Je klimatizácia počas noci bezpečná pre bábätko?
Ahojte, u nas sa byt extremne prehreje na noc, hlavne k veceru uz. Prievan, kvoli dispozicii urobit nedokazeme. Mali sme dva noci zapnutu klimatizaciu, uplne na slabo, no ja trpnem, lebo za mna je to pocitovo tak ci tak ladovy vzduch, a bojim sa aby mala neprechlaśa. (Ma 11 mesiacov. Klima je pustena na druhom konci bytu na 23 stupnov a 5%). Zial ak sme mali len okno v jej izbe otvorene no klimu vypnutu, uspavanie bola jedna katastrofa. Spotili sme sa extremne obe. Z 20 minutoveho uspavania bolo zrazu vyse hodinove s obrovskym placom. Ako fungujete vy v tych horucavach?
Ale nie automaticky režim ale aby chladil stále
keď je pustená na druhom konci bytu a na 23st tak je to úplne v pohode a nič nestane..nám keď sa narodila malá (je júlová) tak sme bežne v auguste pri tých teplách púšťali klímu a to teda nie je na konci bytu situovaná ale v obývačke a do spálne máme kúsok a v pohode šla v noci na cca 24-25st..
Aj na 26 stupnoch klíma priestor pocitovo vychladi, lebo znizi vlhkosť. My sme púšťali klímu aj keď mal malý pol roka, dôležité je, aby nefúkalo priamo na nikoho (mne to tiež robí problémy, ak fúka priamo). Tiez sa dá zapnúť nočný režim - je to o dosť tichšie. My púšťame na tých 26 stupňov, malý ma krátke pyžamo a žiaden problém
Tiez mam v horucavach v spalni klimu na 26 stupñov a uplne tichy/slaby rezim, a je to tak akurat
Vsak ked mas na druhej strane bytu pustenu klimu, ktora schladzuje cely byt tak v detskej na nu pravdepodobne ani neguka priamo ladovy vzduch, len ma benefit toho, ze je v byte znesitelna teplota. Zase nemusis hystercit. Nieco ine by bola centralna klima kde mas vystup v kazdej izbe a mas ho nasmerovany na dieta
Ja neviem, mozno je zle nastavena (ajked neviem ako inak by som ju nastavila), ale ajked dam teplotu na 26/27, tak mam pocit ze ide rovnako ladovy vzduch z neho. Mozno ma klima nejaku chybu?! Bo akurat vcera sme skusali s muzom, ze ked dam kurit na 23 stupnov tak ide iny vzduch z toho ako ked dam chladit. No 23 stupnov by malo byt rovnakych 23 aj pri jednom aj druhom nie? Teraz neviem ci som klimovy analfabet ci co..
Ja neviem, mozno je zle nastavena (ajked neviem ako inak by som ju nastavila), ale ajked dam teplotu na 26/27, tak mam pocit ze ide rovnako ladovy vzduch z neho. Mozno ma klima nejaku chybu?! Bo akurat vcera sme skusali s muzom, ze ked dam kurit na 23 stupnov tak ide iny vzduch z toho ako ked dam chladit. No 23 stupnov by malo byt rovnakych 23 aj pri jednom aj druhom nie? Teraz neviem ci som klimovy analfabet ci co..
@karolinakr_ba kým sa miestnosť nevychladi na danú teplotu, tak klíma pôjde, samozrejme, viac, veď ako inak by klesla teplota?
Akonáhle bude teplota v miestnosti na úrovni tej, čo je nastavená, tak sa výkon klimatizacnej jednotky zníži a bude už len udržiavať.. aspoň tak to chápem ja
klima vychladi priestor na 23°c a potom prestane ist z nej ladovy vzduch, dajte vyssiu teplotu. Ak je v izbe bez klimy 30°C tak realne ona fuci stale studeno... podstatne je aby studeny vzduch ti nefukal priamo na dieta, cize ste vo vedlajsej miestnosti = nemusis riesit. jedine nejaky teplotny sok si neprivodit a potom riesit prechladnutie a pod. ked vyjdete dnu/von atd kde je 40°C
Ja mam 5 mesacne babo a musim klimovat v izbe uz dobry mesiac… v noci vypnem a otvorim okno. Pustam na 25 a davam taky rezim sleep vychladi a potom len tak fucka😁
My mame v dome stropne chladenie na 23°C...dcerka tak spi od narodenia (pri takejto teplote) pocas horucav...nikdy z toho neochorela, teraz ma 2,5r
Nastav si klímu tak, aby si sa cítila ty komfortne a zárveň bol byt ochaldený. Ja ak mám nastavených 25, tak mi okamžite mrznú nohy, cítim chlad a je mi to nepríjemné aj na dýchanie. Pri 26, čo je minimálny rozdiel si ani neuvodmím, že miestnosť niečo chladí. Vždy je lepšie mať v izbe 26 ako 32.
@karolinakr_ba Už to inými slovami napísali ostatní, ale zopakujem aj ja: nastavenie klímy na X stupňov neznamená, že z nej ide vzduch teploty X, ale že je to cieľová teplota vzduchu v miestnosti. Teda najprv to chladí silným prúdom dosť studeného vzduchu, a keď sa už premieša dostatok studeného vzduchu s teplým z miestnosti, tak sa (pri bežných klimatizáciách) začne výkon znižovať. Ak už je cieľová teplota dosiahnutá, tak to fúka len toľko studeného vzduchu, aby to kompenzovalo ohrievanie prestupom tepla zvonku.
(tipujem, že kúrenie na 23 stupňov len točilo vzduch dokola, lebo už na začiatku bol teplejší)

Veď daj viac stupňov
Ja mam napríklad 26 a 1 percento, síce blízko klímu a chladi ajtak
Na tvojom mieste by som dala 25 stupňov v noci,vyskusas či je to ok a ked nie zvýšiť/znížiť