icon

Problémy so zaspávaním 10-mesačného bábätka

adelkarg
Včera o 10:21

Dobrý den,
Má 10měsíční miminko, ale už asi od 4. měsíce jeho věku si prožívám peklo s jeho uspáváním a spánkem. Většinou si začal třít oči, zívat a byl podrážděný, tak jsem ho chtěla jít uspat a začla ho kojit. Vypadalo to, že každou chvíli usne, ale pak najednou se začal vrtět a přetočil se na všechny 4 a chtěl si jít znovu hrát. Když jsem si ho chtěla dát do peřinky, že ho pohoupu aby usnul, tak začal plakat a propínat se. Tak jsem ho dala znovu si hrát a po chvíli ho zkusila znovu uspat, ale bohužel se celá situace opakovala. Musela jsem ho zkoušet uspat alespoň 3-5x než se to podařilo. V kočárku ani nosítku nikdy spát nedokázal. A teď mi v 10m dělá to samé, ale s tím, že má bdělá okna někdy i 5hodin, než ho uspím. V noci nedokáže spát déle než 2h vkuse a to je ještě celkem luxus, když vůbec ty dvě hodiny vkuse vydrží spát. Párkrát usnul i na 3h, ale to byl většinou jen první spánkový blok v noci a bylo to jen párkrát. Máte někdo podobno zkušenost?? Za jakoukoliv radu budu vděčná.🤗

anonym_ec52ac
Včera o 10:30

@adelkarg ahoj, mame za sebou podobne problemy, pomohol len cas, cca od roku a pol sa to zacalo zlepsovat ked mu vysli takmer vsetky zuby. Doteraz este nespi, ked je napr chory. Podla mna to je proste osobnost a povaha a pokial nechces ist cestou spankoveho treningu co je vyplakanie aj ked sa poradkyne prezentuju ze nie, tak jedine cas pomoze 🥹
Moj syn spal uz v 3 tyzdnoch len 3x30 min cez den, v kociku nie, v nosici nie, v noci x krat hore, bdele okna atd. Cca v roku a mesiaci zacal spat len raz denne a postupne sa to predlzilo ze cez den pospi 1-2 hod a v noci je 3-4x hore. Ma 2 roky

adelkarg
autor
Včera o 10:41
@anonym_ec52ac

@adelkarg ahoj, mame za sebou podobne problemy, pomohol len cas, cca od roku a pol sa to zacalo zlepsovat ked mu vysli takmer vsetky zuby. Doteraz este nespi, ked je napr chory. Podla mna to je proste osobnost a povaha a pokial nechces ist cestou spankoveho treningu co je vyplakanie aj ked sa poradkyne prezentuju ze nie, tak jedine cas pomoze 🥹
Moj syn spal uz v 3 tyzdnoch len 3x30 min cez den, v kociku nie, v nosici nie, v noci x krat hore, bdele okna atd. Cca v roku a mesiaci zacal spat len raz denne a postupne sa to predlzilo ze cez den pospi 1-2 hod a v noci je 3-4x hore. Ma 2 roky

@anonym_ec52ac děkuji za Vaši zkušenost a můžu se ještě zeptat, jestli jste ho kojila a pokud ano, tak jak dlouho? Prý se to hlavně zlepší, když ho přestanu kojit.

anonym_ec52ac
Včera o 13:14
@adelkarg

@anonym_ec52ac děkuji za Vaši zkušenost a můžu se ještě zeptat, jestli jste ho kojila a pokud ano, tak jak dlouho? Prý se to hlavně zlepší, když ho přestanu kojit.

@adelkarg praveze ja som nekojila a aj napriek tomu spal velmi zle, takze s tym skusenost nemam

anonym_fe18c9
Včera o 13:21

Ja mám 9 mesačného. Podľa mňa je to preúnava. A k tvojmu spôsobu uspávania - predstav si, že si unavená.... Teraz ti dá niekto napiť. Potom ťa zrazu zoberie na ruky a začne ťa hojdať. Si už zblbnutá, nevieš čo sa deje a on ťa do toho zase položí a "nachá tak" nech si robíš svoje. A o pol hodinu zas to isté. Tebe by sa dobre zaspávalo? Treba byť trošku konzistentný. Odporúčam FB stránku lepší spánok bábätiek. Môžete napísať spánkovej poradkyni otázku. Alebo aj tu na MK je poradňa o spánku bábätiek.

adelkarg
autor
Včera o 14:17
@anonym_fe18c9

Ja mám 9 mesačného. Podľa mňa je to preúnava. A k tvojmu spôsobu uspávania - predstav si, že si unavená.... Teraz ti dá niekto napiť. Potom ťa zrazu zoberie na ruky a začne ťa hojdať. Si už zblbnutá, nevieš čo sa deje a on ťa do toho zase položí a "nachá tak" nech si robíš svoje. A o pol hodinu zas to isté. Tebe by sa dobre zaspávalo? Treba byť trošku konzistentný. Odporúčam FB stránku lepší spánok bábätiek. Môžete napísať spánkovej poradkyni otázku. Alebo aj tu na MK je poradňa o spánku bábätiek.

@anonym_fe18c9 samozřejmě že jsem ho zkoušela dát do peřinky i bez kojení a uspat ho tak, ale když se začal propínat a bránit a plakal, at mel plné bříško nebo ne tak houpání uspaný byt nechtěl. Zkoušela jsem ho i nosit na rukách s opřenou hlavou na mém ramenu, ale nikdy neusnul. Takže konzistentnos asi problém nebude😉