Budili by ste 14-mesačné dieťa?
Ahoj, mám 14m dieťa ktoré sa mi v noci často budí alebo si robí bdele okno. Už som si čosi načítala od spankovej poradkyni že treba dieťa budiť kvôli režimu aby sme znova prešli na 2 spánky. Dieťa mi spava väčšinou do 8h ráno a potom mi vydrží aj 4h byť hore a ide spať. To väčšinou vychadza na 1 spanok a večierka max do 20h. Ak by som sa mala riadiť 2 spankami tak by som musela budiť o 2h skôr čiže už o 6 aby nám to do večera vyšlo.
Nejdem čítať všetko čo tu popísali. Poviem za seba. Ráno by som zobudila o 7, šiel by spať okolo 11:30 na hodinku, zobudím ho a potom poobede okolo 15 ešte krátky slofik na 30 minút. Večer pôjde spať ako zvykne. Postupne sa to poposuva a upraví, sám bude mať potrebu spať jedenkrát. Určite by som mu netrpela bdele okno v noci. Je to už veľké dieťa, kŕmiť sa nepotrebuje, treba mu to skorigovať, nech sa nastaví na nový režim. A také, že “má mat jeden spánok”, no to je tiež škatuľkovanie. Môj syn tiež nemal v 14 mesiacoch jeden spánok, proste nevydržal! Spal tak, ako potreboval a ja som si ho upravila časovo, aby mi to vyhovovalo. Normálne mal dva spanky do cca 16 mesiacov, potom už prešiel sám na jeden spánok. Držím palce, ja by som ho určite budila a v noci by som k nemu nevstavala, však to je na nervy…
@anonym_5a4fc9 no ja napriklad s vami nesuhlasim. Keby ja dam na prvy spanok maleho o 11:30 na hodinu tak poobede okolo 15stej by mi ukazal akurat tak prostrednik (nemyslim to tetaz nejak zle) a uspavala by som ho hodinu. A v noci by nezaspal do desiatej. A aj ked mal dva spanky budil sa mi v noci. Jednoducho su take deti. Som na materskej a rano nevstavam do roboty. Na prasky bolo ho zakazdym hodinu-dve uspavat. Cize za mna si musi odsledovat dieta co mu vyhovuje.
Necitala som celu diskusiu ale z toho co pises si presne spominam na nas tiez som bola taka ci je jeden spanok uz okej kedze toez maval bdele okna ale u nas tiez presne isli aj zuby ako si pisala aj ty dva spanky hrozne ked som sa skusila vratit… proste blbe obdobie ze to vyslo naraz zmena na jeden spanok plus zuby tiez nam byval dve hodiny hore ale po asi mesiaci ako sa zuby prerezali to preslo a ostal na jednom spanku uz stale 🙂

Nejdem čítať všetko čo tu popísali. Poviem za seba. Ráno by som zobudila o 7, šiel by spať okolo 11:30 na hodinku, zobudím ho a potom poobede okolo 15 ešte krátky slofik na 30 minút. Večer pôjde spať ako zvykne. Postupne sa to poposuva a upraví, sám bude mať potrebu spať jedenkrát. Určite by som mu netrpela bdele okno v noci. Je to už veľké dieťa, kŕmiť sa nepotrebuje, treba mu to skorigovať, nech sa nastaví na nový režim. A také, že “má mat jeden spánok”, no to je tiež škatuľkovanie. Môj syn tiež nemal v 14 mesiacoch jeden spánok, proste nevydržal! Spal tak, ako potreboval a ja som si ho upravila časovo, aby mi to vyhovovalo. Normálne mal dva spanky do cca 16 mesiacov, potom už prešiel sám na jeden spánok. Držím palce, ja by som ho určite budila a v noci by som k nemu nevstavala, však to je na nervy…