icon

Kedy by malo 2-ročné dieťa zaspávať na noc?

tejana
15. jún 2026

Ahojte maminy, potrebujem radu, odkedy - dokedy majú vaše 2 ročné deti obedny spánok a potom následne kedy zaspávajú na ten nočný spánok? Lebo naša spinká cca od 12:00 -12:30 do 14:00 Max... A potom ju idem dávať spinkať o 20:30 ale nezaspím skôr ako o 22 🤦🤦🤦 ja už som z toho taká unavená ..

Strana
z2
anonym_85b3e6
16. jún 2026

Podla mna si hlavne ustriehni vecerne skludnenie, nezazila som, aby sa 2 rocne dieta pytalo na spanok, ani aby malo nejake "znaky unavy", ani som nezazila aby dieta "chcelo" ze ho beriem do postielky - prirodzene, asi nijake 2 rocne nechce.... ale urcita rutina a skludnenie tam proste musi byt. Sama pises, ze Ti dieta uteka a skace a chce lietat ako odtrhnuta, na odrazadle atd - taketo "blbosti" uz proste pred spanim doma nedovolime, ten organizmus sa musi ukludnit skor nez ju uz ulozis do postielky. Po kupani uz je pyzamo, spaci vak a jedina aktivita citanie knizky na gauci, ziadne jasenie blaznenie. A paradoxne ak ukladame neskor lebo "este chce behat" alebo je navsteva, aktivita, oslava, byva to velakrat ovela horsie - aj viac vyvadza pri zaspavani, aj velakrat skor rano vstane.
(A priklanam sa aj k budeniu z obedneho spanku, tiez to robim, mame odsledovane dokedy mozeme nechat decka spat, inak je to potom trapenie)

anonym_6505a2
16. jún 2026

A ešte treba dávať pozor čo poobede je
Ja napríklad obmedzujem sladké a ovocie-to všetko davam hlavne ráno a na obed

anonym_6505a2
16. jún 2026

Ešte jedna vec, treba mať jasný signál na spanie😅
Ja mám pesničku čo spievam haji haji haji a to už vie aj ked niečo nebodaj robí,tak sa priplichti ku mne a uklada sa

anonym_d9df23
16. jún 2026

2,5 ročná.
Ráno vstáva cca o 7:00.
Na obed 12:30-14:00
Večer 20:30.

anonym_e9f226
16. jún 2026

Ehm... vzdy moze byt horsie. Nasa nespi od roka a pol pocas dna vobec a niekedy kludne vydrzi vecer do pol desiatej. A este mam aj starsie dieta 🙂

tejana
autor
16. jún 2026
@anonym_e464c6

@tejana ved spis 8,5 hodiny. Z coho si unavena?

@anonym_e464c6 ty si matka? Lebo takúto pripecenu otázku 🤷 že z čoho som unavená, matka nemôže byť unavená???!!! Ale je to okej teda byť v pozore od cca 6:30 do 22:00, podľa teba... Moja dcéra doteraz prespala 8 noci, že bez zobudenia... Inak je hore na mlieko aspoň 1x teraz.. predtým to bolo 2x, predtým 3x atď.. to ti mám celé vymenovať? A niekedy teda pekne zaspala naspäť, inokedy bola aj hodinu a pol hore.. alebo ja som zase nevedela zaspať naspäť.. a to, že za ňou lietam cely deň už ani nehovorím, nie je to kľudne a vôbec posledné dieťa. Už moja mamina, keď sme boli u nej 5 dní, mi povedala, že " ako to môžeš vydržat?" A ja, že: čo? A ona: však malá si za celý deň nesadne a neoddýchne, celý deň len lieta s kočiarom, odražadlom, hentam lezie, tam lezie.. atď.. a ja jej hovorím: " mamina, ja neviem, že čo je to mať kľudne dieťa,takže nemám s čím porovnať a už som si nejak zvykla, že je taká".... A to prosím pekne som z dvojičiek a mám staršieho súrodenca.. takže nás mala 3 skoro naraz.. tak padavka asi nie je.. 🤔🤔

tejana
autor
16. jún 2026

@tejana ďakujem pekne za normálne odpovede. Budem uberať z obedneho spánku. A uvidím.. asi je to dieťa, čo nepotrebuje toľko spánku a ja sa musím s tým zmieriť 🙂

