icon

Môže byť za zlým spánkom nejaká choroba?

Včera o 07:33

Ahojte, chcem sa spýtať, či máte niektorá skúsenosť s niečím podobným.
Dcérka má takmer 3 roky. Posledné dva týždne spí veľmi nepokojne – zaspí okolo 20:30 a do asi 23:00 spí dobre. Potom od cca 23:00 do 4:00 sa každé 2–3 minúty prehadzuje, vystiera nohy alebo kopká, krátko zakňučí alebo zaplače, ale pritom je stále akoby v spánku. Cez deň je trochu unavená, ale inak v poriadku – bez horúčky, bez kašľa, papá normálne.
Stretli ste sa s tým? Čo to u vašich detí bolo, nočné desy, zúbky, nosné mandle, spánkové apnoe, alebo niečo iné? Budem vďačná za vaše skúsenosti a rady.

anonym_8884bb
Včera o 12:28

zlé spávajú napr. autisti.

anonym_70d7f8
Včera o 14:28
@anonym_8884bb

@anonym_8884bb naozaj? Moja dcera sa takto budi casto ako pise autorka, ma to vo fazach, niekolko dni spi OK, niekolko dni zle. Pripisujem to zubom, vyvinu alebo obcas boleniu bruska. Ale dcera ma len rok a pol.

anonym_8884bb
Včera o 14:56
@anonym_70d7f8

@anonym_8884bb naozaj? Moja dcera sa takto budi casto ako pise autorka, ma to vo fazach, niekolko dni spi OK, niekolko dni zle. Pripisujem to zubom, vyvinu alebo obcas boleniu bruska. Ale dcera ma len rok a pol.

@anonym_70d7f8 zas si nenahováraj že má tvoje dieťa PAS. to vôbec nie.
ale deti s diagn. PAs majú problém so spaním.
Veľa detí z problému spanie vyrastie.

autor
Včera o 15:18
@anonym_8884bb

@anonym_8884bb chapem, ale keby bola autista už by spala zle aj predtým, nie?

anonym_8884bb
Včera o 15:35
@anonym_autor

@anonym_8884bb chapem, ale keby bola autista už by spala zle aj predtým, nie?

@anonym_autor poznám deti čo spávajú dobre a majú PAS. Len väčšina autistov spáva zle. dostávajú aj tabl. na tento problém.
odpoveď na tvoju otázku - nemusela. niektoré problémy prichádzajú až určitým vekom.