icon

Dieťa nechce spať samo. Čo s tým robiť?

10. feb 2025

Ahojte, dcéra je od narodenia naučená, že ňu večer uložíme do postele a sama zaspí. Posledný mesiac nechce vôbec spávať sama. Musí prísť ku mne do postele a uspim ju jedine na sebe. Potom ju prenesiem do jej izby, no keď sa zobudí, zase buď príde sama ku mne alebo musím ísť ja pre ňu a zase sa vypýta ku mne do postele a spí na mne. Zmení sa to, alebo si mám na to začať zvykať? Ma 2 roky a 3 mesiace. Ďakujem za každý názor

h2
10. feb 2025

Jasné, že sa to zmení, či myslíš, že to bude robiť do 18? Vydrž, ešte je malá.

autor
10. feb 2025

@h2 jasné, že nie do 18. Len či to bude dlho trvať. Lebo to bolo zo dňa na deň ,bez dôvodu, že sa to takto zmenilo.

h2
10. feb 2025

Na to je ťažko odpovedať, uvidíš. Môj syn spal pri nás (v našej spálni, ale vo svojej vlastnej posteli) až kým nezačal chodiť do školy. Ale mne to nevadilo. Skús dcérke vysvetľovať, aby spinkala pekne sama, že aj ty sa potrebuješ vyspať.

sisska96
10. feb 2025

Jasne je to fáza. TY si nebola decko? keď si bola nalepená na mame?

st_277
10. feb 2025

potrebuje ta, nechaj ju🫶🏽

123lucinda
10. feb 2025

Moj bol nauceny sam zaspavat, zo dna na den nedokazal, mal cca 2 roky,zacal mat histericke place, muz zacas s nim spavat v izbe, aj sa v tu dobu zacal budit na sny s placom, teraz ma 3 a uz sa naucil sam, zacal to chapat, niekedy tam ma potichu zapnute pesnicky, stane sa ze sa este zobudi s placom v noci ale to ho len utesim, pohladkam a odidem.