anonym_e464c6
16. jún 2026
@tejana

@anonym_e464c6 ty si matka? Lebo takúto pripecenu otázku 🤷 že z čoho som unavená, matka nemôže byť unavená???!!! Ale je to okej teda byť v pozore od cca 6:30 do 22:00, podľa teba... Moja dcéra doteraz prespala 8 noci, že bez zobudenia... Inak je hore na mlieko aspoň 1x teraz.. predtým to bolo 2x, predtým 3x atď.. to ti mám celé vymenovať? A niekedy teda pekne zaspala naspäť, inokedy bola aj hodinu a pol hore.. alebo ja som zase nevedela zaspať naspäť.. a to, že za ňou lietam cely deň už ani nehovorím, nie je to kľudne a vôbec posledné dieťa. Už moja mamina, keď sme boli u nej 5 dní, mi povedala, že " ako to môžeš vydržat?" A ja, že: čo? A ona: však malá si za celý deň nesadne a neoddýchne, celý deň len lieta s kočiarom, odražadlom, hentam lezie, tam lezie.. atď.. a ja jej hovorím: " mamina, ja neviem, že čo je to mať kľudne dieťa,takže nemám s čím porovnať a už som si nejak zvykla, že je taká".... A to prosím pekne som z dvojičiek a mám staršieho súrodenca.. takže nás mala 3 skoro naraz.. tak padavka asi nie je.. 🤔🤔

@tejana mozes sa ukludnit? V otazke riesila spanok odkedy dokedy spi a ako to ma upravit, lebo je z TOHO velmi unavena. Cize v otazke spanku som nepochopila kde je problem, lebo ma ukazkove dieta, ktore necha mamu vyspat 8-9 hodin.

anonym_e464c6
16. jún 2026
@tejana

@tejana ďakujem pekne za normálne odpovede. Budem uberať z obedneho spánku. A uvidím.. asi je to dieťa, čo nepotrebuje toľko spánku a ja sa musím s tým zmieriť 🙂

@tejana prepac, neda mi to. Ak som dobre naratala tvoje dietatko spi 11 - 12 hodin za den. Kolko by si chcela? Ved viac spanku je nezdrave, pozri si tabulky. To nie je, ze je to dieta co "nepotrebuje tolko spanku". Spanku ma maximum kolko sa da v ramci normy.

tejana
autor
16. jún 2026
@anonym_e464c6

@tejana prepac, neda mi to. Ak som dobre naratala tvoje dietatko spi 11 - 12 hodin za den. Kolko by si chcela? Ved viac spanku je nezdrave, pozri si tabulky. To nie je, ze je to dieta co "nepotrebuje tolko spanku". Spanku ma maximum kolko sa da v ramci normy.

@anonym_e464c6 tak len podľa mňa nie je okej, aby 2 ročné dieťa zaspavalo o 22 večer.. a vstávalo 6:30 až 7:00... Príde mi to divné, že iné maminy mi povedia, že na obed im dieťa spí 2 až 3 hodiny a večer zaspávajú okolo 20:30 ...keby mi tak zaspavala tak ja som spokojná. Ale o 22? Ja reálne nemám čas na seba, partnera, pozrieť si niečo na netflixe alebo proste" vypnúť režim mama"... Aj keby o 21 aspoň zaspí som už štastna... No budem jej krátiť obedny spánok a uvidím..

tejana
autor
16. jún 2026
@anonym_e464c6

@anonym_e464c6 ďalej ja som není unavená z jej hodín spánku.. ja som unavená z toho, že zaspáva o 22 a neskôr. Čo je na Tom nepochopiteľné? Tebe kedy zaspavajú deti večer na spánok?

anonym_e464c6
16. jún 2026
@tejana

@anonym_e464c6 ďalej ja som není unavená z jej hodín spánku.. ja som unavená z toho, že zaspáva o 22 a neskôr. Čo je na Tom nepochopiteľné? Tebe kedy zaspavajú deti večer na spánok?

@tejana spravila si preklep v otazke hore, ktora dost meni podstatu - nezaspim skor ako o 22.00. Cize to dieta, nie ty.

anonym_e464c6
16. jún 2026
@tejana

@tejana ked skoncis s tym lutovanim sa, si uvedom,ze tvoje dieta nie je "taká", nie je "neposedna". Je to normalne a zdrave dieta a sprava sa adekvatne veku, nenalepkuj ju takto, ublizujes len sebe.

anonym_496b7f
16. jún 2026
@anonym_e464c6

@tejana ked skoncis s tym lutovanim sa, si uvedom,ze tvoje dieta nie je "taká", nie je "neposedna". Je to normalne a zdrave dieta a sprava sa adekvatne veku, nenalepkuj ju takto, ublizujes len sebe.

