Skoré ranné vstávanie 6,5-mesačného dieťaťa
Dieťa mi vstáva stále rano 5:15. Ma 3 spanky cez den,ktoré vyhovujú. 2x som si zaplatila poradenstvo a aj keď robím všetko, tak ako povedali tak nepomohlo, aby vstalo aspon o 6:00:( po 5:15 už nezaspi,takze douspavam aspon do 6:30, aby malo spanky podľa poradkyne a to od 9:00-10:00, 12:30-14:00, 16:30-17:00, nočný spanok spi od cca 19:30 a zevraj ma vstať 6:30, no u nás to asi neplati. Proste ma to cele stresuje, ak ste mali niečo podobne viete mi poradiť ako ste dávali spinkat dieta vy, ak takto skoro vstavalo?
@majamat inak s tym malo spankom cez leto - ja mam pocit, ze spat nepotrebujem 😅 zaspim okolo 22, 2-3sa zobudim k malej a rano uz spolu skoro "bacujeme😅 cez zimu som sla.zdochnut, ked som zaspala spolu s nou o 19 😅
@evcagabi no je to tak. slnko nas dobija. cez leto sa citime vacsinou vseobecne lepsie, amme krajsiu plet. no zas cez tie uplne horucavy tiez ziadna slava a dost blba kombinacia, ked nemozeme spat pretoze je leto a navyse nam je priserne teplo.
Mne sa moju nikdy nepodarilo douspat ked si sla 4x30min.
Ty pises, ze babo ti vastava o 5.15 a drzis ho do 9 hore. Moja ked vstane 5.15 tak o 8.15 /zaspi tak za 15min/ najneskor sme ulozene v posteli lebo je ako 100certov a to ma urcite poznatelne dlhsie BO ako tvoje 6.5m . No a mame zatemnovacie zavesy ale vravim si, ze skoda penazi..kamoska ma zatemnovacie z lepsi spanok babatiek a to sa mi zda ovela, ovela lepsie. Ale zase sa mi nechce davat tolke peniaze do toho 😅😅😅
@evcagabi mam od nich zavesy, je tma, ale vidíš nepomáha ani to
Neporadím ti, moja dcéra má 2 roky a stále vstáva v rozmedzí 3:30-5:30, môžem sa aj na hlavu postaviť dlhšie spať nebude
Neporadím ti, moja dcéra má 2 roky a stále vstáva v rozmedzí 3:30-5:30, môžem sa aj na hlavu postaviť dlhšie spať nebude
@natall113 😏 och, to je ozaj skoro
Nám poradila v tomto veku spánková dať tak pred 7 taký slofik 10 min v nosiči, resp v niecom kde vieš, že najrýchlejšie zaspi, ale čisto len na tých 10 min napr do 7 a potom som dala normálne prvý spanok o tej 9 ako to dalej radia..nám sa niekedy budila aj tak že už 4:20 a udržať ju hore do 9 to bol masaker,takze jej ten mini slofik pomohol..nám toto stacilo urobit asi 3 dni a začala spavat dlhšie ráno a potom už pekne vychádzali spanky
podla mna normalka 😀 asi nepoznam dieta, ktore by rano potiahlo do 8 😀 ved je to este drobec, to je pochopitelne predsa. pri dietati sa neda riadit tabulkami, proste kazde to ma inac 🙏
podla mna normalka 😀 asi nepoznam dieta, ktore by rano potiahlo do 8 😀 ved je to este drobec, to je pochopitelne predsa. pri dietati sa neda riadit tabulkami, proste kazde to ma inac 🙏
@henrikir moja dcéra spávala do 9, ale aj večer chodila spať medzi 20-21, ale logicky mala menej spánkový cez deň my, kým sme išli von všetci išli na obed domov🙂)
Dieta nie je robot. Zasnem, za co dnes maminky platia...
