icon

Riešenie zlého nočného spánku u šesťmesačného dieťaťa

viktoria1751
29. apr 2025

Ahojte dievčatá neverila by som že ja toto sem budem písať lebo problém zo spánkom sme doteraz nemali
.... malý klasický zaspal o pol deviatej prvé budenie 23:00 zaspal na polhodinu odvtedy nie a nie zaspať každých 10 minút pri koci hodinové hojdanie nič nič sme nespali nič kakat kaka zúbky spodné má vonku ma 6 mesiacov

deti95060810
29. apr 2025

to len dnes bola taká horšia noc? lebo čo píšeš takéto noci majú niektoré detičky bežne...
môže už byť aj separačná úzkosť.

tinka_1807
29. apr 2025

@viktoria1751 toto nie je nič špeciálne. Buď to môžu byť kľudne zuby (predpokladám, že všetky ešte určite nemá) alebo napríklad aj prichádzajúca choroba, alebo rastovy špurt. Z tohto by som nerobila drámu. My sme podobnych noci mali pomerne dosť.

viktoria1751
autor
29. apr 2025
@tinka_1807

@viktoria1751 toto nie je nič špeciálne. Buď to môžu byť kľudne zuby (predpokladám, že všetky ešte určite nemá) alebo napríklad aj prichádzajúca choroba, alebo rastovy špurt. Z tohto by som nerobila drámu. My sme podobnych noci mali pomerne dosť.

@tinka_1807 no keď mu išli zuby úplne lepšie spával ako teraz sa budí 3 krát za noc niekedy aj po 2 hodinách ale túto noc každú chvíľu a oči mal ako keby bol vyspatý a popritom zyval...

viktoria1751
autor
29. apr 2025
@deti95060810

to len dnes bola taká horšia noc? lebo čo píšeš takéto noci majú niektoré detičky bežne...
môže už byť aj separačná úzkosť.

@deti95060810 no mne veľmi pekne spával neviem čo sa zhoršilo...

danielinda
29. apr 2025
@viktoria1751

@deti95060810 no mne veľmi pekne spával neviem čo sa zhoršilo...

@viktoria1751 a aky je denny rezim spanku? U nas vzdy ked prisli taketo divoke noci, tak maly potreboval upravit denny rezim spanku (bud prejst na menej spankov, alebo ine prerozdelenie dna) a nasledne sa opat zlepsila aj noc.

viktoria1751
autor
29. apr 2025
@danielinda

@viktoria1751 a aky je denny rezim spanku? U nas vzdy ked prisli taketo divoke noci, tak maly potreboval upravit denny rezim spanku (bud prejst na menej spankov, alebo ine prerozdelenie dna) a nasledne sa opat zlepsila aj noc.

@danielinda no ráno mi zvykol vstávať okolo 6 potom opäť spať okolo 8 hodinu spal potom okolo 11:30 tiež hodinu poobede okolo 2-3 potom ešte večer okolo pol šiestej takže 4-5 spánkov

viktoria1751
autor
29. apr 2025
@danielinda

@danielinda a teraz odmieta aj ten ranný spánok ale ja ho nedávam na čas spať keď vidím že je unavený ho dám

danielinda
29. apr 2025
@viktoria1751

@danielinda a teraz odmieta aj ten ranný spánok ale ja ho nedávam na čas spať keď vidím že je unavený ho dám

@viktoria1751 pre 6 mesacne babatko je 4-5 spankov cez den uz asi vela. Ideal je v tomto veku 3 denne spanky. Skus pozriet na IG spinkajbabo alebo lepsispanokbabatiek, najdes vela info o spravnom rezime v jednotlivych obdobiach.
Kazde babatko je samozrejme ine, ale ked sa opakuju taketo noci, tak pravdepodobne treba zmenit denny rezim.

viktoria1751
autor
29. apr 2025
@danielinda

@viktoria1751 pre 6 mesacne babatko je 4-5 spankov cez den uz asi vela. Ideal je v tomto veku 3 denne spanky. Skus pozriet na IG spinkajbabo alebo lepsispanokbabatiek, najdes vela info o spravnom rezime v jednotlivych obdobiach.
Kazde babatko je samozrejme ine, ale ked sa opakuju taketo noci, tak pravdepodobne treba zmenit denny rezim.

@danielinda a ten tretí spánok sa ráta aj s tým večerným ? Či iba toľko čo spí cez deň

danielinda
29. apr 2025
@viktoria1751

@danielinda a ten tretí spánok sa ráta aj s tým večerným ? Či iba toľko čo spí cez deň

@viktoria1751 v 6 mesiacoch idealne 3 denne spanky plus samozrejme nocny spanok

pl2y
29. apr 2025
@viktoria1751

@viktoria1751 tri denne a potom nočný..nočný je ten kde nema dlhé bdenie, keď sa zobudi, čiže nejde sa hrat a podobne..mne to tiež vyzerá na veľa denného spanku..nám v tomto veku spala dcerka cca 40-50 min ráno..1,5-2 hod cez obed a 30 min vecer..a nám už v 7 mes prechádzala pomaly na 2, to je síce dost skoro ale ona malo spávala..ale standard sú tie 3 spanky a posledný by mal byt taký kratši, aby sa dostatočne vytvoril spánkový tlak na noc..naša zvykla byt pred nočným spankom aj najdlhšie hore..

viktoria1751
autor
29. apr 2025
@pl2y

@viktoria1751 tri denne a potom nočný..nočný je ten kde nema dlhé bdenie, keď sa zobudi, čiže nejde sa hrat a podobne..mne to tiež vyzerá na veľa denného spanku..nám v tomto veku spala dcerka cca 40-50 min ráno..1,5-2 hod cez obed a 30 min vecer..a nám už v 7 mes prechádzala pomaly na 2, to je síce dost skoro ale ona malo spávala..ale standard sú tie 3 spanky a posledný by mal byt taký kratši, aby sa dostatočne vytvoril spánkový tlak na noc..naša zvykla byt pred nočným spankom aj najdlhšie hore..

@pl2y Veronika Baťová my prechádzame na 3 spánky zobudil sa od 11:30 do 13:15 vonku s kocikom a teraz zas chcel spať vydržal ani nie celú hodinu a pol 🙊 a nasilu ho hore nechať nechcem táto noc bola katastrofa doslovne od 23:00 každých 15 minút hore nič sme nespali ani ja ani priateľ