@anonym_e464c6 mas dieta ktore zaspava o 22 a budi sa 6:30? Ak nie tak o tom nic nevies a svoje rady si strc za klobuk a neutoc tu na matku, co sa prisla postazovat😊

anonym_e464c6
17. jún 2026
@anonym_496b7f

@anonym_e464c6 mas dieta ktore zaspava o 22 a budi sa 6:30? Ak nie tak o tom nic nevies a svoje rady si strc za klobuk a neutoc tu na matku, co sa prisla postazovat😊

@anonym_496b7f na nikoho neutocim.

anonym_496b7f
17. jún 2026
@anonym_e464c6

@anonym_496b7f na nikoho neutocim.

@anonym_e464c6 tie reci, ze spi 8,5 hodiny atd. Ty zaspavas vtedy ako dieta a spis cely cas ako dieta? Kto za teba robi domace povinnosti a travi cas s partnerom? Ved tak sa neda dlhodobo fungovat. Ale ako pisem, kto nema osobnu dlhodobu skusenost, tak nevie o com hovori😊

anonym_e464c6
17. jún 2026
@anonym_496b7f

@anonym_e464c6 tie reci, ze spi 8,5 hodiny atd. Ty zaspavas vtedy ako dieta a spis cely cas ako dieta? Kto za teba robi domace povinnosti a travi cas s partnerom? Ved tak sa neda dlhodobo fungovat. Ale ako pisem, kto nema osobnu dlhodobu skusenost, tak nevie o com hovori😊

@anonym_496b7f uzivatelka spravila preklep prispevku, vyznelo to ze ONA spi 8,5 hodin, preto som nechapala z coho je unavena.

anonym_496b7f
17. jún 2026
@anonym_e464c6

@anonym_496b7f uzivatelka spravila preklep prispevku, vyznelo to ze ONA spi 8,5 hodin, preto som nechapala z coho je unavena.

@anonym_e464c6 tomu sa hovori citanie s porozumenim bez ohladu na jedno preklepnute pismenko. Dalej reci ako ze sa autorka lutuje atd. Pre taketo “konstruktivne” rady a utocne komentare su casto dnesne zeny vystavovane neumernemu tlaku na to, ze ony robia nieco zle aj ked v podstate to, aku spankovu potrebu ma ich dieta velmi neovplyvnia, aj napriek tomu, ze hladaju nejaku radu alebo pochopenie. Opat budem opakovat, ak ti dieta zaspavalo skor/alebo ziadne nemas, alebo spalo dlhsie, alebo si mala viac volneho casu na ine veci ako nonstop starostlivost/uspavanie a analyzovanie spankovych potrieb svojho dietata, tak tieto “rady” nie su konstruktivne..

anonym_e464c6
17. jún 2026
@anonym_496b7f

@anonym_e464c6 tomu sa hovori citanie s porozumenim bez ohladu na jedno preklepnute pismenko. Dalej reci ako ze sa autorka lutuje atd. Pre taketo “konstruktivne” rady a utocne komentare su casto dnesne zeny vystavovane neumernemu tlaku na to, ze ony robia nieco zle aj ked v podstate to, aku spankovu potrebu ma ich dieta velmi neovplyvnia, aj napriek tomu, ze hladaju nejaku radu alebo pochopenie. Opat budem opakovat, ak ti dieta zaspavalo skor/alebo ziadne nemas, alebo spalo dlhsie, alebo si mala viac volneho casu na ine veci ako nonstop starostlivost/uspavanie a analyzovanie spankovych potrieb svojho dietata, tak tieto “rady” nie su konstruktivne..

@anonym_496b7f So vsetkym s tebou suhlasim. Avsak autorka vybehla na mna prva so sprskou sebalutovania a mnozstvom vykricnikov, preto bola taka aj moja reakcia na nu.

katusik456
17. jún 2026

@tejana nepýtaj sa, či ideme hajat 😂 povedz jej že ideme hajat a hotovo. Prestala aom sa pýtať svojho dieťaťa, jedine keď čakám odpoved nie. Ma 2 roky v auguste, teraz vstáva o7, cca 6:30 všeobecne. Zaspáva na obedny o 11:30 niekedy aj skôr keď vstáva o 6 napríkad. Večer sa snažím také kludnejsie hry okolo 19. Chodí spať medzi 19:45-20:15 ale to už leží v posteli . Zaspí sám do 20 min je už tuhý. Nastavili sme si to takto a jemu to vyhovuje. Je to spachtoš celkom. Včera mal dosť a obedny spanok veľmi krátky v aute si dal išiel soat o 19:30 a do 5 min zaspal aký bol unavený

Strana
z2