icon

Ako zvládnuť skoré vstávanie detí cez víkend?

5. okt 2024

Syn 3 ročný chodí už do skolky, vsetko je super, cez týždeň nerobí žiadne cirkusy ráno, je mi síce ľúto ho budiť keď tak krásne spinka, ale pomaly vstane a je ok. Do skolky ho budím o 6:40.
Obaja s mužom mame prácu pon-pia, 9-5, cez týždeň to len nejak pretrpime, ale keď príde víkend, radi by sme sa ráno aspoň trooooooosku vyspali.. Ale syn už asi naučený režimom, buntosi p 6:50.... Kakaaaat, cikaaaat, necem búvať, ked ho preložíme z jeho izby ku nám do postele, to nevydrží, ani snami ležať ani nič. Ani s knižkou, a riesit to tým ze ved zapnite mu telku a vy spíte dalej, take riešenie sa mi velmi nepáči.
Aj keď mu to hovoríme stále, ze zajtra sa mozes dlhšie vyspinkat, bez šance, tomu ešte nerozumie.
Prosim vas, matky s väčšími deťmi, kedy sa toto zlepšilo, a aspoň cez ten úbohý víkend sa dalo pri dieťati si trosku pospať?

ukgirls
5. okt 2024

tolko budes vstavat az si na to sama zvyjnes a budes hore este pred nim ... ja aj ked uz mozem vstat neskor-som hore presne ako hodinky .. kazdy vikend ... si lahnite poobede trocha alebo chodte skor do postele ...

kleopatra114
5. okt 2024

Keď nechceš púšťať rozprávky, tak sa striedajte. V sobotu spis ty , v nedeľu muž . Moje dokonca vstávajú aj trochu skôr ako cez týždeň do skoly a škôlky , prídu sa spýtať, či si môžu pustiť rozprávku. Tie detiproste nie sú nastavené , že je víkend , môžem spať o hodinu dlhšie.

kp7333
5. okt 2024

A preco nechces, aby pozeral telku? Ved tie ranne rozpravky tam idu prave kvoli tomu, aby si rodicia mohli pospat a deti potichu sedeli na gauci a nedupali po byte.

diewcatqoo
5. okt 2024

Moj takmer 8 rocny syn dnes vstal o 4:45 s tym, ze uz je vyspaty a nudi sa. To 6:50 je skvely cas. O 6:50 mame pocas vikendov uz ranajky davno za sebou. Zaujimave je ale, ze ked ho budim pocas tyzdna o 6:30 do skoly, tak to sa taaaaaaaak nechce. Ale cez vikend treba vzdy vstat cim skor a uz o siedmej sa nudit 🙄🤷‍♀️

magdalenal
5. okt 2024

Nasa dcera vstava od malicka, ci je tyzden ci vikend o 6h. Niekedy aj skor. Tym ze sla ale.spat uz pred 20h, sme sli spat skor aj my a ranne vstavia nam.nevadilo az tak. Teraz ma 8r a ked vstane skoro, cita si v posteli, alebo stavia lego a pride k nam okolo 7h, ked je uz hladna 🙂 mame este rocnu, ta vstava toez o 6h obcas skor, tak to mame natrenovane uz 🙂

jaaty
5. okt 2024

Úplne ti rozumiem, ale ver, že časom sa to zmení (u nás až nástupom do školy). Najjednoduchšie riešenie je striedať sa s manželom pri vstavani cez víkend. Jeden deň spíš dlhšie ty a jeden deň on. Nič lepšie nevymysliš;)

natinka36
5. okt 2024

Ja mu dam mobil a spim 🤣 je mi to jedno ze to je take tiez ked som nemala dieta som si povedala ze v zivote to nebudem robit, no radsej spokojna mama ako nasrata ze aj cez vikend mam vstat o 6. 😃 ked bol mensi vstaval mi o 5 a to vtedy som musela vstavat takze teraz ked je vacsi a vydrzi na tel polhodku hodku tak mu ho dam a lezi vedla mna.

zobaka
5. okt 2024

@kp7333 presne, ja som vzdy pustila telku a spala som dalej, sedel vedla mna, doniesol hracky do postele, nijak z neho neubudlo, male deti proste stavaju skoro, je to tak, chodia skoro spat, teraz je v puberte a musim ho o 13tej budit 🤣

hygienka
5. okt 2024

Moji obidvaja do roka vstávali ešte pred 5. Akože prespali celú noc, cez deň spali malo a večer chodili spať okolo 8. Mladší má rok a 2 mesiace a vstáva medzi 5:30-6:00. Spať chodí o 9 večer. Sú deti, ktoré proste spať nepotrebujú. Buď sa vystriedajte alebo budete vstávať obidvaja.

darkswan
5. okt 2024

@slavka1988 boze tiez si hovorim aka nevdacna zena, co by som za to dala spat do 6:50, ved to je uplne normalny cas s detmi

sense
5. okt 2024

Vystriedajte sa , v sobotu sa vyspis ty, v nedeľu muž....možno si nezvykne nikdy dlhšie pospať ako vy rodičia len sa naučí zabaviť sám. Mne to osobne vyhovuje dokonca aj teraz keď ma 11 rokov , večer je kľud a ráno nie je problém so vstávaním a cez víkend sa zabaví kým sú raňajky o 08:00.

