icon

Nočné bdenie dieťaťa: Ako to zvládnuť?

23. sep 2026

Zdravím, dcérka ma čerstvých 7 mesiacov a už také necelé 3 týždne začala v noci “vyvádzať”.. 4 hodiny po zaspatí sa zobudí a spraví si bdele okno. Počas neho sa otáča, dáva na štyri, blabota (nedávno sa naučila opakovať prve slova a hovorí ich celkom dosť) .. potom keď sa mi ju konečne podarí uspat, tak za hodinu až dve zas a takto až do rana.. cez deň ma 3 spanky. Prvý 30min, druhý hodina - hodina a pól, treti 30min. Bdele okna 2,5hod, dlhšie nevydrží a sedí jej to tak, lebo so zaspávaním nieje žiaden boj, zaspí rýchlo.. Môže to byť tým, že sa teraz naučila dávať na tie 4 a blabotať, že to nejak prejde alebo čo môžem spraviť? Som už hrozne vyčerpaná, väčšinu dní sme samé a som ako zombie.. dovtedy inak spávala dobre, buď prespala celú noc alebo sa zobudila len na mlieko (umelé)

evkatk
•
23. sep 2026

Asi ju dráždia zúbky. Skús jej gélom natrieť celé ďasienka, možno sa ukľudní.

autor
•
23. sep 2026
@evkatk

Asi ju dráždia zúbky. Skús jej gélom natrieť celé ďasienka, možno sa ukľudní.

@evkatk myslite? Lebo práveže nieje počas toho mrzutá ani neplače.. len blaboce a točí sa hore dole

secret_a
•
23. sep 2026

@anonym_autor sucitim s tebou, pamatam si tieto obdobia tak matne, taka som bola unavena

euka210
•
23. sep 2026

@anonym_autor jasnééé...dala sa na 4...to je prave ten dovod. Mozog je prestimulovany, lebo chodit po 4 je velmi velky motoricky pokrok a velmi pozitivne vplyva na rozvoj dietata.
Ono to prejde, to malo asi kazde dieta do 1r take obdobie.
My sme dieta "ignorovali" pokial sa dalo...ziadne svetlo, hranie sa s nim...je noc, spi sa. Ked sa samo hralo v postielke, tak sa hralo a nechali sme ho. Ked bolo treba ho utisit, tak jasne ze ano.
Na obed si bez vycitiek lahni aj ty ked ona spi.

beata_k
•
23. sep 2026

@anonym_autor Kazde dieta sa mi takto budilo ked sa davalo na 4. Po par tyzdnoch to preslo same 😉

anonym_1c67c3
•
23. sep 2026
@anonym_autor

@evkatk myslite? Lebo práveže nieje počas toho mrzutá ani neplače.. len blaboce a točí sa hore dole

@anonym_autor kym neplace nechaj ju v postielke, ona skor ci neskor zaspi, netreba uspavat, netreba jej venovat pozornost, nezazinat svetlo. Bolo obdobie ked si nas dokazal kecat sam so sebou v postielke aj dve hodiny, nakoniec vzdy zaspal a rano potiahol dlhsie

autor
•
23. sep 2026

Tak ste ma upokojili, ďakujem. Už som si myslela, že robím niečo zle.. je to totiž prvé bábätko a všetko sa učím takto za pochodu.. tak to nejak vydržíme

eli43
•
23. sep 2026
@euka210

@anonym_autor jasnééé...dala sa na 4...to je prave ten dovod. Mozog je prestimulovany, lebo chodit po 4 je velmi velky motoricky pokrok a velmi pozitivne vplyva na rozvoj dietata.
Ono to prejde, to malo asi kazde dieta do 1r take obdobie.
My sme dieta "ignorovali" pokial sa dalo...ziadne svetlo, hranie sa s nim...je noc, spi sa. Ked sa samo hralo v postielke, tak sa hralo a nechali sme ho. Ked bolo treba ho utisit, tak jasne ze ano.
Na obed si bez vycitiek lahni aj ty ked ona spi.

@euka210 áno presne