icon

Môže dvojročné dieťa spokojne spať samo?

8. apr 2025

Ahojte maminky, v prvom rade sa nechcem stazovat, mam super maminu a vždy pomôže keď vie, mala som dcérku, s ktorou sa naši aj dosť často stretávajú. Chodia za nou..
Dcérka dovŕšila 2 roky, doteraz spavala v postieľke, pri našej posteli v spálni. S tým ze najskôr som ju uspavala vedľa seba,potom len v postieľke bola a držala som ju za ruku, a neskôr som ju tam položila, a išla ešte porobiť co treba, lebo mala sa ki zatiaľ ešte ukladala, sem tam povypravala a potom aj zaspinkala.. a to bol prvý kameň úrazu, za ktorý má mamina doslova začala komandovat..ako som si dovolila nechať malú zaspávať samu..ale reálne som si všimla, že keď pri nej som, tak skace, santi, absolútne nespi, max o nejaké 2 3 hodinky, keď je sama zaspi do 20 min..
Keď sa už cez to akotak preniesli, dostala teraz novú izbicku a začali sme ju dávať spinkat tam,pretože často keď sme ešte pozreli film a prišli do spalne neskôr,sme ju zobudili.. takto prespi celú noc, neplace, nič ju neruší.. mam ju na kamere celu no. a dokonca mam otvorene aj naše dvere aj jej..prespi celú noc, bez plaču..ale mamina mi to vyčíta, že je mala, že som ju od seba odstrcila, že dobrá matka by to nikdy neurobila, že mala bude mať traumu,lebo sa tam boji.. je to naozaj tak veľmi skoro? Mam ju dat podľa vás naspat k nám? Nechcem aby si myslela ze ju nelubim, pred spaním sa stále pomojkame, poviem jej že ju lubim a tak ju uložím.. cítim sa ale veľmi previnilo a zle.. mrzí ma ze som ju dala prex

Strana
z2
michaela329
9. apr 2025

To záleží predsa od konkrétneho dieťaťa 🤷 Deti mojej sestry normálne v tomto veku už spinkali samostatne. Kamoška naopak má 5 ročného a nevie sám spať - aj to je ok.

maya_hi
10. apr 2025

Prikláňam sa k názorom, že treba brať do úvahy hlavne potreby detí. Ak to malá nepotrebuje, všetko je o.k. A ty skôr uvažuj nad tým, prečo sama sebe v dospelom veku dovolíš, aby v tebe vlastná matka vyvolala neistotu a výčitky. To je problém, ktorý treba riešiť. To že "ubližuješ svojmu dieťaťu" si všíma, ale to, ako tým ublížila tebe na tom najcitlivejšom mieste ju netrápi? Povedz jej: To čo si povedala sa ma veľmi dotklo. Nemyslím si že som zlá mama ale ty si ma v tom veľmi zneistila. Povedať, naznačiť niekomu že je zlá mama, je veľmi bolestivé. Ak takú facku dostane od vlastnej matky, o to viac.

dididudu
10. apr 2025

Moja dcéra bola od 5 mesiacov vo svojej detskej izbe. Nemyslím si že som jej tým nejako ublížila. Tiežame kameru a dcérka ma už pomaličky 4 roky a všetko je v poriadku. Podľa mňa je odveci keď dieťa do 5 rokov spí s rodičmi alebo nedajboh ešte dlhšie

martin96321
10. apr 2025

Potom by si pisala.......ja spim otocena k dveram a manzel chrbtom k svokre😁

karinly
10. apr 2025

Môj syn spi sám vo svojej izbe od narodenia. Spával celu noc. A tu je, živý, zdravý

lauricka
15. apr 2025

Ako vám to obom vyhovuje, tak robte. Ak je malá takto spokojná, nevidím problém. Vašu matku, ktorá hasí, čo nehorí a rieši, čo riešiť netreba, by som brala jedným uchom dnu druhým von.

lauricka
15. apr 2025

@dididudu nie je to od veci, 5 ročné ešte OK. Vždy je to o tom, čo vyhovuje konkrétnej rodine, konkrétnej mame a jej dieťaťu.

Strana
z2