Niektoré deti majú väčšiu spánkovú potrebu, niektoré menšiu. Spánky si daj tak ako vyhovuje tebe a dieťaťu, nie nejakej poradkyni. Vstanee keď vstane a spanky dávaj podľa bdelych okien. Vidíš, že je dieťa unavene, je v pásme, kedy by cca malo spať podľa bdeleho okna, tak ho ulož a budeš sa odvíjať od toho. Podľa mňa to ma teraz absolútne celé rozhodené, lebo idete podľa nejakej nezmyselnej tabuľky od cudzej ženy, ktorá s tým dieťatom nežije. Postupne sa to začne upravovať a uvidiš kedy sa dieťaťu bude chcieť vstávať. Niektoré deti skratka chcú vstávať skôr. Ak je dieťa vyspaté, nie je mrzuté, pekne prespí noc, tak je to v poriadku. Neboj, ešte príde čas, keď budeš musieť budiť pomaly na obed v sobotu 😝
Serem uz na to. Moja si minuly tyzden spala do 5.54 alebo 6.06 . Tento tyzden si ide 5.09 alebo 5.15 a podari sa mi ju douspat na 30 min 😅😅😅 spankove poradenstva som nemala lebo su to pre mna po podobnych skusenostiach len vyhodene peniaze.
Zmier sa s tym a riad sa dietatom. A este dodam mohla ist spinkat v rozdmedzi 19-20.00. Vzdy vstane v tom svojom casovom rozmedzi 😅😅 dennes spanky si ide tiez ako hodinky 🤷♀️ a v podstate, uz som si zvykla, lebo raz -2x do mesiaca sa stane, ze potiahne do 7 a to uz mam pocit, ze mame nakomplet rozhadzany den.
Utesujem sa tym, ze to nebude tak vecne 😊
@evcagabi mam 4 deti a toto iste. A nic nepomohlo. Ani ked zaspi o 22, ani tak nevstane neskor 🙃😅
Al ti mozem poradit nrplat ziadne poradkyne v dnesnej dobe ti uz AO resp CHATGPT fplaze vyfprmulovat nastavenie spankovych rezimov treba sa len spravne spytat nastavkt ho na rolu ktpru od neho vyzadujes a popisat vsetlo potrebne 🙂 to len moja rada
Mali sme obdobne ranné vstavanie a ci sme spánok upravili oboma smermi aj tak to nepomohlo. Sme sa na to vykašlali a dávali spať ako predtým. Upravilo sa to časom samo 🙂
je pre man prekvapujuce, ze rodicia nevedia, ez deti odjakziva vstavaju vlemi skoro. an su aj vynimky,a le skore vstavanie je u deti velmi bezne a to az do puberty, aj ked sa posuva pomaly na neskorsie obdobie.
a je tu dolezity fakt. je leto, skoro sa rozvidieva a to volyvnuje enrgiu a spanok, ludia vsobecne v tomto obdobi maju viac energi, nepotrebuju tolko spat a mozu sa skor budet. dospely nie vzdy,a le deti urcite. dokonca aj dementni dochodcovia to tak maju. spia cez leto menej, neskor zaspavaju, skor sa budia. proste prirodne zakonitosti.
inak vcera som videla vido o domorodych kmenoch v roznaych castiahc sveta. a je jeden kmen, ktory neuznava spanok a aj jedlo. s tym jedlom som presne nepochopila ako to robia, ale te aj spia aj jedia,a le napr spia tak, ze davaju hocike 20-30minutovky. vobec som netusila, ze niekto takto uije a teda ze takto zit dokaze. clkom zaujmava info pre mna.
@majamat Posledný odsek poprosím preložiť.
@majamat Posledný odsek poprosím preložiť.
@staryjarec no riesi sa tu spanok dietata a existuje domorody kmen ( uz neviem kde ), ktory neuznava spanok. cize sice spia, ale davaju hocikedy len 20-30min spanku, zrejme viackrat za den.
je celkom zaujimave, ze takto dokazu zit, ze nespia v noci, len tak hocikedy a nemaju problem. a my mame pocit, ze v noci musime neviem kolko spat.
Skús ju ukladať na večerný spánok neskôr. o 20:30, možno pomôže.
