nemáme v moznostiach... A cez víkend ho predsa nebudime, spíme v spalni ale on už keď sa zobudí a začne vyhukovat v izbe, tak sme dospali..
@milovnickakvetov pardon opravujem, v škôlke musí byť už o pol 8, lebo my dochádzame do prace cca hodinu autobusom..
Veď o 7 je fajn ,vieš koľkým mamičkám sa dieťa budi o piatej o štvrtej 😂máš muža jednu sobotu vstane jeden druhy druhu .
Asi pomôže len čo najskôr učiť dieťa istej samostatnosti ráno - ísť sám na toaletu, sám si vziať raňajky z chladničky, sám si umyť zuby, pri a po raňajkách sa zabaviť nejakými nálepkami, úlohami, puzzle, iná tichá hra. A máš to ešte dobre. Môj starší má sedem a odkedy chodieva do jasiel, vstáva cez víkendy a sviatky minimálne o pol hodinu SKÔR. Netuším, ako to vždy dokázal vycítiť, ale akonáhle sme mohli spať dlhšie, vstal skôr.
@marsmykkok nikto nechce vyspavat do 12stej omg... Ved treba variť obed, nákup atď.. Ale premna je to kus týranie, furt vstávať o pol 7, stačilo by nám pospať si trebárs do tej 8, to by nám veľkoryso pomohlo.. Ešte just teraz keď ráno furt prší.. A mat také pomalšie ráno kúsok, nie zhon každý boží deň..
Jaký zhon máte cez víkend? Celý týždeň vstávam kúsok po piatej, takže o siedmej cez vikend mám už nadspané až až, zhon žiadny, podať najmenšej dačo na raňajky, ak jej ešte nikto nepomohol, nejaká rozprávka, alebo drevené kocky, hračky, puzzle, už je chladno, začíname čajíkovať, v pyžame doobeda, žiaden stres .
skuste sa prestriedat, a nejako vydrzat, je to len obdobie. Inac pre ludske telo a hlavne dieta je rezim praveze odporucany a to aj cez vikendy. Musis si to v hlave prenastavit. Nie je to tyranie, ale zdrave dieta. To date a nieste v tom sami.
Nasi vstávajú o 6tej... Ci skolka ci nie, co ti poviem, len si zvyknut
Nase baby 7 a 4 sa cez vikend zobudia a hraju sa spolu v izbe. Za nami uz prestali chodit. Takze pohodka. Dneska sme spali do 9:00 😅
Prepáčte, ale syn nemá súrodenca... Je to krásne ze viacdetni majú pokryté animmatorstvo mladšieho starším, ale u nás to proste nieje..
Ja som starsiu dceru naucila cez vikend vstat a zapnut si TV s rozpravkami. Na stole som jej nechala pohar pomarancoveho dzusu a musli tycinku. Vedela si zobrat banan a podobne. Vzdy vydrzala taku hodinu, kym sme vstali my.
Inak cez vikend vstavala este skor ako cez tyzden 🤷♀️
Aky zhon? V sobotu vstanes ty. Pokojne pi kavu, ranajkuj, bud na nete. Syn pozera rozpravky. V nedelu spis ty a muz je s malym.
Výhovorka, za výhovorkou, prečo sa nedá. Aj my viacdetní sme mali raz iba jedno dieťa. 🤷🏼♀️
U nás to isté...do škôlky ledva vstane o 7:20, aby sa stíhla naraňajkovať, keďže v škôlke nechce jesť....a potom bežíme do škôlky, aby sme do 8mej stíhali...ale tak my sme to poňali formov "pretekov", čiže každé ráno ešte malá rozcvička pred odchodom, aby sme tú jednú minútu zvládli zabehnúť 🤣
Ale čo sa týka víkendov...vstáva okolo 7mej...ale sedí alebo leží na posteli...síce rozpráva a ja len odhmkávam...a podriemem si ešte...síce krátko, ale dá sa no...a som na ňu sama...ako už bolo spomenuté vyššie, skúste sa s manželom prestriedať.. v sobotu vstaneš ty, v nedeľu manžel...veď jeden rodič hádam zvládne dieťa...

Nepoteším ťa.Moj 14 ročný syn vstáva o 6:00 od skolkarskych čias.Ci je víkend,týždeň, prázdniny,to je jedno.On je hore prvý.
Na prstoch dvoch rúk by som vedela zrátať rána,keď spal dlhšie ako my.Za 14 rokov.