icon

Ako ukončiť dojčenie u dvojročného dieťaťa?

Dnes o 04:08

Ahojte , prosim poradte mi dcera ma zachvilu 2 , uz tyzden som ju nedojcila prve noci ked som ju uspavala boli celkom super pochopila to zaspinkala pri mne , 6-7 den mala tke hystericke zachvaty v noci ze sa nedalo ju uppkojit ked som ju hladkala utekala prec a hovorila au , plac asi 20 minut uplne mimo bola take som nezazila pri prvej.Tak az po dlhom case chcela kpnecne si lahnut ale chcela prsia tak som jej dovolila ale uz to chce aj rano a je totalne hystericka , myslite ze vstavanie a tie sceny nocne ma z toho odstavenia? Uz chcem ukoncit dojcenie uz ma to nebavi , z prace chodim neskoro ked mam volno a sne spolu nonstop place za vsetko :/

anonym_0629b8
Dnes o 04:49

To či robíš? Najskôr ju necháš revat a potom jej das prso? Však to je od teba úplne kontraproduktívne správanie
Veď to dieťa je celé zametené a akurát pochopili zenztreba revat a ty jej das
Tak si to uprac v hlave

Proste raz mlieko nie je a už naozaj nie je. A nie nechám dieťa revat a poitm jaj hurá pod ai dať

lauriik
Dnes o 04:55

Ak si sa rozhodla, ze koncis s kojenim tak urcite neustupovat a drzat pevne tu hranicu. Dieta samozrejme bude aj plakat, treba ju utisit, kludne aj u teba ale prso uz nedavat. Ona za par dni zabudne.
Histericky plac neviem povedat - moze byt od odstavenia aj nemusi. To sa tazko hada.

rachel36a
Dnes o 05:20

Práve si jej tým ukázala, že keď bude poriadne vrieskat tak dostane...cize začni od znova a neustupuj

basska_b
Dnes o 06:27

Som zvedavá, koľko tu bude normálnych odpovedí... mne švagriná poradila: Dojči, koľko chceš, ale keď sa rozhodneš skončiť, tak už neustúp. Kamoška poslala k malej v noci muža, lebo malá z nej cítila mlieko. Ale nemusí to byť riešenie pre každého chlapa. Ja keď som odstavila,tak som deťom v noci dala fľašu vody. Ona sa ti totiž asi do 3 rokov bude ešte v noci budievať z rôznych dôvodov (choroba, zima, teplo, rast zubov, divoké sny a pod.) 2ročná už je rozumnejšia ako ročná, vieš jej povedať že prso už nie a musíš na tom trvať, niektoré ženy si to aj prepášu obväzom a uvidíš, že časom sa ukľudni. Zvyčajne trvá deťom 2 týždne si zvyknúť na nejakú veľkú zmenu. Ona nezabudne, to aj po 2 mesiacoch si bude pamätať, takže netreba jej to nejako ukazovat a pripominať. A keď sa ti aj v noci zobudí (môže to byť aj obyčajný nočný des, ale už s ohľadom na tvoj komfort a tvoje rozhodnutie ho netíš prsom), tak zhruba po 30-45 minútach aj sama zaspí.

anonym_e5e2f4
Dnes o 07:24

Ak si sa rozhodla, nemala si znovu povolit. Dietatu si to uplne zbytocne skomplikovala, sla si o krok vzad. Ak sa raz rozhodnes, musis byt dosledna. Absolutne nic ine. 2rocne dieta to nepotrebuje, takze raz sa rozhodnes ze nedas, tak nedas. Ak nedokazes vytrvat v takejto veci, nech s nou spava manzel par noci.

Ja ked som odstavoval, tak proste v den ked som sa rozhodla ze, tak nie. Mlieko nie je, neda sa, ziadne obchytkavanie ani vesanie na prsia. Do 2-3 dni s tym deti nemali problem. Ale bolo to jasne nie. A nie ze mozno, asi, ak nebudes velmi plakat a pod...

anonym_8baa31
Dnes o 07:29

Ked som sa rozhodla prestat kojit tak moje rozhodnutie nezmenil nikto a ani moje dieta. Tvoje dieta zistilo, ze revom dosiahne co chce takze skus nieco urobit s vychovou a hranicami, lebo potom to tak bude mat so vsetkym nie len s kojenim.

jablkovastrudla
Dnes o 07:49

Ja som nedavno odstavila maleho a iba dookola vysvetlujem ze mlieko uz nie, uz je to 3 tyzdne a stale si pyta. Najhorsie co mozes spravit je mlieko jej obcas dat a potom nie, z toho pochopil to ze ked bude plakat dost dlho tak mlieko dostane. Ja viem ze je to tazke, mne to tiez ide na nervy dookola opakovat ale zial toto jedine zabera. Syn je tiez placko, za kazdu malickost sa hneva a zduva a potom place, fakt viem ze je to strasne vycerpavajuce, ale neboj, bude lepsie.

autor
Dnes o 08:11
@anonym_0629b8

To či robíš? Najskôr ju necháš revat a potom jej das prso? Však to je od teba úplne kontraproduktívne správanie
Veď to dieťa je celé zametené a akurát pochopili zenztreba revat a ty jej das
Tak si to uprac v hlave

Proste raz mlieko nie je a už naozaj nie je. A nie nechám dieťa revat a poitm jaj hurá pod ai dať

@anonym_0629b8 chod robiť niečo produktívne a nie takto nenormálne sa vyjadrovať .....zaujíma ma to a na to niečo poraď ako upokojiť dieta ktoré na nič ale na nič nereaguje na žiadne pekne slova, dotyky, hladkanie , nechce na ruky , uteká , reve v noci o 11 na celú bytovku a mám ju nechať revať na zemi hodinu hej to je asi podla teba ideálnejsie :D

autor
Dnes o 08:12
@rachel36a

Práve si jej tým ukázala, že keď bude poriadne vrieskat tak dostane...cize začni od znova a neustupuj

@rachel36a ďakujem za normalnu odpoved 🙂

martinka13
Dnes o 09:01

Dosiahla čo chcela. Bude vrieskať ešte viac, keď teraz vie, že to pomôže. Buď vydržíš, alebo nevydržíš. Na druhej strane, do 17. ju to hádam prejde (žart)

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
Dnes o 09:13
@jablkovastrudla

Ja som nedavno odstavila maleho a iba dookola vysvetlujem ze mlieko uz nie, uz je to 3 tyzdne a stale si pyta. Najhorsie co mozes spravit je mlieko jej obcas dat a potom nie, z toho pochopil to ze ked bude plakat dost dlho tak mlieko dostane. Ja viem ze je to tazke, mne to tiez ide na nervy dookola opakovat ale zial toto jedine zabera. Syn je tiez placko, za kazdu malickost sa hneva a zduva a potom place, fakt viem ze je to strasne vycerpavajuce, ale neboj, bude lepsie.

@jablkovastrudla Rok a pol spala snami v posteli potom postupne si zvykala na postielku pekne spinkala prelozili sme jej postel ku vacsej sestre tam som ju uspavala vsetko bolo ok, chodi do jasli ja do prace cize to prso bolo fakt len vecer pred spanin tak aby mi nebolo horsie postupne som zacala ju pripravovat rozpravali sme sa o tom , cez den nechce prve dni bez problemov prespala noc , posledne 2 noci sa vytrhne zo sna a neda sa snou nic robit 🤯 jasne ze viem ze ked dam tak si to pokazim cele ale ked uz v noci hodinu reve a klopaju aby sme boli ticho a nic na nu nefunguje tak ja uz neviem 🫣