Kedy by malo 2-ročné dieťa zaspávať na noc?
Ahojte maminy, potrebujem radu, odkedy - dokedy majú vaše 2 ročné deti obedny spánok a potom následne kedy zaspávajú na ten nočný spánok? Lebo naša spinká cca od 12:00 -12:30 do 14:00 Max... A potom ju idem dávať spinkať o 20:30 ale nezaspím skôr ako o 22 🤦🤦🤦 ja už som z toho taká unavená ..
Dieta 2 roky pred par dnami:
- spi od 13:30-15:30
- potom je vecer v postielke o 19:00, do polhodky zaspi
- rano vstava okolo 06:30-07:30.
@tejana obedný ako tvoja, večerný ide do postele o 21.00, zaspáva sama do 15 minút
Ja by som na tvojom mieste skúsila ju dať večer ešte skôr spať
Či to nieje preunava
U nas podobne, ked dam spat skor nezaspi do 22 tiez, ked nedam spat na obed do vecera len place a je mrzuty, lebo je unaveny, ked zobudim skor tj o 5:30, tak aj tak zaspi o 22. Este sa k tomu aj v noci budi, niekedy 1x alebo niekedy aj 4x, uspavanie cez den cca 30-60 min., uspavanie vecer aj 2 hodiny. Tiez som unavena. Matky deti, ktore take neboli nepochopia nikdy. Drzim palce. A to uz ma skvely spanok oproti tomu, co bolo, ked bol mensi, ma 2 roky 2 mesiace
Ja by som na tvojom mieste skúsila ju dať večer ešte skôr spať
Či to nieje preunava
@anonym_6505a2 to už aj mňa napadlo. Aj som to už skůšala ale nič... Ona nejaví nejaké známky únavy, ani len nepovie, že chce hajať. Opýtam sa jej, že ideme hajat?odpoveď : nie.. lieta ako odtrhnutý plagát a ešte rýchlo na autíčko sada alebo na motorku len aby som ju nezobrala do postieľky.. ešte mi povie, že: hrať.... Tak ja nechápem fakt...asi skúsim ešte dať ju skôr teda spinkať. Ale fakt už to nechápem, aby toľko vydržala..
A čo robíte pred spaním? U nás výborne funguje čítanie, ale on rád číta. Dohoda je, že musí ležať alebo aspoň sedieť zakrytý a len vtedy čítame. Často aj keď tvrdí, že nie je unavený, tak do pár minút pri čitaní po ležiačky zíva a potom povie, že už mu mám spievať a ide spať.. ale verím ti, že si vyčerpaná. Nám syn nespal celú noc ešte ani raz, asi 2-3x sa zobudil len raz. Jeho bežná noc je teraz tak 4 zobudia, ale boli časy, keď sa budil aj 20x. Držím palce.
@anonym_6505a2 to už aj mňa napadlo. Aj som to už skůšala ale nič... Ona nejaví nejaké známky únavy, ani len nepovie, že chce hajať. Opýtam sa jej, že ideme hajat?odpoveď : nie.. lieta ako odtrhnutý plagát a ešte rýchlo na autíčko sada alebo na motorku len aby som ju nezobrala do postieľky.. ešte mi povie, že: hrať.... Tak ja nechápem fakt...asi skúsim ešte dať ju skôr teda spinkať. Ale fakt už to nechápem, aby toľko vydržala..
@tejana ak je hyperaktivna,,naspeedovana,, z hry na hru to už je preunava
Ale ak je v pohode, fajn sa hrá ako cez deň, tak môže byt problém dlhý denny spánok
@tejana Naopak, ukladaj o pol hodku neskôr. Zaspávanie dlho trvá, lebo ešte nie je unavená,
@tejana Naopak, ukladaj o pol hodku neskôr. Zaspávanie dlho trvá, lebo ešte nie je unavená,
@anonym_695e01 dôležitejší je nočný spanok ako denny, takže skôr uberať z denného
Mne ešte napadlo, skúšala si niekedy tlakovú masáž? To u nás tiež veľmi pomáhalo jeden čas, zabalila som ho do deky a vozila v nej po byte pár minút - postláčalo ho to a aj sa mu to páčilo. Deťom vie pomôcť takáto vonkajšia stimulácia nervového systému.. alebo aj priamo už v posteli keď lezí stláčať primeraným tlakom symetricky ruky a nohy (mne syn ruky nedovolil, ale nohy hej)
U nas podobne, ked dam spat skor nezaspi do 22 tiez, ked nedam spat na obed do vecera len place a je mrzuty, lebo je unaveny, ked zobudim skor tj o 5:30, tak aj tak zaspi o 22. Este sa k tomu aj v noci budi, niekedy 1x alebo niekedy aj 4x, uspavanie cez den cca 30-60 min., uspavanie vecer aj 2 hodiny. Tiez som unavena. Matky deti, ktore take neboli nepochopia nikdy. Drzim palce. A to uz ma skvely spanok oproti tomu, co bolo, ked bol mensi, ma 2 roky 2 mesiace
@anonym_496b7f toto isté aj u nás. 😔 Mne keď kamoška povie, že jej mala spinkať aj 3 a pol hodiny a večer o 8 zase spinká.. tak ja by som sa normálne nadnášala. To ja si neviem predstaviť, keď pôjde do škôlky a bude spať od 13 do 15.. to čo mi pojde večer spať o 23? 🤦 No a to tiež ten spánok bol katastrofálny už od malička.. ešte keď bola úplne mini, sme hovorili s mužom, že ona má hádam nejaké energeťáky schované pod postieľkou. A stále jej to ostalo 😔. Takže úplne chápem o čom pišete..
