icon

Je správne, aby dieťa spalo s matkou?

marek_97
24. mar 2024

Ahojte, krátka otázka. Kľudne sa ženy rozpíšte.

Je podľa vás správne, aby dieťa do 7-10 rokov spalo s matkou ? 🙂

marek_97
autor
24. mar 2024

@mandzula toto je celkom pekný prístup ďakujem za radu 🙂 v prípade ak to nastane si na to spomeniem

@vroni chápem, ďakujem

@tamitamitami Tak u 2 rocneho dieťaťa to je ako tak Okay,

Mne proste ide o to, že v prípade ak by som mal chlapca nechcel by som, aby bol extrémne citlivý a toto môže byť zlé pri hľadaní ideálnej partnerky, sám ním som niekedy a žena hľadá empatického a citlivého muža do doby kým nemusí za neho zabíjať pavúka 😂

Dúfam, že mi odpustite tento vtip…

Ďakujem pekne za odpovede ešte raz

jarnajar
24. mar 2024

Ja som sa od rodičov odsťahovala ako 8-ročná, ale do puberty som mala obdobia, že som u nich pár nocí zostala. Pravdaže som tam mala vlastnú posteľ. Moja dcéra sa v 4 r. odsťahovala, zatiaľ (cca rok) neprejavila záujem prísť naspäť. Ani by to nebolo ľahké, lebo nemáme priestor, kde by sme jej dali posteľ na občasné použitie. Za mňa je dlhšie spoločné spanie OK, ale všetci spolu, nie, že otec ide preč. Možno ak je priestor, tak dajte dieťaťu do spálne druhú posteľ, gauč a nech sa rozhodne, kedy bude v detskej a kedy s vami. Človek je skupinový tvor, oddelené spanie je v histórii krátko.

koniarova
24. mar 2024

Dieťa nemáš a pýtaš sa toto? No daj este nejakú rozprávku?

jarnajar
24. mar 2024

@koniarova podľa mňa je to partnerkino dieťa. Oni si asi zaužívali spoločné spanie (logicky, ak boli dlhšie sami) a jemu to vadí.

betulinka1
24. mar 2024

@marek_97 tiez som to riesila. Mame dvoch chalanov 9 rokov. Jeden spi sam v izbe uplne v pohode, este si aj dvere zatvori a druhy zacal chodit k nam do spalne. Pride v noci, ja kolkokrat ani neviem, ze prisiel a muz odisiel do jeho izby. Darmo sa rozprávame o tom, ze on sa v noci zobudi a boji sa, nevie zaspať ale ked pride k nam, tak zaspi. Rozpravala som sa s detským psychologom a povedal mi, ze je to iba oddobie a to prejde a mame byt trpezliví. Tak teda trzpezlivo cakame uz rok 🙈. Neviem ci je to spravne podla nejakych teórii ale pokial sa citi pri nas bezpecne, tak ok, ked potrebuje nech pride. Snad ked bude mat 18 rokov a frajerku, nebudu chodit k nam obaja 🤣🤣🤣.

ajajaj00
24. mar 2024

myslim si ze kazde dieta raz za cas rado spi s rodicmi my mame dvojicky cize toto u nas nebolo ale v pripade ze jeden je napr u babky alebo deda spi jeden so mnou..myslim si rodicia maju mat svoj priestor na spanie a tak aj deti..spalna patri rodicom detska izba detom..

13uzivatelka11
24. mar 2024

Hlavne neviem, čo by ti na to povedala partnerka, ze riešiš so všetkými to, že ona spáva v posteli so svojím synom. Asi by ste už dlho spolu neboli ak by sa to dozvedela

larena
24. mar 2024

Tak podla toho či to samotnej matke vyhovuje..ja by som si nevedela predstavit spat s dcérou lebo viem že by sa nikto nevyspal a dostávala by som kopačky do hlavy😀

marek_97
autor
24. mar 2024

@koniarova ľudia nemajú veľa veci a sú na to zvedavý … len matka a žena ma právo hovoriť a dávať rady alebo sa pýtať ? 🙂 prepáč, ale pokiaľ mi nevieš normalne odpovedať tak si si prišla uľaviť ?

