Prečo dieťa prestalo spať a je plačlivé?
Zúfalstvo!!!!!!!
Som s nervami prvý krát v živote v koncoch. Moje decko nespi. Prestalo spať. Donedávna spalo ešte poobede 2hodiny a zrazu vynechalo obedny spánok a nespi. Zaspáva o 23:00. Vstáva okolo 8.
Vek 4r
Cez deň sme von, prechádzky v prírode, bazén, bicykel, hry. Cukor minimálne.
Čo je s ňou?!
Je odo mňa hnusne že som chcela mať kľud aspoň po 9?
Môže to byť nejaká diagnoza? Porucha? Ja už vážne uvažujem nad dostupnými liekmi na spanie pre deti.
Cez deň je nejaká plačlivá. Začala byť strašne citlivá a rozplače ju každá maličkosť.
Nerozumiem čo sa deje?
Zažili ste niečo podobné?
Donedávna spávala v noci 10h + 2-3hod poobede. Teraz 9hod
Ved spi uplne v pohode, co cakas, ze bude donekonecna spat ako batola? Ja nepochopim, ze vlastne dieta Ti prekaza, aby milostpani mala klud. Otras.
Haha...hádaj, čo práve robí moje 3,5 ročné dieťa 😄 Hrá sa, lebo ,,ešte nie je unavená,,...Do polnoci zaspí, ráno cca o 8-mej vstáva, cez deň si pospí hodinku, predvčerom bola hore celý deň, nespala vôbec. Neriešim nasilu, keď sa unaví zaspí...
Autorka ja ťa aj chápem, že je to na sľučku občas ale niekedy je lepšie proti niektorým veciam nebojovať... Náš má 1 a pol roka a už teraz má dni keď nespí na obed a na večer zaspáva o deviatej a spí do rána do 6 až 6:30 to je cca 9 až 9 a pol hodiny spánku.. jedine čo by mi vadilo že malá zaspáva tak neskoro ozaj je jednoduchšie pre mňa napr vstať o šiestej ako byť s malým do jedenástej hore.. ak myslíš, že je to aj tým že nespíš s ňou tak si rozmysli či sa k tomu chceš vrátiť to je už na tebe.. každopádne chápem a držím palce
Ja ze pises o nejakom rocnom dietati a to 4 roky. Take dieta davno nemusi spat cez den . A uspavanie ? Boze, pamatam sa ako ja som maleho v tom veku dala do postele , pomodlili sme sa, 5min MAX som sedela prinom a sla prec. Aj keby nespal,lezat musel. Zatial co kamoska sedela ako truba pri decku 2 hodiny a bola uplne na nervy ze nespi. A samozrejme este si na to dieta aj zvyklo a sedela pri nej aj v 7mich rokoch😃. Lebo zvyknute, ked mama nebola pri nej tak vrieskala a natruc robila
Vitaj v klube, mám to podobne.
Len vydržať, inú radu nemám 🥴
@ivik4 háčik je v "musel". Proste posluchol. Ale!
Keby prisiel desatkrat za tebou, do kupelne, do spalne, ako ho udrzis v posteli? Priviazes, vyhodis do zahrady, zabijes? Ked nic nefunguje a vreskom by budil uz spiaceho surodenca?
@asocial v skolke zaspi, lebo bude skoro vstavat a cirkus pokracuje. Moj ked sa vyspal v skolke, nevedel zaspat aj do polnoci. A mohla som skakat aj na mihalniciach a odrazat sa usami.
Keď ráno skôr vstane, večer skôr zaspí.Mne sa budil 4 ročný o pol 5 a spať išiel o 7. Neviem ale či toto chceš. Spať do 6, 7hod začal až ako 6 ročný.
Do skolky nechodi? Inak najrozumnejsie vysvetlenie k tomu, preco sa to deje, co som citala bolo, ze dieta sa prisposobuje rezimu rodica/matky...tiez som to tak mala a mam...proste dieta nechce byt same ani v spani, ono "vie", ze ide spat pred rodicom a brani sa tomu...ked maly zacal chodit do skolky, oddychla som si mimo neho a tam cez obed spi, doma takmer nikdy a v noci ide ajtak vtedy ked ja....ma 6
Vek 4r, večer zaspáva až po 22 aj s 2-ročnou, cez deň nespí doma už 2 roky, vstáva okolo 7. S manželom chodíme spať rovno s deťmi, voľný večer som ešte na materskej nemala. Odjakživa zaspávajú obe neskoro, tiež mi to vadí, ale nenarobíme s tým nič. To, že je plačlivá, môže byť aj únavou, tiež sme mali deti podráždené, nervózne, unavené, ale ony idú na doraz, nevedia oddychovať.
Ved spí
To nemyslis vazne, 4 rocne dieta ti prestalo spat cez obed a ty rozmyslas nad liekmi na spanie? Treba sa trocha spamatat...
Moji nespávali od 2 rokov cez deň.
Večer zaspali o 21.30 az 22.00 h ,ráno vstávali okolo 6-7 hod . Tak neviem, však to máš celkom v pohode
Veď uz je veľká, 4 roky má .