@anonym_695e01 dôležitejší je nočný spanok ako denny, takže skôr uberať z denného
@anonym_6505a2 a u nás práve bol problém, že spal cez deň málo a potom v noci spal hrozne. Keď začal miesto 1,5 hodiny spať 2,5 spí oveľa lepšie.
@anonym_6505a2 Denný má akurát, nočný ukladáš skoro. Ak nechceš ukladať neskôr, naplánuj poobede viac aktivít.
@anonym_496b7f toto isté aj u nás. 😔 Mne keď kamoška povie, že jej mala spinkať aj 3 a pol hodiny a večer o 8 zase spinká.. tak ja by som sa normálne nadnášala. To ja si neviem predstaviť, keď pôjde do škôlky a bude spať od 13 do 15.. to čo mi pojde večer spať o 23? 🤦 No a to tiež ten spánok bol katastrofálny už od malička.. ešte keď bola úplne mini, sme hovorili s mužom, že ona má hádam nejaké energeťáky schované pod postieľkou. A stále jej to ostalo 😔. Takže úplne chápem o čom pišete..
@tejana ja som sa tiez s tym stale nezmierila, hlavne ze s manzelom uz na seba ani nemame cas, lebo vacsinou niekto pri nom zaspi nakolko skoro vstavame a neskoro zaspava. Ale snad sa to casom zlepsi🙂 mozno ta skolka prave pomoze, ale uz stracam nadej🙁
A čo robíte pred spaním? U nás výborne funguje čítanie, ale on rád číta. Dohoda je, že musí ležať alebo aspoň sedieť zakrytý a len vtedy čítame. Často aj keď tvrdí, že nie je unavený, tak do pár minút pri čitaní po ležiačky zíva a potom povie, že už mu mám spievať a ide spať.. ale verím ti, že si vyčerpaná. Nám syn nespal celú noc ešte ani raz, asi 2-3x sa zobudil len raz. Jeho bežná noc je teraz tak 4 zobudia, ale boli časy, keď sa budil aj 20x. Držím palce.
@mauduska pred spánkom kúpanie, masirujem ju s krémom, knižky, puzzle a takéto veci čo sa dajú robiť na posteli, aby sa skludnila, potom mlieko a vtedy keď vypije mlieko, tak vtedy mi väčšinou zdrhne a uteká, že sa chce ešte hrať. Nedávam jej mlieko tak, že si ľahne v postieľke a vypije. To ona tak nechce.. väčšinou pozeráme knižky a ona mi sedí na kolene alebo je nejak opretá o mňa...proste nechce mlieko bez toho aby ma necítila pri sebe. Vždy sa liepa len za mnou.
@anonym_6505a2 Denný má akurát, nočný ukladáš skoro. Ak nechceš ukladať neskôr, naplánuj poobede viac aktivít.
@anonym_695e01 viac aktivit.. väčšinou sme doobeda vonku 1 až 1,5 hodiny na odrážadle... Poobede keď sa napapá, tak zase ideme von na niektoré ihrisko, prídeme domov okolo 18, keď sa napapá a potom buď sme už vnútri alebo veľa krát ešte vybehne za mužom na dvor..
