icon

Nepokojné bábätko

sondisko1
31. mar 2025

Ahojte. Máme 3 týždňové bábätko (prvé), ktoré krásne spinkalo cele dva týždne ako sme doma. No posledné dni ma strašný problém zaspať, aj taký nepokoj akokeby. Keď ju uložím spať tak sa začne krčiť, sťahovať nohy k sebe a od seba a vzápätí plakať alebo sa skôr hnevať, pučiť do tvare... Skúsila som dneska aj vymeniť zavinovacku za vak, ale veľký úspech som tam nevidela. Reálne som teraz večer po kúpaní zvažovala či jej nevadí keď ma oblečené cele dupačky. Prvé dni som si myslela že ju boli bruško ale prdi aj kaká pekne, cvičíme s nožičkami aj ju potieram pupík kremikom večer. Ešte cez deň a ku večeru keď ide spať tak sa potrápime kým zaspí ale v noci ani zabaliť ani odbaliť stále nejaký problém.
Mali ste to niekto aj s vašim bábätkom?

denkabemommy
31. mar 2025

@sondisko1 bruško môže bolieť napriek všetkým vymenovaným skutočnostiam alebo môže mať reflux. Môj syn mával extra silné koliky, takže by som ti vedela písať o tom knihu 🙂

vivuska666
31. mar 2025

Tiez mi to pripomina koliky s mojim prvym :(

kvoli
31. mar 2025

@sondisko1 užíva vigantol? Ak áno zmenila by som ho ba inú formu vitamínu D, u nás bol na vine vigantol

sondisko1
autor
31. mar 2025

@kvoli práveže užívame Devit ale mám pocit že to po ňom cele začalo. Mala je na UM, možno kombinácia tých dvoch veci jej neurobila dobre. Včera som jej ich nedala lebo som chcela skúsiť čo to spravi a mala som pocit že deň bol 100krat lepší, noc síce stále divoká. V stredu ideme do poradne tak sa skúsim na to popýtať

tinka_1807
31. mar 2025

@sondisko1 pozri si čo je rastový špurt. Je pravdepodobné, že práve ho má. Zvykné byť okolo 3. Týždňa

leuska1997
31. mar 2025

@sondisko1 bruško ju môže bolieť aj keď prdi a kaka normálne, skus espumisan Comford, masaz bruska nosiť na tigríka , urcite to bude bruško

sondisko1
autor
31. mar 2025

@tinka_1807 podľa toho čo čítam tak by to celkom sedelo

kvoli
31. mar 2025

@sondisko1 aj to je možné, držím palce ❤️

vladi4444
1. apr 2025

Je to úplne normálne správanie takého malého bábätka. U mojich detí boli tie prve týždne takéto prejavy bežné, a to jedno bolo kojené a druhé na umelom mlieku. Pokiaľ prdí, kaká a priberá, naozaj by som sa neznepokojovala. Ono to proste po 2-3 mesiacoch zvyčajne prejde, kým trochu dozrejú. 🙂

sondisko1
autor
1. apr 2025

@vladi4444 ďakujem, musím si na to zvyknúť, každý deň je iný preto mi to príde zvláštne 🥲

tinka_1807
4. apr 2025

@sondisko1 Áno, pekne si to vystihla, že každý deň je iný 🙈 Ono to pri Tom maličkom nábytku naozaj tak je. 🙂 V mozgu sa totiž toho veľa deje a prebiehajú veľké zmeny. U nás nejaky prvý režim bol schopný fungovať až cca po pol roku 🙂 Dovtedy sa tie obdobia rýchlo a všelijako striedali. 🙂 Ale naozaj by som sa neznepokojovala, ak bábätko prospieva, nemá teplotu, kaká, tka je to okej ;) Prosto aj tá nervova sústava, ktorá sa rozvíja tak bábätko vyčerpáva. Ale patrí to k tomu. Držím palce ;)

lucialucy43
4. apr 2025

Keď boli bruško pocvičiť s nožičkami smerom k brušku aby sa uvolnili bolesti to zaberá..