Dá sa zmeniť spôsob uspávania bábätka?
Mame 8 nesacne bábätko, uspavame na rukách na fitlopte a už ma to nebaví. Jeden spánok za den býva v kočíku vonku a uplne bez problémov.
Podarilo sa niekomu zmeniť spôsob akým bábo doma zaspí?
Pravdaze sa da 🙂 ono sa to vacsinou zmeni aj samo… ale ked to chces zmenit skor, musis zamenit stare spankove asociacie za nove, obrnit sa trpezlivostou a niekedy aj stuplami do usi. Ja som postupne uspavala na rukach v stoji, potom na rukach v sede, potom tak, ze lezala na mne v posteli a potom som ju prevalila na postel az nakoniec stacilo lezat pri nej, spievat/hladkat/skrabkat alebo nic. A mali sme aj obdobie uspavania v kociku, vsetko preslo az do normalu.
Dala som vždy od narodenia do postieľky a u všetkých to fungovalo nikdy som nezapadala na rukách
@andrejka1974 nikto sa na toto nepytal
Dá sa, len je to náročnejšie doma. Musí byt jasne co a ako, v presne časy, v správne časy, aby bolo babo akurát unavene. Mne zaspávali na posteli, manželovi aj teraz zaspí 9m ale pri mne už lozi hore dole, takže z mna je jednoduchšie ho ponosiť v nosiči a zložiť.
Malého som tiež uspavala na rukach. Respektíve tak, že som mala perinku na kolenách, na ktorej lezal a dupkala som nohou a zaspal za 5 minút. Rok som vydržala, rýchlo zaspal. Ale potom ma už strašne bolel chrbát a povedala som si dosť. Ležala som vedľa neho, on behal po posteli, točil sa, vrtel sa aj hodinu pokým zaspal. U nás to trvalo vyše mesiaca ale zvykol si. Mohol sa hnevať, zurit, nepovolila som ani cez deň ani vecer a zvykol si 🙂
@miskamisiq tiez uspavame tak ze leží na perinke v rukách a hojdame.
Keď ste ležali v posteli tak ste ho nechali tak alebo ste ho hladkali alebo mali privinuteho ?
Lebo skúšala som ju nechať takto lozit pri mne v posteli, od únavy už plakala, len sa metala ani hladkať ani búchať po ritke ani mojkat ...nič. tak mam čakať kým sama odpadme a zaspí?
Ľahla som si blízko neho. Odmietal akýkoľvek kontakt somnou, ani hladkať nechcel. Vždy keď zdupkal tak som ho vracala naspäť ľahnúť. Potom som mu rozprávala potichu co sme robili cez deň, čo budeme robiť na ďalší a niekedy sa zapocuval a zaspal. Nepopieram, bolo to náročné, bola som aj nervózna. Ale ako som si ho naučila, tak som musela aj odnaucit 🙂 teraz ma 2 roky a stále tak spíme, že ležíme spolu. Na obed ja a večer si s ním chodí manžel ľahnúť. Zaspí do 20 minút a smeruje k sebe do postieľky.

Mojho prvorodeneho som tak uspavala ale teda ked mal 9kg v 6m, tak som ho zacala skusat uspavat vedla mna na posteli, parkrat to nevyslo a uspala som nakoniec na rukach ale potom jeden raz zaspal a odvtedy uz spi v posteli.
Aj mojho mladsieho som oducala, on bol zvyknuty len v kociku. A potrebovala som ho uspat v posteli uz. Pomaha, ked novym sposobom uspavas fakt unavene dieta (ale nie preunsvene). Vsak skusaj, prinajhorsom douspis na rukach ale raz urcite najdete sposob.