Denné spánky 6-mesačných bábätiek
Dnes o 06:41
Ahojte, ako je to u vas? Spia vase babatka v uplne/polotme alebo jormalne pri dennom svetle? Kolko trva uspavanie? Je to boj, alebo zaspavaju v pohode?
Ja uspavam v polotme a niekedy mi to zaberie 10 minut, niekedy by som zaspala uz skorej jak dcera 😁 Denne spanky, ak sme doma ma vzdy len 30 minutove, pospi si dlhsie len v kociku.

@anonym_autor od začiatku sme zaťahovali závesy, ked dcérka išla spať a robíme tak doteraz (má 16 mesiacov), v podstate sme si tak vytvorili rutinu, prebaliť, zatiahnuť záves, spací vak,pusa a do postieľky, pred nočným spánkom kúpanie. Je ale pravda,ze dcérka všeobecne rada spí, takže so spánkom sme mali mierny boj max počas prvej regresie na 4 mesiace. Čo sa týka uspávania, tak na 6 mesiacov som ju ešte uspavávala hojdaním na rukách, cca na prelome 6. a 7.mesiaca už zaspávala sama v postieľke. Niekto s týmto nesúhlasí a nevie si predstaviť len položiť dieťa do postieľky a ísť z izby, niekomu vrátane nás to funguje lepšie ako nejaké uspávanie. Dcérka sa už na rukách len šalila a preto sme skúsili ju jednoducho dať do postieľky a do pár minút zaspala sama bez plaču,akurát sa párkrát pretočí kým sa uloží a pekne zaspí. Každému dieťaťu vyhovuje niečo iné. Ale pred každým spánkom či denným alebo nočným máme rovnaký rituál/rutinu. V kočíku nechcela spať odkedy sme prešli na športovú časť, za čo som aj celkom rada,lebo je zvyknutá spať vždy v postieľke a uspávanie nie je viazané na hojdanie, natriasanie, kočíkovanie, jednoducho keď je unavená položíme ju do postieľky a vie,že sa ide spať 🙂