marek_97
autor
24. mar 2024

@jarnajar nemáme dieťa napísal som to … riešime veci v predstihu 🙂 a napadlo mi, že skúsim sa opýtať v rámci širokého spektra názorov aj tu

belllinka
24. mar 2024

@13uzivatelka11 myslím, že sa tu riešia aj oveľa “horšie” témy

13uzivatelka11
Autor odpoveď zmazal
marek_97
autor
24. mar 2024

@13uzivatelka11 sme moderní ľudia 🙂 dieťa ešte nemáme a riešime len čisto teoretickú situáciu

koniarova
24. mar 2024

@marek_97 neprišla som si ulavovat. Len mi to príde ozaj divné, keď sa chlap,ktorý deti este ani nemá pýta toto.

13uzivatelka11
24. mar 2024

@marek_97 aha 🤷‍♀️

marek_97
autor
24. mar 2024

@belllinka presne tak, riešia sa tu xy veci, ktoré sú megaprimitívne a ja mám len otázku resp o prosbu s odpoveďami na teoretickú situáciu ale tu už niektoré ženy vedia, že mame dieťa a nechcem ho v posteli 😂

petamich
24. mar 2024

este nemam tak stare dieta ale myslim si, ze ak ide o obcasne spanie, je to uplne v poriadku 🙂 a rovnako ak ide o objektivne priciny - maly byt, rodic samozivitel, dieta ma nejaky zdravotny problem, pripadne obdobie...

koniarova
24. mar 2024

@marek_97 ale normálneho chlapa takáto otázka v nedeľu večer v živote nemôže napadnúť. Keby si napísal pravdu,že máš deti a manželka ich uprednostňuje, vtedy nepoviem ani slovo. Klameš.

marek_97
autor
24. mar 2024

@koniarova priznávam, že je to nezvyčajné avšak nie čudné, vo mne je snaha pochopiť názor žien spraviť si obraz a neskôr to využiť v spoločnej výchove pripadne si z toho niečo vziať ako už od jednej ženušky tu

pralinka25
24. mar 2024

@marek_97 hypoteticky to riesis ale ze uplne zbytocne. hoci neverim ze je to u teba hypoteticke. takuto otazku vobec nema vyznam riesit kym sa to nedeje pretoze k tomu ale ze vobec nemusi prist. mam tri deti a ani jedno z nich s nami ani so mnou ani s nikym netuzilo spat v jednej posteli. zamestnavas sa niecim co sa nemusi stat uz len preto ze nemusis byt v takom veku tvojho dietata s nim ani v spolocnej domacnosti. vobec nemusis mat syna a vobec nemusi byt kontaktny typ.
deti su rozne. jedno sa bude na teba neustale lepit druhe si ta moc vsimat nebude. jedno moze mat nocne desy a problemy so spankom ine bude spat ako zabite aj na koberci v obyvacke. si vezmi ze existuju deti ktore zazivaju trebars sikanu o ktorej nikto ani rodic nevie ale zacne mat nocne mory, bude sa bat bude potrebovat blizkost a ty si povies ze je na to stare bodka. odchod dovi dopo. odstrihnes ho lebo ma 9. mozno ti skoci zo strechy....
nikdy naozaj netusis co sa v dusi dietata deje nech sa snazis akokolvek. v istej dobe sa deti zacnu zaoberat trebars otazkou smrti. poznam deti ktore to naozaj vydesilo a zacali sa bat ze pridu o rodicov, potrebovali ich citit v tom obdobi neustale ... a takychto veci je neurekom.
vies co, akokolvek si to naplanujes, akekolvek predsavzatia si das pri detoch je to na milion percent vzdy inak. vzdy sa udeju veci situacie a okolnosti ktore ta zavedu na miesta o ktorych si ani netusil darmo si to vsetko utriedis. dieta ti tvoje predstavy vzdy rozmeta. idelane je ked si prisposobivy. vtedy budes najlepsi rodic. lebo taketo predstavy a pripravy na nieco su najhorsie co mozes robit.
myslim si ze som zodpovedna matka. ked som bola tehotna nastudovala som si co sa dalo ohladne vyvoja, stravy atd. ale existuju urcite hranice. toto co riesis je naozaj uplne zbytocne a viac skodlive ako napomocne v buducnosti.

