Nočné bdenie dieťaťa: Ako to zvládnuť?
Zdravím, dcérka ma čerstvých 7 mesiacov a už také necelé 3 týždne začala v noci “vyvádzať”.. 4 hodiny po zaspatí sa zobudí a spraví si bdele okno. Počas neho sa otáča, dáva na štyri, blabota (nedávno sa naučila opakovať prve slova a hovorí ich celkom dosť) .. potom keď sa mi ju konečne podarí uspat, tak za hodinu až dve zas a takto až do rana.. cez deň ma 3 spanky. Prvý 30min, druhý hodina - hodina a pól, treti 30min. Bdele okna 2,5hod, dlhšie nevydrží a sedí jej to tak, lebo so zaspávaním nieje žiaden boj, zaspí rýchlo.. Môže to byť tým, že sa teraz naučila dávať na tie 4 a blabotať, že to nejak prejde alebo čo môžem spraviť? Som už hrozne vyčerpaná, väčšinu dní sme samé a som ako zombie.. dovtedy inak spávala dobre, buď prespala celú noc alebo sa zobudila len na mlieko (umelé)
Asi ju dráždia zúbky. Skús jej gélom natrieť celé ďasienka, možno sa ukľudní.
@evkatk myslite? Lebo práveže nieje počas toho mrzutá ani neplače.. len blaboce a točí sa hore dole
@anonym_autor sucitim s tebou, pamatam si tieto obdobia tak matne, taka som bola unavena
@anonym_autor jasnééé...dala sa na 4...to je prave ten dovod. Mozog je prestimulovany, lebo chodit po 4 je velmi velky motoricky pokrok a velmi pozitivne vplyva na rozvoj dietata.
Ono to prejde, to malo asi kazde dieta do 1r take obdobie.
My sme dieta "ignorovali" pokial sa dalo...ziadne svetlo, hranie sa s nim...je noc, spi sa. Ked sa samo hralo v postielke, tak sa hralo a nechali sme ho. Ked bolo treba ho utisit, tak jasne ze ano.
Na obed si bez vycitiek lahni aj ty ked ona spi.
@anonym_autor Kazde dieta sa mi takto budilo ked sa davalo na 4. Po par tyzdnoch to preslo same 😉
@evkatk myslite? Lebo práveže nieje počas toho mrzutá ani neplače.. len blaboce a točí sa hore dole
@anonym_autor kym neplace nechaj ju v postielke, ona skor ci neskor zaspi, netreba uspavat, netreba jej venovat pozornost, nezazinat svetlo. Bolo obdobie ked si nas dokazal kecat sam so sebou v postielke aj dve hodiny, nakoniec vzdy zaspal a rano potiahol dlhsie
Tak ste ma upokojili, ďakujem. Už som si myslela, že robím niečo zle.. je to totiž prvé bábätko a všetko sa učím takto za pochodu.. tak to nejak vydržíme
@anonym_autor jasnééé...dala sa na 4...to je prave ten dovod. Mozog je prestimulovany, lebo chodit po 4 je velmi velky motoricky pokrok a velmi pozitivne vplyva na rozvoj dietata.
Ono to prejde, to malo asi kazde dieta do 1r take obdobie.
My sme dieta "ignorovali" pokial sa dalo...ziadne svetlo, hranie sa s nim...je noc, spi sa. Ked sa samo hralo v postielke, tak sa hralo a nechali sme ho. Ked bolo treba ho utisit, tak jasne ze ano.
Na obed si bez vycitiek lahni aj ty ked ona spi.
@euka210 áno presne

Asi ju dráždia zúbky. Skús jej gélom natrieť celé ďasienka, možno sa ukľudní.