Je normálne, ak 2-mesačné bábätko prespí 8 hodín?
Ahojte, prosím vás môže spať v noci nepretržite 8 hodín 2 mesačné bábätko? Moja dcérka niekedy prespí v kuse 8 hodín, niekedy sa budí po 3 -4 hodinách, niekedy po 6 hod.. Včera papala v 19hod. a ja som sa zobudila až niečo po 3 hodine, hotová, že tolko nejedla. Zobudila som ju a dala jej, spala dalej. Je na kombinácii môjho mlieka a UM, poslednú dobu ma ale dosť odmieta, tak je prevažne na UM. Cez deň si pýta papať čo 2,5-3 hod., dlhšiu dobu nevydrží. Cez deň ani tolko nespí, väčšinou sa budí po 30 minútach, niekedy si pospí vkuse 1 hodinku, viac nezvykne. Starší syn sa mi budil v noci po 2 hodinách, tak som z toho prekvapená. Je to v pohode, mám ju nechať takto dlho v noci spinkat aj ked je ešte taká malinká, alebo ju budiť? Nemôže sa jej niečo stať, keď je tak dlho bez mlieka? Prospieva dobre, je taká baculatá už trošku. Spalo tu niekomu tiež tolko bábatko?
@anonym_autor užiii si to 😃, syn takto spával, teraz mam dceru, no pri nej mozem o tom to len snivat 😳
Dcera spavala v noci od narodenia 10 hodin vkuse. Niekedy aj viac. A take odporucania z porodnice, ze ju musim budit kvoli kojeniu, som ignorovala. Pri nej to bola doslova materska dovolenka. 😄 U nas sa to nezmenilo, par x sa stalo, ze sa v noci zobudila, ked jej asi zuby isli. Takze si to uzivaj.
Je to normalne, je to nezvycajne 😀 Ale nie je to nic, z coho by si mala mat stresy. Len nechaj, nech spinka. Ked bude hladna, ona sa zobudi, toho sa neobavaj.
@anonym_autor mame to iste. Podľa mna moja by sa nepýtala vôbec cez noc ale ja som ju prvý mesiac budila kvôli žltačke po 3 hodinách. A asi od 6 týždňa som sledovala že začala mi spávať 5-6 hodín hneď som ju po tých 5-6 hodinách budila som sa bála že sa niečo stane. A raz som skúsila že kedy sa zobudí sama a to je po tých. 7-8 hodinách a od vtedy ju tak nechávam. Cez deň mi nespí vôbec iba kúsok na rukách alebo so mnou ale keď od nej idem preč tak hneď sa zobudí a spi len v kočíku a to bude asi tým že prespí celu noc bez prebudenia. Zatiaľ má 13 týždňov a takto to už mame dlhšie že prespí celu noc. Áno asi pediatrička by mi povedala že ju mám budiť ale keď krásne priberá tak nevidím dôvod. Cez deň mi vydrží niekedy bez mlieka hodinu ale max nejaké 2 ale je dojcena a to tiež podľa mma súvisí s tým že v noci nepapa a nadbieha si to cez deň. Takze ja by som to neriešila pokial priberá a je spokojná.
