Môže dvojročné dieťa spokojne spať samo?
Ahojte maminky, v prvom rade sa nechcem stazovat, mam super maminu a vždy pomôže keď vie, mala som dcérku, s ktorou sa naši aj dosť často stretávajú. Chodia za nou..
Dcérka dovŕšila 2 roky, doteraz spavala v postieľke, pri našej posteli v spálni. S tým ze najskôr som ju uspavala vedľa seba,potom len v postieľke bola a držala som ju za ruku, a neskôr som ju tam položila, a išla ešte porobiť co treba, lebo mala sa ki zatiaľ ešte ukladala, sem tam povypravala a potom aj zaspinkala.. a to bol prvý kameň úrazu, za ktorý má mamina doslova začala komandovat..ako som si dovolila nechať malú zaspávať samu..ale reálne som si všimla, že keď pri nej som, tak skace, santi, absolútne nespi, max o nejaké 2 3 hodinky, keď je sama zaspi do 20 min..
Keď sa už cez to akotak preniesli, dostala teraz novú izbicku a začali sme ju dávať spinkat tam,pretože často keď sme ešte pozreli film a prišli do spalne neskôr,sme ju zobudili.. takto prespi celú noc, neplace, nič ju neruší.. mam ju na kamere celu no. a dokonca mam otvorene aj naše dvere aj jej..prespi celú noc, bez plaču..ale mamina mi to vyčíta, že je mala, že som ju od seba odstrcila, že dobrá matka by to nikdy neurobila, že mala bude mať traumu,lebo sa tam boji.. je to naozaj tak veľmi skoro? Mam ju dat podľa vás naspat k nám? Nechcem aby si myslela ze ju nelubim, pred spaním sa stále pomojkame, poviem jej že ju lubim a tak ju uložím.. cítim sa ale veľmi previnilo a zle.. mrzí ma ze som ju dala prex
Keby sa bála tak reve na celý dom. Najvyšší čas začať počúvať seba a dieťa. Tvoja mamina to myslí dobre ale ona už svoje vychovala teraz si na rade ty.
Uplne bez problemov. Nas starsi syn sa v 2 rokoch presunul sam do detskej izbicky, chcel spat pri hrackach. V Amerike deti bezne od narodenia spavaju same vo vlastnych izbach. Babka je zbytocne uzkostliva, dieta netreba k sebe nasilu putat, podporovat ho v samostatnosti je super. Ved ked bude dcerka chciet, sama ku vam v noci pride.
Tvoja mama je teda riadna stíhačka.Moje deti spia od narodenia samé,vo svojich posteliach.Co by povedala na to?
mama nech sa hodi do kludu, my sme sa stahovali do vlastneho ked mal syn rok a pol a absolutne nemal ziadny problem zaspat sam, spal celu noc az do rana
Ved ked dcerka s tym nema problem je to v poriadku.. ale viem ake je neprijemne pocuvat vycitky od druhych casto ich pocuvam aj ja... hoci za iné veci
Podla mňa to je ideálna situácia - dcéra sa naučila zaspávať bez plaču, sama a nič jej nechýba..
moje deti spali somnou dlhšie, ale vôbec si nemyslím, že keby začali spávať samé skôr by to bolo odstrcenie ak by to šlo takto hladko ako u teba..
Mamine povedz, že svoje deti už vychovala, nech tie tvoje nechá tebe vychovať..
Počúvaj potreby dieťaťa. Neplače, prespi celú noc, lepšie zaspí ak je sama.. To sú sa mňa jasne známky toho, že bola pripravená a vy ste ju pekne v kľude presunuli do izby. Nevidím na tom nič zlé.
co by som ja dala za to, keby mi baby chceli spat same…Dolezite je, ze neplace, ziadnu traumu mu tym nesposobite.
Riad sa svojou dcérou a nie matkou. Dcéra je spokojná, rýchlo zaspí, spí celú noc, všetko je v poriadku.
Toto je dalsia blbost z kategorie "vsetko nam funguje, vsetci sme spokojni ale aj tak da v tom budem rypat lebo jedna pani povedala"
Absolutne neries co ti hovori matka
Urobil si vsetko spravne
Moje dieťa spí od narodenia samé vo svojej izbe vo svojej postielke. Už som počula aj, že je to tyranie dieťaťa 😃 tým chcem povedať, že sprav tak ako to vyhovuje vám ako rodine a nie tvojej matke. Dvojročné dieťa je už dosť veľké, keď ono nemá problém, neplače a pod, neviem, prečo by sa mala starať do toho tvoja matka.
Spravili sme to uplne rovnako, ako vy. Syn v cca. dvoch rokoch isiel uz spat do vlastnej izby, kedze sme ho zbytocne iba niekedy prebudili. Uspavali sme ho ale drziac ho za rucicku v postielke, rovnako, ako keby spal pri nas v spalni. Od uplneho zaciatku s tym vobec nebol ziadny problem...ak sa v noci nahodou prebral, tak sme ho pribehli hned utisit alebo uspat spat. Aktualne bude mat zaciatkom leta 3 roky a spi sam vo svojej izbe uz vo velkej posteli, ku ktorej mame vysuvaciu pristelku. Vacsinou ho uspavame tak, ze prinom lezime, ale uz sa obcas stane, ze si to vobec ani nevyzaduje a povie, ze chce spat so svojimi plysakmi 😁. Takze za mna nepocuvat maminu a zariadte sa tak, aby ste boli vsetcia spokojni 👍.