@mauduska pred spánkom kúpanie, masirujem ju s krémom, knižky, puzzle a takéto veci čo sa dajú robiť na posteli, aby sa skludnila, potom mlieko a vtedy keď vypije mlieko, tak vtedy mi väčšinou zdrhne a uteká, že sa chce ešte hrať. Nedávam jej mlieko tak, že si ľahne v postieľke a vypije. To ona tak nechce.. väčšinou pozeráme knižky a ona mi sedí na kolene alebo je nejak opretá o mňa...proste nechce mlieko bez toho aby ma necítila pri sebe. Vždy sa liepa len za mnou.
@tejana Pri tom všetkom si oddýchne, naberie novú silu, preto dlho zaspáva. Ani mlieko pred spaním neni najlepšie riešenie.
@anonym_695e01 chcem sa spytat akych viac aktivit. Napriklad moj syn prejde na cykloodrazadle poobede tolko ze ja mam nachodenych 12 km a on isto viac nakolko chodi hore-dole, chodime aj na cvicenie pre decka aj na plavanie atd., ja som vyslovene vycerpana co mam tolko pohybu a aktivit s nim a nie, nezaspi skor🙂
@anonym_695e01 chcem sa spytat akych viac aktivit. Napriklad moj syn prejde na cykloodrazadle poobede tolko ze ja mam nachodenych 12 km a on isto viac nakolko chodi hore-dole, chodime aj na cvicenie pre decka aj na plavanie atd., ja som vyslovene vycerpana co mam tolko pohybu a aktivit s nim a nie, nezaspi skor🙂
@anonym_496b7f Tu už sa nedá nič pridať, len sa zmieriť, že dieťa zaspáva neskôr. Fakt, je dôležité nájsť čas na ukladanie, nie skoro, ani neskoro. Ak dieťa polhodinu zaspáva je niečo zle
@anonym_496b7f Tu už sa nedá nič pridať, len sa zmieriť, že dieťa zaspáva neskôr. Fakt, je dôležité nájsť čas na ukladanie, nie skoro, ani neskoro. Ak dieťa polhodinu zaspáva je niečo zle
@anonym_695e01 neviem kedze som vyskusala uz casy od 19 do 22 a vzdy zaspava dlhsie ako polhodinu, tak neviem ake je riesenie😀 jedine sa s tym zmierit a nie vycerpanym zenam vkladat nazory, ze vlastne vsetko co robia je zle. Jednoducho niektore deti su take a je to narocnejsie ako s inymi a pokial clovek nema konstruktivne rady a dlhodobu osobnu skusenost je lepsie nic nepisat.
@tejana naša ,melisska stáva ráno .cca 8hod niedky aj 9hod . A pobede ju uložím cca 12hod a spinká do 13:30. A každý večer ju .. okupeme napapa sa vyčistí zúbky. A o 20hod už leží pyžame 20:30 už spinka celú noc. Takže mi nemáme žiadne problémi, mala má nastavení režim je tak zvyknutá už. Už ako miminko spinkala celú.noc a to mala týždeň ,museli sme ju budiť aj papať, vždy spinká kľude celú noc. Pred, spaním nesmie chýbať rozprávala . Skús možno tak zaspí ?
Dcera nespavala od dvoch rokov cez den, v noci potom spala 12 hodin., zaspavala okolo 20.00-20.30. Ak niekedy zaspala cez den, tak zaspavala okolo 22.00
A v skolke to iste, musela.lezat ( to jej stacilo na oddych) a ked sem tam zaspala, tak bol problem so zaspavanim 22.00 -22.30, a to sme vstavali cca o 6.15. Vedela som, kedy v skolke spala a kedy nie, podla zaspavania.
Ahoj, podla su proste deti, ktore maju energie za 2 deti😂 moj syn ma 2,5 roka a nejak mesiac alebo 2 pred druhými narodeninami prestal uplne spinkat cez den. Odvtedy mi cez den nezaspí vobec. Vstava ráno okolo 8:30 - 9:00, doobeda sme vonku, potom sme doma na obed a poobede sme vonku tiez. Vybeha sa, chodí na odrazadle, no proste ma toho dost a vecer zaspí ag okolo 22:30 - 23:00. Skúšala som ho ráno budiť skor. No aj ked vstane napríklad o 7, aj tak ide vecer tak neskoro spat. Ak ráno skoro vstane, napríklad ze o 6 ked som ho musela budiť, cez den zaspí na 10 - 15 minut a spat ide aj tak o 23. Vobec nie je cez den unavený, ani mrzuty, nic. No ked ideme spinkat, pekne si lahne medzi nas a zaspí. Myslím aibze pokiaľ ma dieta veľa energie tak asi nic nepomôže😅

Kedy vstáva?