marca12
5. okt 2024

Ze 6.50 🤣 ja sa budim, ci je vikend alebo tyzden vzdy okolo 5. A tak rada by som si pospala,no neda sa mi viacej spat. Podla mna pospat do 6.50 nie je zle. Tak sa dohodnite s muzom,ze raz jeden bude s nim,aby si ten druhy mohol este podriemat a nabuduce naopak.

ankare
5. okt 2024

Tak sa striedajte ráno s muzom. A jeden z vás nech si pospi.

slavka1988
5. okt 2024

@darkswan ja si tiež rada pospim a mala som šťastie že druhé dieťa spalo celu noc a budilo sa okolo pol ôsmej ale naj kamarátka tej maly budíček pravidelne o piatej a nezaujmalo ho že je víkend 🙈proste a sedem hodín je fajn človek aj viac stihne keď ide skôr spat 😀😊

koniarova
5. okt 2024

Preboha. Pusti mu telku a nefilozofuj toľko nad tým. Tá hodina ho určite nezabije.

minenkak
5. okt 2024

No budeš si to ty musieť ty inakšie nadstavit v hlave,však nákup v piatok aj navar a v sobotu máš kľud

zuzulka558
5. okt 2024

Aj naša vstáva 6.30 naucena zo škôlky, vstanem s nou niečo si porobím co treba a o 10 - 11 sa už flakame nemé co robiť,, na začiatku ma tiež išlo poraziť,ale zistila som ze je to fajn

stanzi
5. okt 2024

Ja neviem, ja tiez nie som ranne vtaca, ale 6:50 na trojrocne dieta podla mna vobec nie je zle, ved kolke deti vstavaju o siestej alebo aj skor 🙂 Prestriedajte sa rano s muzom, ako ti tu pisu, raz vstane jeden, potom druhy.

januska12323
5. okt 2024

Veď ste dvaja tak aký problém? Jeden rodič úplne stačí a keď dieťa naučíte samoobsluhe môžete spinkať dokedy chcete.

sashabb
5. okt 2024

Robíš jednu zásadnú chybu. Nemôžeš povedať dieťaťu "zajtra nejdeš do škôlky", môžeš si poslať dlhšie. Toto musíš dieťaťu zatajiť, bude si myslieť, že bude vstávať do škôlky, čiže bude spať a "čakať" pokiaľ ho prídeš zobudiť. 😀 a tým pádom, nebude buntošiť, on sa totižto teší, že je doma a ten adrenalín ho zobudí. 😀

nikpa
5. okt 2024

U nás sa to ešte nezlepsilo 🙄 trvá to 7 rokov. Ja si už začínam myslieť, že sa to zmení až keď začnú žurovat po nociach a potom ich zase z tej postele nebudem môcť dostať...

rozculena
5. okt 2024

@doriiis a čo robí vo voľný deň ráno o 6?

doriiis
5. okt 2024

@rozculena ...raňajkuje,pozerá telku,číta komiksy a pod.Alebo ide do sprchy.🤷🏻‍♀️

simca06022011
5. okt 2024

zapnite mu telku a spite.. co ine by si chcela?? moja aj ked bola chora, a uz som mlela z posledneho, tak sme zapli bambiho, lahli do postele a spali vsetci a ked sa jej nechcelo, pozerala to... alebo ako radia.... vstante jeden, dajte cikat, kakat, jest a veget v pyzame sa povalujte aj do 10tej... nebude to hned, chce to trening a zvyk.. lebo ja sledujem, ze vela ludi ma doslova paniku po zobudeni, to len lieta, beha, toto rychlo a hento rychlo.. a preco ? :D proste tvarim sa ze stale spim , urobim nutne veci a lahnem zase :DD mam to nacvicene aj z tyzdna ked dceru vystafirujem z domu 6:40 a ja zalahnem spat este na hodinu :D

milovnickakvetov
5. okt 2024

Ospravedlňujem sa, pochopila som to tak, ze pracujete z domu.
Tak iné rady, ako píšu iné mamičky nie sú, bud telka alebo sa pri ňom prestriedať. Tam toho veľa nenavymyslas.

doriiis
5. okt 2024

@rozculena ...a v podstate neriešim už,čo robí.Ma 14 rokov.Je samostatná jednotka,pripravený na život.O dva roky sa chystá na intrak.😃

doriiis
5. okt 2024

@rozculena ...a napríklad dnes ráno o 8:00 sa učil už.Dva dni nebol v škole,tak dobieha učivo a poobede a zajtra má program.🤷🏻‍♀️

kacena2022
5. okt 2024

Do 6,50 spí to máte ešte dobre.U nás cez týždeň ja budim syna o 5tej do škôlky a cez víkend on budi mňa o 6tej vstávame.Ale už som si zvykla.

jamidea
5. okt 2024

6.50 je uzasny cas a ked moj 8rocny tak vstane, vzdy ho pochvalim, ze nevstal pred 6.00hod. A to donedavna spaval max.do 6.00.

dadulala
5. okt 2024

6.50 by bol pre mňa luxusný spánok. Moji vstávali v tom veku pred piatou a bolo im absolútne jedno aký je deň. Každý deň sme vítali východ slnka. Teraz sú skoro dospeli a že je obed, ich musím budiť ja 😁.