To je skvele, ze tak bezproblemovo presla do izbicky. Babka nech nevyraba problem tam, kde nie je. Dufam, ze v nej nezacne budovat pcit, ze ked je sama v izbicke, tak sa musi bat. Ja mam 5 a 3 r. deti a spim pri nich v detskej a ked co i len spomeniem, ze sa idem konecne prestahovat do spalne, tak je rev 🙈🙈🙈 co by som dala za to, keby chceli takto pekne spinkať v detskej. Starsia aj skusala pred narodenim mladsej, ale stale musel byt niekto pri nej v izbicke. Nevyspal sa muz ani ja tak som ju zobrala k sebe a malej do a spalne a muz spal v detskej a neskor sme sa prestahovali do detskej on do spalne ...
A noci by si ju dala spávať s vami? Obzvlášť keď píšeš že to zvláda super. Moja bola od 4mesiacov. Náročné to bolo akurát pre nás že sme museli do vedľajšej izby. Ona s tým nemala absolútne žiaden problem
Sranda....tvoja mama je ktorý ročník? Veď sa ,najmä tu,povrava,aka divoká bola výchova v minulosti a hen,túto je babka zase hysterka z opačného konca. A k téme,robte si ako vyhovuje vám,ako rodine. Pokiaľ neplače,nebojí sa,neprosi,že chce byť s vami,tak nevidím v Tom žiaden problém.
Keď spokojne zaspí a spí celú noc, asi jej nič nechýba. Mamina svoje deti vychovala, teraz si Ty dospelá a ona vytvára traumy Tebe. Preco? A zase rátaj s tým, že sa to moze ešte zmeniť, otočiť a mala začne štrajkovať. Keď ste Ty, muž a mala spokojní, mama nech sa nestará.
neries babku ako pisu vyssie ak dcerka neplace a spinka celu noc nenutus ju tak je to ok a este ked ju mas aj na kamere neni o com
brat ju k sebe by bol krok spät
moj starsi mal sice 2 a pol ked sa stahoval ale tesil sa vyberal si postel ktora sa mu pacila a bol rad ze uz je velky chlapec
mladsi sa tiez cca v tom veku stahoval do svojej izby a velkej postele
Naša spí od roku sama v izbe. Od narodenia zaspávala sama v postieľke. Pre ňu je lepšie keď spí sama aspoň ju nebudime keď si ideme ľahnúť. Je spokojná a do postieľky sa vyslovene teší
To, ci dieta nieco zvlada v pohode, alebo to nesie traumaticky, hodnotime podla spravania dietata, nie nazoru starej mamy.
Myslím, že maličkej to nevadí, tak nie je o čom😉 naša malá je od roka sama, lebo presne ako aj ty vravíš, vždy keď sme prišli do izby sme ju zobudili, od kedy je sama v izbe, prespí celú noc a nie je žiaden problém ☺️
Sestra staršiu presunula v roku do vlastnej izby, prespala celú noc od pol roka, mladšiu majú ešte v izbe lebo v noci sa budí aby nenudila staršiu. Naš by šiel do izby ak by sme mali možnosť ale nemáme mame len 2 izbový byt. Ale aj náš sa ešte v noci budí na mlieko jedno občas. Ale aj tak by šiel do vlastnej izby. A dcéra je tam spokojná keď by nebola ide za vami
Len aby sa vam tam nenasackovala mama😎
Naša išla do svojej izby v troch rokoch, ale to malo príčinu...vtedy sme sa presťahovali do domu a mala blízko nás izbu.
Keď neplače, určite nie je traumatizovana. Keď ste vy dve spokojné, kľudne pokračuj. Dávaj hlavne na svoju intuíciu, ty si matka a najlepšie cítiš čo tvoje dieťa pociťuje a ako hlavne reaguje. Šikovná je malá 😘. Verím, že jej dávaš dosť lásky.
Ďakujem vám všetkým za názory.. ja sa snažím udržať si svoj názor, celkovo vo výchove, len keď mi už nejaký čas hovorí, ako to ona nerobievala, lebo aj ja som sa bála keď som bola dieta, tak ze sa rovnako môže báť aj moja mala.. a hrot bol keď mi povedala, že ak sa jej náhodou niečo stane, že to nebudem počuť.. ze ak by sa náhodou dusíka.. ale ako aj vy hovoríte.. ja som presne chcela malej súkromie, ona sa vyspi, nemusíme ju keď o polnoci dôjdeme do izby, a dokonca ja keď ju uspavam náhodou vo veľkej posteli, napríklad keď bola chorá alebo mi prvýkrát mama povedala ze je to pre dieťa zle, tak už som videla ze malej je v tej veľkej posteli proste zle..nenasla si miesto.. tiež keď som ju naposledy uspavala tak, že som ležala pri jej postielke, tak ani za svet zaspat, len rozprávala a skákala.. dnes som ju tam zas len položila, a spala.. tak si tiež myslím, že ak by sa bála alebo by jej tam bolo zle, tak by plakala.. len ma to trápilo,preto som sa opýtala.. ja som jedináčik, prvorodicka, nemala som skúsenosť ešte predtým, dokonca ani súrodencov som nemala, preto som sa opýtala na Vás názor.. lebo som sa začala citit zle, predsa to je matka, ale už si nič nevycitam
@martin96321 to hádam nie :D
Pytam sa mojho 30rocneho a vraj nema traumu. Obaja spali sami bez uspavania bez drzania za ruku vo svojich izbach.
Nie - tak malé dieťatko by som nedala spať do inej izby - ďalšia čo preferuje studený odchov
@anouschka5 🙈 a co v 12tich?🤔

Mne sa nezdá, že by ste to urobili traumaticky. Ja som plne za to, že dvojročné dieťa má mať možnosť spať s rodičom, ak to potrebuje. Dcérka ale asi v pohode zaspí v izbičke, nie? Vyplakávať ste ju nenechávali, či?
Ak to vyhovuje obom, maminu neriešte ;)