@anonym_autor hlavne ju nebuď, ak prospieva😉 a užívaj si, že máš spavé dieťa, režim sa im vie otočiť, za mesiac môže byť všetko inak... A áno, je to normálne a v poriadku👍
áno, je to úplne normálne.... a tiež som takú dcéru mala - od narodenia spala celú noc 🙂 a vlastne miluje spánok dodnes. nikdy som ju nebudila- dieťa vie a cíti keď mu niečo chýba a ozve sa samo
@anonym_autor len si to riadne uži 🙂 taký spánok sa ešte zmení, moje prve dve deti spravili od narodenia ukážkovo moje tretie dieťa 🤣 no nechcem ani o tom hovoriť
@anonym_autor mame to iste. Podľa mna moja by sa nepýtala vôbec cez noc ale ja som ju prvý mesiac budila kvôli žltačke po 3 hodinách. A asi od 6 týždňa som sledovala že začala mi spávať 5-6 hodín hneď som ju po tých 5-6 hodinách budila som sa bála že sa niečo stane. A raz som skúsila že kedy sa zobudí sama a to je po tých. 7-8 hodinách a od vtedy ju tak nechávam. Cez deň mi nespí vôbec iba kúsok na rukách alebo so mnou ale keď od nej idem preč tak hneď sa zobudí a spi len v kočíku a to bude asi tým že prespí celu noc bez prebudenia. Zatiaľ má 13 týždňov a takto to už mame dlhšie že prespí celu noc. Áno asi pediatrička by mi povedala že ju mám budiť ale keď krásne priberá tak nevidím dôvod. Cez deň mi vydrží niekedy bez mlieka hodinu ale max nejaké 2 ale je dojcena a to tiež podľa mma súvisí s tým že v noci nepapa a nadbieha si to cez deň. Takze ja by som to neriešila pokial priberá a je spokojná.
@anonym_1ccaf5 Tak to je skoro ako u nás, dcérka má 9,5 týždňa. Ja sa bojím, aby sa jej za tú dobu čo tolko spí niečo nerozhodilo, aby nemala hypoglykémiu, alebo aby jej to niečo s mozgom nestalo, alebo niečo také.. Ale zase ked ju vidím tak pekne spinkať, tak ju nechcem budiť. Ráno ked sa zobudí, tak sa na mňa tak pekne usmievka, vyzerá spokojne..
@anonym_1ccaf5 Tak to je skoro ako u nás, dcérka má 9,5 týždňa. Ja sa bojím, aby sa jej za tú dobu čo tolko spí niečo nerozhodilo, aby nemala hypoglykémiu, alebo aby jej to niečo s mozgom nestalo, alebo niečo také.. Ale zase ked ju vidím tak pekne spinkať, tak ju nechcem budiť. Ráno ked sa zobudí, tak sa na mňa tak pekne usmievka, vyzerá spokojne..
@anonym_autor tak nestresuj a užívaj
strasia mi tak spavala, potom prisla 3m regresia a bolo to v cudu a ja na prasky. Uzivajte si,kym spi, zajtra uz nemusi
@anonym_autor keby bola hladná alebo sa čokoľvek dialo zobudí sa. Netreba zbytočne budiť keď prosperuje.
@anonym_autor moja tak prespala od 4 mesiacov celu noc, kazdu noc od 20,30-5,30-6,00 a vsetko bolo v poriadku, cez den spala 2x 2 h. do troch mesiacov bola hore iba na krmenie, inak spala stale... prosperovala, nemala ziaden problem, pediater o tom vedel, vsetko ok
@anonym_autor nemyslím si ja som rôzne čítala a nič som nenašla a raz sme boli v nemocnici pre inú vec to bolo 3 týždne dozadu a nič mi na to nepovedali ze ju cez noc nedojcim a krvné testy aj neurologické vyšetrenie mala ok.
Mne práveže prišlo keď skm ju budila bola len nespokojná, veľa plakala a potom mi ani nechcela zaspať. A teraz ju nechávam ako ona chce a je to úplne super. Neplánujem nič žiadne spanky spinka ako ona chce keď chce zaspať hneď po kúpaní tak zaspí a keď až o 23:00 tak pôjde vtedy. A takto nám to vyhovuje.
Moj zvykol takto prespat aj 10 hodin.
@martinkatinka Aj takýto malinký? A nič sa nestalo?
zaaaavidím 😀 u nás v terminovkach tiež bolo jedno takéto dievčatko, dodnes si ju pamätám hlavne kvôli tomu 😀 užívaj....
@martinkatinka Aj takýto malinký? A nič sa nestalo?
@anonym_autor nie, nic, on bol spachtos... Az potom okolo 4-5 mesiaca sa zacal budit sem-tam aj v noci.

Len si to užite, za chvíľu to bude zas inak