To zaspávanie neskoro večer , je teraz dlho svetlo v lete
Von chodíte dosť, vybehá sa,vybije si energiu?
Moja nespala od 2 rokov.. Ani jedna ani druhá...tiez zúfalstvo... Co uz.
😃😃😃pobavila si ma. Mam 4,5 rocnu, poobede musi lezat aj ked nezaspi. Vecer tiez penim niekedy uz, lebo namiesto toho, aby som si dala pohar vina a precitala knihu, tak ju stale uspavam. Ma dost pohybu aj cerstveho vzduchu, ale je neznicitelna🤷😃 Takisto jej brat. Neviem na com ficia, ale aj ja chcem🙈😃.
Keď je plačlivá, tak jej asi chýba spánok. Alebo nevie zaspať pre veľa podnetov cez deň a nevie sa ukludniť? Pokoj môžeš mať, aj keď nespí. Chápe, že je čas spať a mala by byť v postieľke. Ty ju takú veľkú uspavať nemusíš. Musí sa to naučiť sama. Skúj jej navrhnúť, nech si skúsi vytvárať svoje sny. Keď sa uloží do postieľky, tak nech sa hrá na Pani svojich snov a nech si ich sama vymýšla ako rozprávku. Ak si ich bude pamätať, môže Ti o nich ráno porozprávať. Je to super technika na ukludnenie dieťaťa. Podporuje jeho tvorivosť a zaujme ho natoľko, aby zabudlo na vymýšlanie toho ako a prečo nespať. Formou ,,vytvorených snov" sa môže čistiť od množstva náročných podnetov, ktoré zažila cez deň.
Mne chalani prestali spávať na obed od 2 rokov.Mam tiež 4rocneho,zaspáva cca o 22hej a vstáva medzi 7-8.pride mi to v poriadku.a tiež sa v noci budí .takže pokoj
Môj ma tiež 4 roky. Cez deň nespí, zaspáva večer hocijako a celu noc sa budí. Som z toho na prášky lebo sa nemôžem večer pohnúť z domu a oddýchnuť si od neho.
4 ročný mi spí v noci od 9-9.5 hodiny. Zaspáva okolo 20.30 lebo čaká brata v posteli a vstáva 6-max 6.30 spí ale cez obed lebo to potrebuje. Ani mi to nenapadlo riesit
Veľmi sa jej venuješ... Ak si si ju tak naucila ta bude čakať, ze sa budeš vždy snažiť robiť pre nu všetku... A ona nespraví nič....deti treba nechať aj tak. Nech si hlavu svoju lámu a nie maminu... Preto si hotová.
Prosím ťa, nepreháňaj. Vstáva dosť neskoro. Ja len, že moje deti do Ôsmej nespia, plus majú škôlku čiže pred siedmou vstavame. Každé dieťa je iné vydrží. A keď spala, kedy chodila večer spať?
Moja staršia vtedy toľko vydržala. Ináč chodia obe deti o pol deviatej spať
@anketkarka tak, 4 ročne dieťa neni veľké. Uspávanie v tomto veku chápem.
Kedy ju dávaš večer spávať? Však keď doteraz spávala 10+2, tak potrebuje ísť spat skôr inak sa preunaví a nedá sa jej zaspať už vôbec. Najneskôr o 19-20tej by som ju uložila 🤷🏻♀️ neriaďte sa tým či je vonku svetlo, treba urobiť v izbe úplnú tmu
@sono2 ja ho pochopiť neviem. Uspáva sa bábätko. Také veľké dieťa v škôlke nikto neuspáva a v pohode vie zaspať samé, len sa to musí naučiť.
Môj nespi poobede od 2 rokov a vstáva 5:50 akože to máš ešte luxus o 8....keď este spal poobede hodinku tak chodil spat o polnoci, jaj a ešte tiež som za noc 3krat hore lebo vodičku lebo k maminke lebo a to je každú noc od jeho existencie a schopnosti sa sám presúvať a rozpravat
Sucitim s tebou
Viem ako sa cítiš
Naša prvorodená bola taká
Od narodenia nespáč strašný,od roka nemala denný spánok... zaspavala nám tiež neskoro,mohli sme sa aj na hlavu postavít
Samozrejme že potom dospavala doobedu
Ale nepoteším tá, doteraz je to ,, nočný vtáčik,, má 14 rokov a ona nemá problém byť dlhoooo hore
Asi je to tymi nekonecnymi horucavami a ze je dlho svetlo. Cele tyzdne ani neprsi (na zapade a juhu). A deti asi funguju na solarnu energiu😎. Dnes ma konecne prist dazd. Snad to pomoze.
A poobede uz spat asi velmi nebude, mozno az v skolke.

To vážne toľko cirkusu? Však je to ok.. nabehne škôlka, zas sa to zmení... Len pre zaujímavosť, môj takmer 9 ročný každu noc pribehne ku mne, a čo. Veď ti rýchlo vyrastú tie deti... Naši v 4 rokoch vstávali pred 6 😀, ale malo to svoje výhody. Neboj , ja chápem tvoju frustráciu, ale zlepší sa to.. len počkaj😀