Skúsila by som tie spánky denne posunúť o hodinku skôr. Ráno ma dosť dlhé okno podľa mňa. A večer zas krátke.
Na moju 5 mesačnú zatiaľ platí, že pred večernym spánkom ju držím aj 2,5 až 3 hodinky hore ( pokiaľ nie je príliš nervná).
Nevravím, že to pomôže, ale skúsila by som už v zufalstve.
Na druhej strane, skús to vziať pozitívne.. prespi celú noc? O piatej nie je až také hrozne vstať, veď nebude to snáď večne... Veď do šiestej je to len trištvrte hodinka. Ja by som sa tomu dieťaťu prispôsobila, ak ti spí takto ako hodinky.
Ja keď som zúfalá, tak si poviem, že mohlo byť aj horšie a je to zas len obdobie a hneď mám viac pozitívnej energie.
Nám poradila v tomto veku spánková dať tak pred 7 taký slofik 10 min v nosiči, resp v niecom kde vieš, že najrýchlejšie zaspi, ale čisto len na tých 10 min napr do 7 a potom som dala normálne prvý spanok o tej 9 ako to dalej radia..nám sa niekedy budila aj tak že už 4:20 a udržať ju hore do 9 to bol masaker,takze jej ten mini slofik pomohol..nám toto stacilo urobit asi 3 dni a začala spavat dlhšie ráno a potom už pekne vychádzali spanky
@pl2y ahoj,takze ak mi vstane 5:15 dat spat napr o 7 do 7:10 a potom dat spat o tej 9:30 keďže vydrzi byt hore 2,5 hodiny?🙂
@pl2y a teda isla si toez podľa poradkyne,že prvý ma že trvat hodinu, druhý spanok hodinu a pol a tretí len 30 minut?alebo to ste neriešili?
Kľudne aj o 9 lebo ten slofik im úplne nepredĺži to bdele okno..resp moja dcerka na prvý spanok najlahsie zaspavala a vždy prvé bdele okno bolo u nej najkratsie..dĺžky spankov sme nejak neriešili ale tusim keď mala ešte tie 3 spanky tak z prvého sa budila po 40 min sama..a ten posledný mala tých 30 min
Kľudne aj o 9 lebo ten slofik im úplne nepredĺži to bdele okno..resp moja dcerka na prvý spanok najlahsie zaspavala a vždy prvé bdele okno bolo u nej najkratsie..dĺžky spankov sme nejak neriešili ale tusim keď mala ešte tie 3 spanky tak z prvého sa budila po 40 min sama..a ten posledný mala tých 30 min
@pl2y dakujem pekne, aj my tak nejako🙂
@pl2y a ešte sa ta spytam, ak nevadi. Zobudí sa mi tak skoro a poradkyňa povedala,že nechať ho lezat v postieľke dokym vydrzi. Napr aj do 6:00, to niekedy vydrzi, ale nezaspi. Vy ste tak robili? A teda nepamatam si, či sa odvíjať potom až od tej 6 alebo nie
Treba vyskusat, nám tiež na začiatok toto radila ale moc to v tom veku nefungovalo..ale keď mala už tak vyše 1,5 roka a hrali sme takéhoto mŕtveho chrobáka ráno, že sme nereagovali, tak vtedy už zvykla aj opat zaspat, ale taká polročná moc nie..
Treba vyskusat, nám tiež na začiatok toto radila ale moc to v tom veku nefungovalo..ale keď mala už tak vyše 1,5 roka a hrali sme takéhoto mŕtveho chrobáka ráno, že sme nereagovali, tak vtedy už zvykla aj opat zaspat, ale taká polročná moc nie..
@pl2y si zlata dakujem

Takže si zaplatila za to, že teraz máš ešte väčší stres, aby ti dieťa spalo ako niekto cudzí povedal🤪podľa mňa spí poobede neskoro.Skus na to zabudnúť čo ti povedala máte v izbe tmu, nejdú jej zuby, nie je hladná?