marek_97
autor
24. mar 2024

@koniarova ako ti môžem dokázať pravdu ? 😀😀😀 nemôže napadnúť ? Žiješ s mužom, ktorého zaujíma len to, že či bude zajtra na obed maso a dostane pivo a či si pred pondelkovým ranom a vstávaní do práce zasúloži ? Nechcem útočiť na teba naopak na väčšinu mužov, ktorí sú primitívi narozdiel od niekoho kto má v sebe femine stránku 😀

Pekný večer aj tebe

pralinka25
24. mar 2024

@marek_97 inak akoze ja mam vynikyjuceho otca, aj velmi dobreho manzela a otca nasich deti ale keby takto uvazovali vydesi ma to a to doslova.

marek_97
autor
24. mar 2024

@pralinka25 pekný pohľad a ďakujem presne takéto niečo som myslel pod pojmom rozpíšte sa 🙂

A áno riešim to hypoteticky mám 26 a niekedy riešime s priateľkou už aj veci ohladom rodiny, nespravili sme si rodinu v 18tich a keďže mám vedomosť o rôznych prípadoch dospievania chlapov lebo som v tejto téme činný tak som prišiel na túto neakademickú pôdu čisto nezáväzne získať ja neviem či skúsenosť alebo radu možno radu a rozšírenie obzoru

viestta
24. mar 2024

@marek_97 moj syn ma 10, zaspava vo svojej posteli a napriek tomu sa obcas presunie do postele k nam. Ja to povazujem za benefit v jeho vychove a do dalsieho zivota, pretoze este stale pri nas citi bezpecie, ktore vyhladava (nieco sa mu sniva, boji sa tma, je mu zima lebo skopal paplon... v kazdom pripade tepla rodicovska postel je to co mu tu neistotu a nepohodlie pomoze prekonat). Od malicka spaval vo svojej postielke, ale nikdy nam nerobilo problem zobrat ho do nasej postele, ked sme citili, ze to potrebuje.

kristiii
24. mar 2024

So synom som žila asi do jeho 6 rokov v garsónke, mal svoju posteľ, ale občas spal so mnou. Presťahovali sme sa do väčšieho a popravde som sa bála, či bude chcieť spať vo vlastnej izbe a nebol absolútne žiadny problém, od prvej noci spával sám. Ale občas prišiel, či môže spať so mnou, vždy som dovolila, nebolo to často a nevidím na tom nič zlé. Trvalo to tak do 11-12 r. teraz má 14 a ani ho to nenapadne. Takže za mňa kľudne, ale podľa mňa to závisí skôr od povahy dieťaťa.

egonsk
24. mar 2024

spravny chlap si v spanku tak prdne, ze aj pes, macka a deti zdrhnu do svojich posteli 😉

marek_97
autor
24. mar 2024

@pralinka25 tak, ja som človek, ktorý chce mať na viacero situácii alternatívu a na tom nie je nič zle za mňa
@viestta vďaka za komentár

marek_97
autor
24. mar 2024

@egonsk 😂😂😂😂😂😂

marek_97
autor
24. mar 2024

@kristiii vďaka za názor

simona92101
24. mar 2024

@marek_97 je rozdiel,ked dieta obcas pride ak ma zle sny,alebo sa neciti dobre/je chore..popripade ako vyssie pisu-manzel je na sluzobke/nocnej.ale za mna je naozaj uz cudne,ak 10 r dieta od narodenia spi nonstop s rodicmi v posteli ci v izbe.10r dieta uz ma byt vo svojej izbe a dat aj rodicom priestor byt chvilu osamote,venovat sa sebe.poznam taku rodinu,nástrocna dcera spi s mamou v posteli v spalni,otec vedla na valende.dieta odmieta spat vo svojej izbe,musi zaspavat pri jednom z nich a aj pocas noci sa budi a musi sa uistit ze tam niekto je.rodicia svoj sex.zivot nemaju,lebo dcera im to jednoducho nedovoli...